ales'e girenler girecekler bu sınav sonucuyla ne yapmayı düşünüyorsunuz, puanınız kaç?

bi arkadaşım sayısaldan 87 eşit ağırlıktan 91 almış geçen sene pek de çalışmadan, kullanmadı bile ales sınavını. sizce bu puanlar yüksek mi? ben girmedim hiç bu sınava ve bilgim yok. kendisi hiç çalışmadığını 2-3 çıkmış çözüp girdiğini söyledi. üniversite sınavına gireli 5 yıl oluyor yani en son böyle bi sınava gireli diyebilirim. bunlar çalışmadan alınabilecek sonuçlar mı?

1. Ben az çalışarak 2-3 puan yükseğini almıştım; yaptığım şeyler son 10 gün boyunca klasik matematik soru tiplerine bakmaktı. Onun dışında çok çalışılacak konu yok bence

9 ocak 2024 21:35

2. anladım süslüler çok da abartılacak bi şey değil o zaman aldığı puanlar. sağolun

9 ocak 2024 21:40

3. üni derecesi iyiyse temeli varsa, o temel körelmediyse +85 alınır.

9 ocak 2024 21:49

4. kesin çalışmamıştır.

az değil bu puanlar, çalışmadan girdiğine ben inanmıyorum.

9 ocak 2024 22:05

5. a5 valla ben de öyle düşünüyorum. tamam iyi okullardan mezunuz da hiççç bakmadım 2 sınav çözdüm falan bana abartı gelmişti ama süslüler öyle demiyo...

9 ocak 2024 22:13

6. Mezun oldugum bolum 2016 yilinda 20-24k ile alim yapiyordu ve cevremdeki cogu kisi alesten calismadan 80-95 arasi puanlar aldi. Eger temeli iyiyse calismadan alinir cunku ales bilgiye dayali bir sinav degil. Calismanin sadece hiza biraz etkisi olabilir cunku insan o kadar sene sonra bi hamliyor tabii. Temeli iyi biri 1 hafta kala birkac deneme cozup elini alistirsa 80 uzeri alabilir.

9 ocak 2024 22:26

7. Süslü ne kadar temelin olduğuna göre değişir. Ales pratiklik isteyen bir sınav, çünkü süre sınavı. Benim üni giriş sıralamam iyi değildi, dolayısıyla 5 yıl sonra alese girdiğimde de öyle 90 falan alamadım yani. 4 kez girdim anca 74 alabildim. Bu benim için yeterliydi, okuldan kabul almıştım zaten sadece ales ea 70i geçmem gerekiyordu. Ama çoğu iyi devlet üniversitesi yl için ales puanının %50'sini falan katıyor hesaba. Çok yüksek bir oran bu. O yüzden 90 üstü puanlar idealdir.

Ayrıca bir eşit ağırlıkçının bu sınava girmesiyle bir sayısalcı veya sözelcinin girmesini asla eşit görmüyorum. Eşit ağırlıkçıların hem 50 mat hem 50 türkçe çözmesi gerekiyor çünkü ağırlıkları eşit. Ama sayısal öğrencisi sadece mat odaklanıp araya birkaç türkçe atsa da olur. Aynı şekilde sözelci de full türkçe odaklanıp birkaç mat çözse yine olur. 150 dk eşit ağırlıkçılar için çok haksız geliyor bana. Neyse, soruyla alakası yok içimi dökmek istedim dnsnsnenjd. Sonuç olarak temeli olan biri için çerez sınav, olmayanlar oturup ciddi çalışmalı.

9 ocak 2024 22:48

8. Üniversiteye ea 6k ile yerleştim ve çalışmadan test çözmeden ea 93 aldım. Sonra yurt dışı imkanı çıktı kullanmadım puanı.

9 ocak 2024 22:52

9. Sadece ylye girerken kullanılan bi puan, iyi okulların çoğu bunu saçma buldukları için düşük sınır koyarlar zaten.

9 ocak 2024 23:02

10. Ben 82 almıştım sayısaldan. Puanım hala geçerli ama kullanmadım daha. Yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum bir ara.

9 ocak 2024 23:24