5 yillik sevgilim yurtdisina tasiniyor?

kizlar 3 yili yan yana 2 yili uzak mesafe olmak uzere 5 yildir cok guzel giden bir iliskim var. yalniz erkek arkadasim bu yil mezun olup yurtdisina tasinma imkani buldu ve yuzde seksen gidiyor. konusunu actigimda daha dusunmeyelim cok vakit var uzulmek istemiyorum vb cevaplar veriyor ve ben de tabi ki gitme diyemeyecegim diyemem. boyle bir sans elde etmisken o haksizlik olur sanki ama acaba demeli miyim? giderse iliskimizin yurumeyecegi cok acik zaten uzak mesafenin zorluklarini tr icinde dibine kadar yasiyoruz sanirim kaldiramam. siz ne yapardiniz, nasil dusunmeli boyle durumlarda?(benim mezun olmama daha 3 yil var)

1. kesinlikle demeyin. bu resmen hayatını etkileyecek bir karar kendi kararını versin. ileride ne siz keşke müdahale etmeseydim belki her şey farkı olurdu diye pişmanlık yaşayın ne de o keşke dinlemeyip gitseydim diye pişmanlık yaşasın.

30 ocak 2018 13:39

2. 5 yıllık 15 yıllık hiç fark etmiyor eğer sizinle bir gelecek, evlilik düşüncesi olsaydı önüne bir daha gelmeyecek bir fırsat dahi çıksa gitmezdi diye düşünüyorum. ya o bitirecek ya siz bitireceksiniz. siz konusunu açtığınızda da konuyu ertelemesi, konuşmak istememesi sanki ilişkiyi onun bitireceğinin habercisi. bence o gitmeden bir yerde görüşün, konuşun ve kesin net kararlar verin hem ilişkiniz için hem de iki tarafın da psikolojisi için.

30 ocak 2018 13:42

3. Tesekkur ederim cevaplar icin, zaten gitme diyemeyecegimi biliyorum ama bu durum cidden icten ice uzuyor dedigim gibi zaten cok sik gorusemiyoruz simdi bir de bu cikti. Bu durum yokken oturup sirf uzak mesafeden dolayi mantikli olan ayrilmak diye konusup bir sure ayrildik ama yapamadik. Sanirim zamani geldi ama butun yuku uzerimde hissediyorum:( bir anda o gidecek guzel bir hayat kuracak ve ben kalacagim oyle..

30 ocak 2018 13:48

4. anonim'cim bence hiç kötü düşünme. evet iletişim zor falan ama bazen belli olmuyor bu durumlar daha iyi geliyor ilişkiye. bir de şu var eğer bu olacak bir işse her şekilde olur isterseniz 1 yıl ayrı yaşasın isterse 5.

bir de şu var. belki o gittikten sonra sizin de oraya gitme şansınız olur. mezun olduktan sonra gidebilirsiniz. ilişki durumunuzu bilmediğim için şöyle olur böyle olur diyemem tabi ama bence sıkmayın canınızı inşallah sizin için çok mutlu bir sonuçla bağlanır bu durum.

30 ocak 2018 13:54

5. Müdahale etmeyin. Sizin için böyle bir şanstan vazgeçerse bunun için sizi suçlayabilir ilerde.

30 ocak 2018 14:19

6. 13 yıllık bir ilişkim var. Son beş yılı sevgilimin farklı ülkede geçti ve orada da yaşıyor hala. Orada yaşamak istiyor, orada çalışıyor. Son beş senede onu sadece 1 kere gördüm. Bir kere gidebildim yanına. Bu beş senelik mesafe aramızı bozmadı. Bir nevi sizlere bağlı bu durum. Ben aileme çok düşkünüm, memleketimde yaşamak ve çalışmak istiyorum o ise asla ülkeye dönmek istemiyor.  Ama bu beş senede aramızı bozmadı. Sonuçta büyük bir fedakarlık etmem lazım. Mesleğimi bırakıp dilini bilmediğim bir yere taşınmak benim için çok zor. Ama benim için öncelik kariyer değil. Kariyerimdeki yükseklik bana huzur verecek mi şüpheliyim. Ona asla gitme demeyin. Yıllarca ben dedim ve yıllarca ara ara yüzüme vurdu. Sonunda sustum ve o da gitti. Gittiği için ayrılmadım, o da asla bırakmadı beni. İyi mi yaptım bunu zaman gösterecek. Belki de hayırlısı budur ikimiz için. Araya mesafelerin girmesi ilişkinizi bitirir mi bunu da zaman gösterir. Ama ona gitme demeniz ömür boyu onun da sizin de içinizde bir yara bırakabilmesi daha yüksek bir ihtimal.

30 ocak 2018 14:32

7. Haklisiniz zaten biz de 2 yildir uzaktan yurutuyoruz ama bilmiyorum bu yaslarda gezip tozup farkli farkli insanlarla da takilabilirdik bir sekilde surekli fedakarlik gosteriyoruz bu bazen acaba vaktimi olmayacak bir seye mi harciyorum diye dusunduyor. Umarim deger bu durumda benim yapabilecegim bir sey yok seviyorum cunku onu. Tesekkurler cevaplar icin❤

30 ocak 2018 14:45

8. tabii ki gitme demeyin. ilişkinizin temeli sağlamsa zaten ayrılmazsını ve bakarsınız siz de okulunuz bitince onun yanına gidersiniz.

30 ocak 2018 14:53

9. Benim mezun olmama 3 yil var bu yuzden evlilik cok uzak su an, benim de akademik kariyer uzerine planlarim oldugu icin hayatlarimizin kesismesi zor ama imkansiz degil tabi ki. Iste her seyin denk gelmesi umuduyla devam ediyoruz biraz da

30 ocak 2018 15:18

10. çalıştığım üniversitede bir hocam var. eşi abd'li kendisi türk. adam yıllardır burda öğretim üyesi ve karısıyla sadece tatillerde görüşebiliyor. hiçbir şey imkansız değildir.

30 ocak 2018 15:22