akademisyen olmak isteyenler/şu an akademide görev alanlar bakabilir misiniz?

merhabalar kızlar. ileride akademisyen olmak isteyenlerle ve zaten bu işi yapanlarla biraz kariyer sohbetleri yapalım istedim.  öncelikle, benim bölümüm dil bölümü. hep akademi düşündüm bugüne kadar. ama gel gör ki, ben tembel ve çok da araştırmacı biri değilim. bu kişiliğim tamamen idealime engel olduğunu düşünüyorum. ama akademisyenlikten de vazgeçmek istemiyorum bu yüzden. benim gibi olan var mı? önümde daha 4 yılım var bu sebeple bu huylarımı değiştirip kendimi geliştirmek istiyorum aksi halde ne ben akademide barınabilirim, ne de o şekilde bir faydam olur. ama bunu nasıl yenerim bilmiyorum mesela tez yazmak bana imkansız geliyor? sanki ben asla yazamazmışım gibi hissediyorum. ve bir de ales var tabi. benim matematiğim 0. ve gerçekten kafam basmıyor. basmasını da istemiyorum ayrıca. kendi alanımda anlamadığım bir şey olduğunda deli gibi çalışıp onu öğreniyorum ama yok. matematik için çabalamak istemiyorum malesef. ona harcayacağım vakti kendi alanım için harcarım diyorum. çünkü düşündüm gerçekten başlarsam beni çok mutsuz edecek ben kavrayana kadar. ama düşündüm tabi yapacka bir şey yok, lisedeki hatayı yapmayıp şimdiden matematiğe başlamam gerektiğinde karar kıldım. ama bu düzen can sıkıcı yine de. benim ve bölümümün matematkle alakası yok ama ben neden enerjimi ve vaktimi ona vermek zorundayım ki..  tüm bunlarla da bitmiyor, akademiye girdikten sonra çalışmak, araştırmak asla bitmeyecek. bu da beni korkutuyor ama akademinin kendisini de tüm bunlar zaten.  evet siz neler düşünüp hissediyorsunuz bu konuşlarda? sizin de gözünüz de büyümüyor mu? bu süreçlerden geçen birileri okuyorsa eğer, tavsiyeleriniz nelerdir? bir de son olarak araştırma görevlisi maaşı nedir acaba?

1. Siz bence karakterinize uygun olduğu için değil başka alternatif göremediğiniz için bu mesleği istiyorsunuz. Maaş sormanız, araştırma sevmediginiz halde bu mesleği düşünmeniz ne bileyim... Bence başka meslekler düşünün.

13 ağustos 2019 14:13

2. Keşke hemen boşverin diye kestirip atmasaydınız. Eğer bu mesleğin içindeyseniz, kendi sürecinizden biraz bahsedip öğüt verebilirdiniz.

Öncelikle, başka seçeneğim olmadığı için akademisyenlik istiyorum diye bir şey söz konusu değil çünkü ben dilciyim. Dil alanında o kadar çok yönelecek alan var ki. O yüzden bu yorumunuz pek doğru değil.

İkinci olarak, evet tembelim ve bunu değiştirmek istiyorum aslında olayım buydu. Yoksa tembel birinin akademide yeri olmayacağımı bildiğimi belirtmişim zaten.

Şöyle ki, ben lisede dilci bile değildim. Sımava üç ay kala bölümüm bırakıp dilden hazırlandım, yani bir şeyi gerçekten isteyince risk ve sorumluluk alınması gerektiğini biliyorum. Adımlarımı doğru atarsam akademide de yerim olacağını biliyorum. Üstümdeki bu ölü toprağını atıp çalışkan biri olmak istiyorum.

Ve akademisyen olmayı da gerçekten istiyorum.

13 ağustos 2019 14:30

3. Maaş sormamın sebebi de çok normal değil mi? Herkesin ileride yapacağı işin piyasasını bilmeye hakkı var. İnternetten araştırdım ama bir de eğer araştırma görevlisi biri varsa aramızdan diye belki paylaşmak ister diye düşündüm.

