allah beni sevmiyor ölmeli miyim?

sevseydi yardım ederdi, sevseydi insanlara da sevdirirdi, kötü biri de değilim, kötülere bile yardım ediyor, beni ise şimdiye kadar sevdiğim kimse sevmedi, neye heveslensem olmuyor, çok acı çekiyorum, allah bile sevmiyorsa belki de benim yaşamamam gerek, artık ciddi ciddi ölmeyi düşünüyorum.

1. Kanka Allah yok boşuna kendine yüklenme

19 mart 2024 20:59

2. yok knk

19 mart 2024 21:11

3. Böyle düşünmemelisin önce sen kendini seviyormusun değer veriyormusun ki bunu başkalarından bekliyorsun

19 mart 2024 21:23

4. Süslü ölümü dileme. İnsanın diline aman ölsem de kurtulsam, öleyim artık bıktım diye dolanıyor. Sonra başına bir şey geliyor. Ölüm gibi ama ölmüyorsun. Ne konuştuğumuza dikkat etmek gerek. Her şeyin vakti var. Yaşamamamız gerekseydi zaten hiçbir şey yapmadan da ölürdük. Yaşıyoruz demekki bizi bekleyen yaşanacak bir şeyler var. İnsan önünü göremiyor

19 mart 2024 22:02

5. Agnostik olmadan önce ben de aynı şeyleri düşünüyordum süslü. Buna ölmek de dahil.

İnancınla ilgili bir şey diyemem, sana kalmış, ama ben o zamanlar şöyle de düşünüyordum. İnanan insanlar da Allah'a bir misyon yükleniyor, iyi olursam Allah bana yardım eder, sorunlarım çözülür, karşıma iyi şeyler çıkar. Bize anlatılan dini hikayeler, genel din mantığı vs. Allahı süper kahraman gibi kodluyoruz. Ama öyle değil.

Sevilmek konusuna gelince ben ilk kez 30 yaşımda sevildim, kendimi hiç beğenmem, hatta resmen psikolojim bozulmuştu bu yüzden, ama eşim beni el üstünde tutuyor, eşim de eli yüzü, boyu posu düzgün bir adam.

Bugün inanıyor olsaydım hala Allah'a bazı konularda krgın olurdum, hala hayatımla ilgili içimde ukte kalan şeyler var, ama artık bundan allahı sorumlu tutmuyorum, ya da beni sevmiyor demiyorum. O zamanlar öyle diyordum, beni sevse güzel yaratırdı, beni sevse işim iyi olurdu, ailem iyi olurdı vs vs. İnanç olarak bakarsan bunlar sınav, inançtan çıkarsan tamamen şans. Ama hayatımız hep kötü gidecek de değil, bie yerde yerine oturuyor.

20 mart 2024 17:18