anne kahverengi baba yeşil ise çocuğun göz renginin mavi olması düşük ihtimal değil mi?

karantinada durup durup buna taktım süslüler evet hahahah. erkek arkadaşımın annesi kahve babası yeşil gözlü ama kendisinin gözleri de masmavi. sözelci kimliğim buna anlam veremedi. :d bunu nasıl açıklıyoruz kısaca anlatır mısınız? bilmemek ayıp değilmiş o yüzden vurmayın lütfen 😁

1. muhtemelen anne Aa babada aa geni mevcut. Babanin ve annenin ailesinde renkli goz geni olmali ki (cekinik gen yani kucuk a'lar) oyle denk gelmis.

Cok da dusuk bir ihtimal degil

2 ocak 2021 19:11

2. anne buyuka kucuka yani duzeltmis sozluk :)

2 ocak 2021 19:11

3. bezelye çaprazlar gibi çaprazlamayın şunları, annesi kocasını aldatmış falan dememizi mi bekliyorsunuz? herhalde drake in oğlunu görseniz kafanızdan duman çıkmaya başlayacak.

2 ocak 2021 19:12

4. Çekinik gen ortaya çıkabilir. Yeşil göz ve mavi göz geni aynı noktadan geliyor. Sevgilinizin soybağında mavi gözlü bireyler vardır. Kuşaklar sonra bile çekinik gen baskın gelebilir

2 ocak 2021 19:12

5. Annesi kocasını aldatmış dememizi mi bekliyorsunuz nedir ya yuh yani. Merak ettim size sorayım dedim deli misiniz nesiniz.

düşük ihtimal değilmiş işte öğrendim. Bunu yazıp geçmek çok mu zor?

2 ocak 2021 19:14

6. A1 ve a3 çok teşekkür ederim süslüler. Anladım şimdi :)

2 ocak 2021 19:14

7. Genetik aa Aa falan o kadar basit değil bunu hocalar zor anlatıyor burada biz nasıl anlatalım 😂

2 ocak 2021 19:16

8. baya dedikoduya açmışsınız işte. gugıla afrikanın unutulmuş dilleriyle bile sorsanız gerizekalıya anlatır gibi anlatan yüz tane kaynak bulursunuz ki az önce sormadım bile sadece göz renklerini ard arda yazdım sizin için ve hiçbir yere tıklamama gerek kalmadan %6 ihtimal olduğunu söyledi(doğru mu bilmiyorum). bu arada lisede anlatılandan çok daha karmaşık bu gen işleri, hiçbir şey olmazsa mutasyon oluyor.

2 ocak 2021 19:18

9. annem kahverengi, babam yeşil gözlü. üç kardeşiz ve hepimiz yeşil gözlüyüz. annemdeki çekinik genin bizim genomumuzu etkileme olasılığı 4te 1 diye biliyorum.

2 ocak 2021 19:18

10. Uzun uzun anlatılmasına gerek yok zaten süslü. Tabii ki olur normal denilip geçilse de olurdu benim için :) maksat ihtimalleri öğrenmek.

2 ocak 2021 19:19