alınganlık ve altında yatan sebebin değersizlik olduğunu düşündüğüm?

sorunlarım bar süslüler. misal iş yerinde birilerini görüyorum başımla selam verip geçiyorum. durup nasılsın demek istiyorum ama vaktini çalmayayım aman bu sohbet bitsede gitsem diye düşünmelerinden korkuyorum, insanları rahatsız etmeyeyim var altında özellikle. ama eminim öyle bir sorun yoktur çünkü herkes herkesle konuşur. hep onlr sorsun ben rahatsız etmeyeyim fikriyle sormuyorum  bir süre sonra zaten onlarda sormamaya başlıyor. terapi demeyin malesef doğunun küçük bir ilindeyim hem iyi birini bulmak zor hem de parayı denkleştirmek ve bunu sürdürebilmek. bana bu konu hakkında vereceğiniz tavsiyeler önereceğiniz kitaplar veya şöyle üstüne git bilinçaltını ikna etmek için şöyleyim böyleyim diye düşün tekrarla yaz gibi önerileriniz var mı? özellikle kitap önerileri benim için somut bir adım olacak.

1. Ve malesef bu lisede yaşadığım zorbalıktan kalma biliyorum. Zorbalık küçük düşürme alay geçme. İnsanlar ne kadar kötüymüş. Onların o anlık eğlencesi seninle bir ömür gelebiliyor bunu hiç düşünmüyorlar. O kadar üzülüyorum ki zaten hatırladıkça.

19 kasım 2022 16:56

2. İyi hissrtmek ve hayatı yeniden keşfetmek diye iki kitap var bana da terapistim önermişti. Ama okumadım. Bir de youtube da tülay kök diyr bir psikolog var onun videolarına da bakabilirsin süslü.

19 kasım 2022 17:40

3. Çok teşekkür ederim süslü