aşk vs. huzur // siz ne düşünüyorsunuz süslüler?

28 yaşındayım ve hayatımda ilk defa aşık oldum. daha 2-3 aydır birlikteyiz. bu konu üzerinde erkek arkadaşımla konuşurken bana aşık olmak yerine huzuru seçeceğini söyledi ve bana genelde huzur kaynağım der. aslında kötü bir şey demek istemediğini biliyorum ama siz olsanız nasıl hissederdiniz merak ettim. bende istemsiz olarak, kendimi çok kaptırmamam gerekiyormuş gibi bir his oluştu çünkü. siz ne yapardınız? kendinizi doğal olarak kalbinizi biraz korumaya alır mıydınız yoksa tam gaz yaşamaya devam eder miydiniz? buna ilk cinsellik deneyimi de dahil tabii. tamamen ilk aşkınızı düşünün. ben daha önce aşık olmamış biri olarak aşk mı huzur mu sorusuna tam olarak cevap veremiyorum. sizce aşk mı huzur mu?

1. Bence huzur. Ask romantize edilecek bir sey değil emin olun. gozum bir sey gormuyor derler ya o cok dogru ve cok da boktan.

Huzurlu ve sevgi dolu bir ikisi asik olup aci cekmekten 100000 kat daha guzel bence.

Tabi herkesin deneyimi bambaska.

8 ekim 2018 14:49

2. 1. ve 3. anonim süslüler teşekkür ederim görüşleriniz için. biraz rahatladım :)

2.anonim bu kadar açık anlattığınız için size de çok teşekkür ederim. ama cevabınız korkumu birazcık ikiye katladı. daha sonra benden sıkılır mı ya da başka bi aşk yaşamak ister mi korkusu oluştu. siz 7 yıllık ilişkinizde cinsellik yaşamadığınızı söylüyorsunuz. ben bu konuda hep aşık olmayı beklediğim için pek deneyimli değilim ama sevgilim bana birini bu kadar arzulayacağımı düşünmezdim dedi. yani benim gördüğüm kadarıyla o konuda bir sıkıntımız olmayacak gibi çünkü aynı şekilde ben de daha önce birine dokunmayı bu kadar çok istememiştim. yine de bir refleks olarak kalbimi korumak istiyorum. savunmamız hissetmek çok kötü değil mi ya? :(

8 ekim 2018 15:10

3. ben olsam bunu "Sana aşık değilim ama yanında huzurluyum seni bu yüzden tercih ediyorum." Olarak algılardım. buradan sizi yarı yolda bırakacağı anlamı çıkmaz. Aksine mantığıyla karar verdiği için uzun süre gider bence. Aşk olsa yarın ne olacağı belli olmaz. Bana böyle geliyor.

8 ekim 2018 16:05

4. 5. Anonim teşekkürler yorumunuz için. Ben de öyle düşünmek istiyorum ama daha fazla seven taraf olup yıpranmaktan ve yorulmaktan da korkuyorum. çünkü şimdiden bile ne kadar yorucu olduğunun farkındayım.

8 ekim 2018 16:34

5. Ben huzuru seçiyorum yanında sevgi,sadakat ve güven varsa. Aşık da oldum. Bu aşk kavramı geçici bir şey 2 3 sene sonra gözleriniz açılıyor. Ama huzurlu bir iliskide bir ömür mutlu olursunuz. Ben de 28 yaşındayım. Mantıklı dusunecek yaşlardayiz.

8 ekim 2018 17:47

6. Anladım sizi son anonim süslüm. Bakış açımı değiştirdiniz teşekkür ediyorum.

7 yıllık süslüm kesinlikle öyle! Bazen konuşurken laf arasında yine huzurdan mutluluktan bahsederken araya “biz de leyla ile mecnun değiliz sonuçta” diyor. Bunun ben de farkındayım ama daha yeni başlayan bir ilişkide böyle pat diye bunu duymak çok mod düşürücü oluyor. Yine de hep yaşanmamışlıklardan dolayı daha çok pişman olurum ben. Bu mottodan yola çıkarak bir kez olsun hislerimle yola devam etmeyi düşünüyorum :) umarım pişmam olmam!

8 ekim 2018 20:58

7. Ben aşkı seçiyorum. Aşk yanlış kişiyle huzursuzluk yaratıyor bence. aslında yazmayacaktım ama bir sözü görünce yazmak istedim. Benim erkek arkadaşım da “leyla ile mecnun mu olalım?” Demişti. İlişkinin en başında da “sana aşık değilim.” Demişti. Ben ona doğum günü sürprizleri yapıyorum, o akşamına bu lafını tekrarlamıştı. Sanırım ikimizin sevgisi arasındaki fark rahatsız etmişti. sevgisizliğini bol bol belli etti. Bir süre sonra hatırlattığımda “artık aşığım.” Demeye başladı ama bana aksini hissettirdi. O kafasının rahat edeceği bir ilişki istiyordu, fedakarlığa gelemiyordu. Bense sevdiklerim için her fedakarlığa açık biriyim. aşık değilsem biriyle birlikte olmayı saçma buluyordum. Büyük bir sevgi bağımız olsun istedim, uyuşamadık. Çok sevdim ama hayal kırıklığı oldu. Tamamen sizin beklentinize bağlı. Üzülmüş olsam da bundan sonraki ilişkimi de aşk üzerine kurarım yoksa ömür boyu yalnız kalsam da önemi yok. Sırf Hayatımda biri olsun diye kimseyle sevgili olmak istemem. Hep kendimi anlatmış gibi oldum, örnek vermek istedim sadece :( o, huzur isteyen, aşk aramayan biriyle eminim daha mutlu olurdu, benim içinse tam tersi geçerli. Siz ne istiyorsunuz, bunu düşünün.

9 ekim 2018 16:24