40 kişilik kız isteme olur mu?

süslüler böyle bir soru soracağım hiç aklıma gelmezdi ama işte buradayız.. eylül gibi söz&nişan düşünüyoruz. ancak durum şu ki sevgilimin ailesi komple gelmek istiyor. iki teyzesi iki halası var. teyzeleri almanyada. biz görmeden mi olucak diye üzülüyorlarmış. e onun teyzeleri halaları gelirse benimkiler de ister. bende bir teyze bir amca var. tüm 1.-2. ve 3. derece akrabalarımızın toplamı 40 yapıyor. (4 kişi arkadaş olarak dahil oldu.) şimdi ben öyle küçük düğün tadında nişan yapmak da istemiyordum. evde isteme olur yüzük takılır arkasından bi kutlama yemeğine çıkılır diye düşünmüştüm. 40 kişi yemek için çok bir sayı değil evet ama bizim ev 40 kişiyi almaz… e insanlara da sabah gelmeyin akşam yemeğe gelin demek garip geliyor. çünkü benim teyzem il dışından onunkiler yurtdışından gelicek. baya kafam karıştı :d yakın çevremde de henüz nişan yapan arkadaşım yok ondan onlara da soramıyorum. (yaşlar küçük değil 26-30 yanlış anlaşılmasın) sizce bir istemeye kaç kişi gelmeli ve isteme sonrası yemek fikri sizce çok mu abes?

1. İnternette gördüğüm kadarıyla insanlar bir yer ile anlaşıyor. İsteme de orda oluyor. Kahve vs o mekanda yapılıyor. Aslında onu da düşündüm. Ama dediğim gibi çevremde pek görmediğim için garip geldi. Evde değil de direkt restorantta isteme yapılıp üzerine kutlama yemeği vs yapan duydunuz mu hiç :D

19 mart 2022 16:33

2. Ekim ayında nişan yaptık. 50 kişi geldiler. Bizde 10,15 kişiydik. Olmasına oluyor ama çoğu kişi ayakta kalıyor. Babam kahveden sandalye filan getirmişti. Nişan isteme söz bir arada oldu. Kahve fincanı vs almak zorunda kaldık. Kahve verdik isteme oldu ardından yaprak sarma kek kurabiye tabakları yaptık herkese yanına çay servisiyle beraber. Hepsini dışardan hazır aldık. Evet masraflı oluyor biraz ama salon fiyatları uçmuş resmen. Yani istenirse yapılır. Sonuçta bir kere olan bir şey.

19 mart 2022 16:41

3. biz kuzenime kız istemek için gittiğimizde ortam 40 kişiden çok daha kalabalıktı biz 10 kişi civarı gittik (şehir dışından gittiğimiz için kalabalık gidemedik) bizi şaka yapmıyorum sülale olarak karşıladılar gelinin kankaları, komşular bile vardı uzaktan nişan sanan olmuştur. gelinin aile evi bahçeliydi bu yüzden sığdık ama bence bu kadar kişi baya gereksizdi

19 mart 2022 16:54

4. 50 kişi eğer ev küçükse zor olur ama gelene de gelme diyemiyorsun bu durumda. En son yakın bir arkadaşımın nişanında 100 kişiye yakındık ve arkadaşlar olarak genelde ayakta ve evin muhtelif yerlerine dağılmıştık. Sandalye kiralayabilirsiniz, salondaki mobilyalardan bir kısmını başka bir odaya taşıyabilirsiniz orta sehpa vs. Zaten sadece bir günde bitecek bir şey evde yapmak,dışarda masraf yapmak istemiyorsanız kalabalık olur ama neden olmasın sonuçta insanlar sizin nişanınız için katılım gösterecek,kalabalık bir tek nişan sahibine sıkıntı olur. Varsa karşı komşunuzdan yardım isteyebilirsiniz bir akşamlığına salonunu açarsa sizin evinizde de o kadar yığılma olmaz. Tebrikler şimdiden.

19 mart 2022 17:02

5. Bizim sülaleler de çok kalabalık olduğu için ev büyük değilse genelde ufak bir yer tutuluyor. Ne düğün salonu gibi büyük ne de ev kadar küçük. Hatta artık mevlüt vs gibi şeyleri de oralarda yapıyolar. İsteme söz nişan hepsi bi anda orda oluyor işte

19 mart 2022 17:26

6. isteme, soz, nisan, kina, dugun yapmamamiza ragmen nikahima sadece sevdigim 7 kisiyi davet eden ben biraz sok oldum bu soruya shshdhhdjf. Napiyorsunuz kiz bizim nikah bile toplam 15 kisiydi. hayal bile edemiyorum o kadar halayi amcayi bir arada, ayy daral geldi.

suslu siz de istemiyorsunuz anladigim kadariyla. Istemiyorsaniz istemediginizi soyleyin ve yaptirmayin, mutlu gununuzu rezil etmeyin lutfen. Almanya'daki teyzeler falan ne alaka ya? dugun degil bir sey degil. ne sizinkiler gelsin ne onunkiler gelsin bence

19 mart 2022 18:08

7. siz en fazla şu kadar kişi gelin demezseniz o sayı 40 da olur,100 de olur. siz net bir şekide sizin taraftan en fazla 10 kişi ağırlayabiliriz deyin. gerisini onlar düşünsün.

19 mart 2022 19:33

8. Eğer şimdiden sınır çizmezsen eyvah eyvah. Yarın bir gün ev alışverişine eltimin kaynanasinin gorumcesi de gelsin diye ısrar başlar. Sonra ay yok gelin kuaförüne de bizim küçük yeğen de gelsin söz verdik baştan olur. Nişan ve kız isteme bir yaptık geçen sene bu zamanda. Kısıtlamaalar vardı malum. Toplamda eşim ve ben de dahil olmak üzere 8 kişiydik. Kayınvalidem kızlarını getirmedi mesela. Sadece eşim, annesi ve babası vardı. Abisi de araç kullandığı için gelmişti. Baştan hayır demeyi öğrenin yoksa çok sorun yaşarsınız.

19 mart 2022 23:31

9. Süslü benim tanıdığım birisi memleketim olan şehirde tarihi önemi olan konak / Köşk gibi bir yerle anlaşıp o dediğin kız isteme kahve + sözü yapmıştı aynı gün. Yemek falan da yenilmişti, ortam da çok hoş bir ortam olduğu için küçük çapta kutlanıldı ama çok da küçük olmayan ailenin de evde ağırlanması mümkün olmayınca adet de yerini bulmuştu.

20 mart 2022 00:53

10. tanışma, nişan, vb. olaylar aynı gün restoranın vip odasında oldu süslü. gayet zahmetsizdi.

valla bizde de teyzem gelsin, ıvır gelsin, zıvır gelsin dedi eşim ama o durumda benim 4 teyzem, eşleri, anneannem, halam, vb de gelecekti. baktım iyice çığrından çıkıyor, dedim sadece çekirdek aileler gelecek sende de bende de. diğerleri düğünde görür, çok merak edenle görüntülü konuşma yaparız. böylece toplamda 10 kişiydik. siz bir de söz/nişan yapacakmışsınız ayrıca, o nedenle hiç gerek yok bence. millet ağırlanacak yer arıyor resmen.

20 mart 2022 01:38