almanyada mastera başlıyorum, sağlık sigortası için at11 kullanabiliyor muyum süslüler?
yaşım 25ten büyük, kimi yerlerde babasına bağlı kızlar 25ten büyük de olsa faydalanabilir diye okudum ama emin olamadım, bilgisi olan var mı?
cevaplar
Tebrik ederim suslu oncelikle.
Kiz cocuklari evlenene kadar, erkekler 25e kadar at11 belgesinden yararlanabiliyor.
15 mayıs 2024 12:33
teşekkür ederim a1.
süslü ama ben mezun oldum, yine de faydalanabiliyor muyum?
15 mayıs 2024 12:41
Evet evet faydalabiliyorsun hicbir sıkıntı yok. Tek sorun, en fazla 6 aylik veriyorlar genelde bu da almanyada oturum alirken sorun oluyor.
15 mayıs 2024 12:42
a1 eski ve yanlış bilgi veriyorsun. kadınlar da 25'ten sonra kullanamıyor artık
15 mayıs 2024 12:47
Eski ve yanlis bilgi vermiyorum, daha yeni aldim bu belgeyi.
Bilmiyorsunuz, bari fikir de beyan etmeyin.
15 mayıs 2024 13:21
çok teşekkürler süslüler, at11 alabilmek için çalışmıyor olmak gerekiyor değil mi? internette işten 3 ay önce çıkmış olmak gerek vs gibi yazılar da gördüm de
15 mayıs 2024 13:46
27 yaşındayım, çalışıyorum ve at11 alabildim ben de.
sorunuza ek olacak ama at11 belgesini ben herhangi bir alman sigorta şirketine götürerek işlem yaptıramadım. tk ile görüştüğümde at11 belgenizle doğrudan doktorlara giderek muayene olabilirsiniz, bizde herhangi bir üyeliğe gerek yok demişlerdi. ama sanki erasmustayken bir sigorta şirketine gitmiştim. siz nasıl at11 belgesini kullanıyorsunuz süslüler?
15 mayıs 2024 13:50
umarım at11 alabilirim ben de, özel yaptırmak aylık 133 euroymuş :(((
15 mayıs 2024 19:42
Ben 28 yaşında almıştım
15 mayıs 2024 20:48
Ben de Almanya'ya at11le geldim, yaş konusunda bir yorum yapamayacağım ben 25 yaşındaydım geldiğimde ama at11 dediğiniz sadece kâğıt belge aslında buraya geldiğinizde onu onaylatmanız gerekiyor çünkü doktorlar anlamıyor ne olduğunu genelde. Ben önce küçük bir şirkete yazmıştım onaylatmak için, onlar anlamayıp bana ek ücret çıkardılar asla kabul etmeyin. Sonra aok'ya mail atmıştım onlar biliyorlar genelde.