13 ağustos 2019 14:32

4. Daha ales’e hazırlanmak için bile bahaneler üretirken doktora tezinizi nasıl yazacaksınız?

13 ağustos 2019 14:38

5. Eleştirmek yerine verebilecek bir tavsiyeniz bile yok mu yani? Çünkü bu yola girmekte kararlıyım ve şimdiden bunun için adımlarımı atacağım

13 ağustos 2019 15:10

6. İlk önce matematiğe olan ön yargınızı kırmanız gerekiyor, aleste matematik yapmadan yüksek not almanız mümkün değil ve alesiniz düşükse dil puanı ne kadar yüksek olursa olsun hiçbir üniversitede yüksek lisansa başlayamazsınız, öğretim üyesi olmaktan bahsetmiyorum bile. Sanırım üniversitenin ilk yıllarındasınız, bu nefreti sınav senesi stresine bağlıyorum son sınıf olmadan nötr hale gelirsiniz. Sorumluluk sahibi her yetişkin hayallerine ulaşmak için çabalamak zorunda kalıyor bunu fark ederek eminim tembellik huyunuzu hafifletebilirsiniz. Maaş olarak da devlet üniversiteleri için internette arastirma yapabilirsiniz ama özelde 3 binden başlar genelde 5 6 ya kadar çıkabilir

13 ağustos 2019 20:00

7. Teşekkür ederim anonim 6. Okulda 3. Yılım olacak. Şöyle ki ben iyi eğitilmiş bir insan değilim. Meslek lisesinde okudum, lise yıllarımı bomboş geçirdim. Sınav senemde son anda dil bölümüne geçtim ve şimdi dil alanında en iyi okullardan birindeyim. İsteyince ve emek verince gerçekten oluyor ve ulaşmak için de çabalamak gerek haklısınız. Ben üstümdeki bu tembelliği atmak için çok çabalıyprum çünkü biliyorum ki bu hayatta hiçbir şey elde edemem. Matematik konusunu gerçekten halletmeliyim. Bugün sabah şimdiden matematiğe başlarsam 4 sene içinde hallederim diye düşünüp bu soruyu açmıştım aslında. Önümde uzun bir yol var ve mücadeleye hazırım :) teşekkürler tekrar

13 ağustos 2019 20:05

8. 4 sene çok ales matematiği için ama hiç temeliniz yokmuş yine de çok ya 4 sene. Bir senede halledersiniz ama siz yine de bu sene halledin, her sınava girin kendinizi deneyin. Çünkü ales süre ve hız sınavı. Sorularda bir şey yok önemli olan çok hızlı olmak. Türkçeyi tek seferde anlamanız gerekiyor öyle döneyim falan olayı yok öyle yani. Mantık sorularına da çalışın.

Ales'i halledersiniz. Belli ki diliniz var bu çok iyi bir şey akademik kariyerde. Kendinizi geliştirmeniz daha kolay.

Tez konusuna gelince, işin o kısmına gelince öyle bir yazarsınız ki. Hepimize tez yazmak zor gelmiştir eminim ama yazdık. Ben akademisyen değilim ama yl yaptım, tez yazdım. Kimseye kolay değil, gözünde büyüyor insanın ama imkansız diye düşünmemek lazım. Ben lisansın ilk haftasında yl yapmaya karar vermiştim ve tez yazmak korkutuyordu ama içine girince yapıyorsun mecburen.

14 ağustos 2019 10:38

9. Anonim 7, maaş sorunca direkt öyle bir izlenim verdim haklısınız. Ben benim okulda 3. Yılım olacak, geçtiğimiz 3 senedir ben akademisyen olmayı düşünüyorum hatta dil seçtiğim gün ben akademisyen olacağım dedim. İnanır mısınız dün bu soruyu sorarken aklıma geldi ilk defa maaşı.

Kesinlikle yapılan tüm yorumlar haklı, akademide benim huylarıma sahip insanların yeri yok ama ben kendimden bıktım işte. Bunu değiştirmee baş koydum. Böyle hayatta bir yere gelemem çünkü. Yavaş yavaş kırıyorum bu özelliklerimi. Akademisyen olmaya niyetliyim.

Tabi sizlerin gerçekleri söylemeleri benim için önemli

14 ağustos 2019 12:00

10. Anonim 8, evet 4 sene matematik için çok olabilir ama benim açımdan bir avantaj aslında çünkü ben gerçekten 0’ım. Sindire sindire öğrenmem için iyi olur diye düşünüyorum ve kafama koydum bu sene matematiğe başlıyorum. Dediğiniz gibi türkçe ve yabancı dille bir sorunum yok.

Bu arada daha önümde 4 yılım varken ben yüksek lisansı düşünüp planlar yapıyorum, hayatımda bilmediğim matematik için bile başlamayı düşünüyorum, hayatımı bu rotada bir düzene çekmeye çalışıyorum. Bence yaşıtlarıma göre fena olmayan ideallerim var ama herkes bu işten vazgeç demiş :) ben son sınıfta aklıma esti, maaşı da iyi diyerek hedef koymadım ki :) hazırlıkta bile yk düşünerek hareket etmeye çalıştım. Bence  umutsuz vaka değilim

14 ağustos 2019 12:08