adet kanamasının ve süresinin azalmasının sebebi ne olabilir?

süslüler artık adetim eskisi kadar uzun sürmüyor ve kanamam da yoğun olmuyor. eskiden tam 7 gün sürerdi şimdi 4 gün diyebilirim. yaşım 29 ve bekarım. acaba bu doğurganlığın azalıyor olması demek olabilir mi? bu konuda hiçbir bilgim yok aslında ama aklıma bu geldi ve biraz üzülmeye başladım açıkçası. covid yüzünden doktora gidemiyorum. doktora gitmek gerekir mi onu da bilmiyorum. bu konuda bir fikri, tecrübesi olan varsa çok sevinirim

1. Süslü benim kendimi bildim bileli böyle çoğu zaman regl dönemini 2 gün hariç kalan günlerini günlük ped kullanarak geçiriyorum. 28 yaşındayım bir kaç yıl önce doktora gitmiştim ve düzenliyse tüm regl dönemim boyunca 1 pedi dolduracak şekilde oluyorsam bir problem olmadığını söyledi. Doğurganlıkla bir ilgisi yok süslü o şehir efsanesi inanma ve kendine bu enerjiyi verme  derim.

22 nisan 2021 21:38

2. O şehir efsanesini ben jinekoloğa anlattım, benim de azaldı çünkü, reglmin 2. Ya da 3. Gününde gelmeni söyledi yumurta sayımı ya da hormon testi falan yapılması gerekiyormuş. Önümüzdeki ay gidicem inşallah. Şehir efsanesi olsa çağırmazdı, önemli değil derdi. O yüzden sen de en kısa zamanda git muayene ol, burdan teşhis koyanlarla uğraşma süslü.

22 nisan 2021 21:48

3. Merhabalar ben de 31 yaşındayım aynı dertten ben de muzdaribim sizin gibi. Geçen hafta gittiğim doktoruma bunu danıştım. Önemli olan düzenli olması dedi. Miktar bizim için bir kıstas değil dedi. Sanırım yaşla birlikte miktarın azalması normal.

22 nisan 2021 21:51

4. Evet 30 yasindayim bende eskisi kadar uzun sureli ve yogun olmuyorum sallayin kizlar bebisle mi ugrascaz

22 nisan 2021 21:53

5. Ama şunu da ekleyim aynı zamanda yumurtalıklarımı da kontrol etti ve her şeyin yolunda olduğunu da söyledi. Bence siz de bir doktora görünün. En doğrusunu gene doktorunuz bilir. Bizim söylediklerimiz farazi kalır.

22 nisan 2021 21:53

6. Adetimin düzeninde bir problem yok. Biraz içim rahatladı süslüler teşekkür ederim. Covid olmasa hemen gidicem ama şuan vakalar çok yüksek olduğu için beklemek zorundayım

22 nisan 2021 21:54

7. Süslü benim anladığım yaşla değişiyor. Aynı yaşlardaki tüm arkadaşlarım aynı şeyi söylüyor. Düzenli ama eskiye göre daha az adet oluyoruz.

22 nisan 2021 21:59

8. Benim de yasla birlikte azaldi. 32 yasindayim, duzeninde bir sıkıntı yok ama eskiye gore az 3 yoğun gun, 2-3 gun de az az seklinde. aslinda yakin zamanda baska bir sebeple doktora gittim ama o kadar ters biriydi ki sinir olup ciktim. Sormak istediklerim kaldi. iyi doktora denk gelebilmek şans. Sorunuzu takip edicem.

22 nisan 2021 22:06

9. Benim de doğumdan sonra 7 den 5 e düştü yoğunluğu bir ay fazla bir ay az,doktor 3 gün bile bizim için yeterli dedi ama dogurganlik ile nasıl.ikiski var ya da var mi merak ettim şimdi, dedikleri gibi yumurta rezervi ölçümü baz alınmalı belki de

22 nisan 2021 22:45

10. Benim ilk iki gün çok yoğun geçerdi eskiden sonra yavaş yavaş azalırdı. Şimdi kahverengi akıntı şeklinde başlıyor. Sonra bir türlü o yoğunluk gelmiyor. Hatta bazen temiz pedle dolaştığım oluyor başladı sanıp. Sonra da en fazla bir gün yoğun. ne olduğunu anlayamadan bitiyor.

22 nisan 2021 23:01