adalet okuyup dgs ile hukuk fakültesine geçen var mı aramızda?

mühendislik son sınıfım, kariyer planlarımı hukuk bitirdiğimde daha iyi gerçekleştirebileceğime karar verdim. sizce üniversite sınavına tekrar hazırlanıp direkt hukuk kazanmak mı daha kolay olur dgs ile adaletten geçiş yapmak mı? tecrübeli olan varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum.

1. anonim 2 süslücüm ales'e benziyor mu dgs? yani ygs-lys ve ales'ten farkı nedir tam sınavın?

26 ocak 2021 21:03

2. ales'te ben daha başarılı oluyorum ve sürem yetiyor. ama dgs'deki sorular çok uğraştırıcı, özellikle matematik kısmı. iki sınavda da matematik 30. soruda sürem bitti (60 soru var). ama sen mühendis olduğun için daha hızlı olursun muhtemelen matematikte. türkçe kısımları benziyor, uzun uzun paragraflar var işte. ben gözünü korkutmayayım. bir de şu var ki aöf derslerini aman aman saymıyor hukuk fakülteleri. genellikle seçmeli dersler yerine sayıyorlarmış, bir de zaten lisansta aldığımız yök derslerini. devletler daha da seçici oluyormuş bu konuda. ben senin yerinde olsam eylülde aöf'e kayıt olurum, bir yandan da normal üniversite sınavına hazırlanırım. matematiği feni zaten yaparsın, edebiyata falan da çalışırsın. eğer olmazsa da aöf'e devam edersin. aöf'e girersen de not ortalamanı yüksek tutmaya bak mümkün olduğunca. ben fazla önemsemedim. zaten master yapıyordum ve çalışıyordum aynı zamanda.

26 ocak 2021 21:08

3. A2 zaten üniversiteye giriş sınavında dereceyle bölüme yerleştiyseniz da yerine yks ile girmeniz daha mantıklı zaten.

Merak ettiğim kendi alanınıza derece ile girmişken neden illa ki düş ile hukuka geçmeye calisiyorsunuz. Bolumunuzden memnun değil mısınız

26 ocak 2021 21:09

4. ya hukuk okuyup napacaksınız yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim

26 ocak 2021 21:09

5. çok sağol süslüm tavsiyelerin için, hukuk okumayı baya koydum kafama çalışma motivasyonum olur o yüzden diye düşünüyorum. aöf'teki dersleri pek saymadıklarını bilmiyordum, o zaman orada 2 sene kaybetmenin pek bir manası yok sanırım. tekrar teşekkür ederim, başarılar dilerim kariyerinde

26 ocak 2021 21:11

6. En dayanamadığım iki grup pdr okuyup klinik yükseğiyle psikolog olanla adalet okuyup hukuka geçen. Ama devlet o imkanı vermiş ama çok zor ama şöyle ama böyle rerere rörörö diyenler gelmesin saçma sapan. İkisi de birbirinden saçma durum.

26 ocak 2021 21:12

7. hukuk okuyup avukatlık yapmayı düşünmüyorum elbette, kendi işimi seviyorum. ama oldum olası hukukla ilgiliydim, matematik ve fenle aram bu kadar iyi olmasaydı belki hukuk okurdum ancak mühendisliği daha fazla seviyorum. sadece bu ikisini bir araya getirdiğimde daha mutlu olacağıma karar verdim son zamanlarda. okuma kısmında da çok zorlanacağımı sanmıyorum, çalışkan biriyimdir ve ders planında bulunan çoğu şey oldukça ilgimi de çekiyor aynı zamanda.

26 ocak 2021 21:15

8. sorudaki tek seçenek dgs değil öyle olsa bile size cırlama hakkını kim veriyor? üniversite sınavına çalışıp kazanabilirim veya dgs'ye çalışıp kazanabilirim tecrübeli olanlara sormak istedim hangisi daha mantıklı diye. üniversiteye girdiğim sıralamamla dokuz eylül hukuk fakültesine girebiliyordum zaten. bir kez yaptım tekrar yaparım aynı sıralamayı çalıştığımda.

26 ocak 2021 21:18

9. ss, bu arada aöf derslerini daha çok sayan vakıf üniversiteleri varmış, onları araştırıp onlara göre de tercih yapabilirsin ama telefonla falan önden bilgi vermiyorlar. bu konuda en güncel bilgiler memurlar forumunda sanırım. orada dgs hukuk diye aratırsan yerleşenlerin deneyimleri falan var. ama mesela 2 yıl aöf 2 yıl hukuk fakültesinde okuyup mezun olmak diye bir şey yok anladığım kadarıyla. rica ederim, ben de teşekkür ederim.

26 ocak 2021 21:26

10. süslücüm izmirden çıkacağımı sanmıyorum artık, ailem burada işim de burada olacak mezun olduğumda. istanbulda okuyorum normalde bir daha asla istanbula uzun süreli gitmeyi düşünmüyorum. o yüzden seçeneklerim yaşar, ekonomi ve dokuz eylül. onları araştırayım. çok sağol tekrardan

26 ocak 2021 21:29