ailesinden izinsiz(halk arasında kaçarak) evlenen/tanıdığı olan var mi?

böyle bir durumun eşiğindeyim. sebep evleneceğim kişinin farklı kültürden olması. sizin tecrübeleriniz var mi

1. sakın öyle bir salaklık yapma. ben yapmadım ama yapan ve mutlu olan yok. bir şekilde aileleri ikna etmeye çalışın.

19 ağustos 2024 11:35

2. Parantez içindeki açıklama çok yerinde olmuş. Burası halk sen aristokrat çünkü.

19 ağustos 2024 11:38

3. A2 Anadolu da kaçmak denir. Ben de iç Anadoluluyum. Üsten bakma durumum yok.

19 ağustos 2024 11:46

4. Ailenin haklılık payı var mı onu düşün bence. Evlilik sevgililik gibi bir şey değil, o ailenin bir parçası olacaksın, bir ömür birlikte geçireceksin. Ailenin endişelerini kaygılarını dinle. Damat bey muhtemelen doğulu, senin ailen onlara uyum sağlayamayacağını düşünüyor daha dün birisi iki yıllık çok sevdiği erkek arkadaşından oğlumuz olmazsa kesin ikinci evliliği yaparım on sene sonra senin üstüne başka kadın getirebilirim demiş. Bütün doğulular tabiki böyle değil, bütün doğulu aileler de böyle değil. Ailen haklı mı değil mi önce onu düşün bence

19 ağustos 2024 11:50

5. annemle babam var, annemi 30 yildir mutlu gordugum gun sayisi 10u gecmez maalesef. ne kadar severek evlenirlerse evlensinler babamin ailesi tarafindan hep hor goruldu ve babam da anneme sahip cikmadi.

19 ağustos 2024 11:54

6. Yaşın kaç bilmiyorum ss. Ama evlilik yaptık bitti denecek bir olay değil. Aileler, akrabalar, ilerleyen zamanlarda çocuk, geçim derdi, evlilik içi sorumluluk vs derken yani uzun ve zor bir süreç. Ailenin arkanda olması, başın sıkışınca gidecek bir kapın olması gerekiyor her zaman. Çünkü arkanda ailen olmazsa yukarıda anonimin dediği gibi ne eşin durur yanında ne de onun ailesi..

Bu dünyada ölüm var, aldatma var, anlaşamamak var yani var da var. O yüzden ailene sırtını dönüp rizalari olmadan evlenme sakın. En azından yarın bir gün inşallah olmaz ama olursa kötü bir durum gidecek bir kapın olsun. Biz senin yanındayız kızım diyen biri olsun. Bu çok önemli bence.

Aileni ikna etmeye bak. Senin kararlı olduğunu görünce araya da aile büyükleri girince cok uç değilse iki aile aşılamayacak bir sorun olacağını düşünmüyorum

19 ağustos 2024 12:11

7. hiç yok. beğenmesek de razı olmasak da kabullenip düğün yaptıklarımız var ama. öteki türlüsü çok ilkel. bu arada bu beğenmeyip razı olmadığımız evliliklerde gelinlerin tam 10 sene sonra gözü açılıyor aşk geçince ay siz haklıymışsınız keşke o gün vazgeçseydim sizi dinleseydim diyorlar. geçmiş oluyor tabi. çocuklar vs oluyor çünkü. kısacası ailen beğenmediyse (ailen ruh hastası manipülatif değilse) o şeyden hayır yok.

19 ağustos 2024 12:15

8. evet var amcamın kızı. kürt birine kaçtı ve aileden aforoz edildi. öyle evlenirim 2 seneye barışırız ikna olurlar gibi bir şey olmadı 25 yıldır kimse kendisiyle görüşmüyor tüm haklardan da men edildi.

tanıdıklarım da var kaçarak evlenen onlar kaçtığı an aileleri tarafından affedildi düğünde nikahta aileleri de oldu

19 ağustos 2024 12:33

9. "halk arasında" lafını sadece aristokratlar mı kullanıyor:) a2 gibiler bir sakin olsa keşke ya.

süslü benim çevremde yok ama internette okuduğum kadarıyla hep küçücük bebekle aç açıkta kalanlar ya da şiddet vs. gördüğü halde ayrılamayanlar görüyorum. işler yürümeyince aile desteği de yok. ha sizin kendi mesleğiniz vardır tek başınıza da idare edebilirsiniz güçlü birisinizdir kapıyı çekip çıkabilirsiniz o ayrı. ama o sosyoekonomik düzeyde insanların sonu genelde bu.

19 ağustos 2024 12:35

10. Bizim uzaktan bir tanidigin kizi yapmis bunu. Annesi oyle bir affetmemiski kiz babasinin cenazesine gelmis belki barisirilir artik diye, annesi kizi gorunce cenazenin uzerinden atlayip sacindan surukleyerek kovmus kizi.

Kiz normalde evliliginde mutlu muydu neydi bilemiyorum ben ama ailesi affetmedi.

Ve ss, anne baban akli basinda insanlarsa ve olmaz diyorlarsa haksiz ciktiklari cokkkkk nadirdir boyle durumlarda.

19 ağustos 2024 13:27