anneler kızlarını neden sevmez sizce?

erkek çocuklarına hiçbir şekilde laf söylemeyen ve söyletmeyen anneler, kız çocuklarını neden sevmez?

1. Sadece kendileri yaşadıysa öyle de kalsın. Sen ne yaşadığını iyi biliyorsun, bunu kendi öz kızına yaşatmanın acısı hiç mi kavurmuyor yüreğini... bana bu soruyu sordurup cevap aratan hiç kimseyi affetmeyeceğim ya. O kadar kötüyüm ki.

4 mayıs 2022 11:43

2. Çünkü bizi hizmetçi niyetine doğuruyorlar. Onlara göre yüklerini atacakları birer hizmetçiyiz. Onların yerine her şeyi bizim yapmamızı istiyorlar eh zamanımızda okuldu vs ya da devrin değişmesiyle çoğu kızda yapmıyor. O yüzden de nefret ediyorlar. Beklentilerimi karşılamadığımız, onların yerine hizmetkar olmadığımız için.

Bir de kocadan kıskanma durumu var sanırım. Kocalarıyla sınırlı bir bağ kuruyorlar sevgilerimi göstermiyorlar, eşlerinden ilgi ve sevgi görmüyorlar bu o neslin normali. Ama kız çocuğu olunca biraz sevgi gösterince baba kabuğunu kırıyor ve kızına sevgi gösteriyor, kendisinden esirgenen ilgi ve alaka kıza gösterilince de anne kişisi çıldırıyor. Acısını gücü yettiği için eşinden değil de kızından çıkarıyor. Yani ben bunlar yüzünden sevilmedim, benim gördüğüm bu süslü.

4 mayıs 2022 11:55

3. A5 süslüm o kadar şanslısınız ki.

A6 süslüm, babam 12 sene önce vefat etti. Bir kıskançlık da yok şu an. Ama hizmetçi olarak doğurma fikri olabilir. Sabah aynen bu sebeple tartıştık zaten. Ama ben yapmıyorum da değil, yapıyorum. Her şeyi ben yapıyorum hatta severek ve isteyerek yapıyorum. O pis oğlu her defasında tuvaletten çıktıktan sonra sifonu çekmiyor ve her tuvalete girdiğimde o pis görüntüyle karşılıyorum midem bulanıyor artık dedim diye ne namussuzluğumu bıraktı ne iğrençliğimi. Sifon çekin lütfen dedim diye, çığlık çığlığa korudu oğlunu. Bana orospu muamelesi yaptı ve bunu gerçek anlamıyla çığlık çığlığa yaptı. Sifon neden çekmiyorsunuz demekle benim namusum Ne alaka onu da bilmiyorum.

Ah be anneler. Keşke kızlarınızı sevmeyi deneseydiniz. Zaten o kızlarınız kim bilir neler yaşayarak ne travmalar atlatarak yaşamaya çalışıyor, keşke bir de siz yaşama hevesini kırmasanız. Beni burada hamile veya kız çocuğu  olan süslüler okuyordur belki. Lütfen kızınızı sevin.

4 mayıs 2022 12:03

4. genelleme yapmak hiç doğru değil herkes için geçerli olmayan bir şey bu çünkü. sizin anneniz sizi sevmiyor ikinci sınıf evlat muamelesi yapıyorsa size aranızda güçlü bir bağ kuramamışsınız demek ki iki taraf da otursun bunu düşünsün. artık cehalet mi çıkar alttan narsist toksik kötü ebeveynlik mi yoksa sevgisizlik mi işte o kişilere göre değişir.

4 mayıs 2022 12:03

5. 20li yaşlarımın sonundayım, annem bu zamana kadar her zaman beni iş arkadaşı gibi "tehlike" olarak gördü. Ben ufak bi hastalansam kendisi daha ağır hasta numarası yaptı. Ufak bi belim ağrıyor desem, kendisi günlerce belim ağrıyor ölüyorum bitiyorum deyip yataklara düştü. Halbuki hiçbir şeyi yoktu. Belki biri bana acır da neyin var der diye korktu. Ama neden yani? Benim veya bir başka anne sevgisi görmemiş bir kız çocuğunun suçu ne olabilir? Kız olarak mı dünyaya gelmek yoksa böylesine kötü kalpli bir anneye sahip olması mı? Bunların hiçbiri bizim suçumuz değil ya.

4 mayıs 2022 12:06

6. A8 süslüm ben genellemiyorum zaten. Sorum sadece kız çocuklarını sevmeyen annelere. Yoksa etrafımda en çok kız çocuklarını seven, onlara biraz daha değer ve önem veren bir sürü anne var. Yanlış anlamayın lütfen. Sözüm o sevgi dolu annelere karşı değil.

4 mayıs 2022 12:07

7. Ben bu hikayeyi bi yerden tanıyorum :) annemin anneannemle ilişkisi de bu şekildedir her zaman. Üstteki tespitlerin hepsine katılıyorum bu arada. Kültürlü, okumuş, görmüş insanların olduğu bir ailedeyim okumak cehaleti alır cahillil baki kalır diye bir laf vardır ya o işte. Anneannem dayıma her zaman aşıktır çok afedersiniz ama anne ağzına sıçabilir miyim dese buyur sıç der yani bunu utanarak söylüyorum. Annem ise dayımdan 2 yıl sonra doğduğu için senin yüzünden x çocukluğunu yaşayamadı :s bile denmiştir. Etrafıma bakıyorum hemen hemen her ailede hep bir çocuk ön planda oluyor eğer erkek kız ise erkek. Kız-kız kardeşler ise aralarındaki en yırtığı en değerlisi oluyor. Çok üzücü bence bu çocuklarına aynı muameleyi yapamayacak kişiler anne baba olmamalı bence çünkü çocukta ciddi travma yaratıyor. Bu konuda bir tek farklı olanlar tekirdağlı arkadaşlarımın aileleri. Onları görünce şok oldum bilmiyorum bana mı öyle denk geldi ama kız çocuklarına o kadar değer veriyorlar ki prenses gibi davranıyorlar erkekler daha geri planda oluyor mesela. Onları görünce çok hoşuma gitmişti bu durum

4 mayıs 2022 12:28

8. Kültürel kodlar tamamen başka bir şey değil. Tanıdığım Giritli bir aile var. Bilen bilir giritli ailelerde tam tersi kızlar tutulur. Baba kendisi erkek olduğu için geride tutulduğu, sevilmediği halde aynı şeyi kendi çocuklarına yapıyor. Kızı çok değerli, oğlu sanki onun çocuğu değil gibi. Yetiştirilme tarzı çok önemli.

4 mayıs 2022 14:12

9. Erkek çocuğuna aşırı değer verilip kız çocuğuna verilmemesi gibi tam tersi bir durum da oldukça sağlıksız ve bu defa da erkek çocuk için yaralayıcı ne yazık ki.Henüz ayrım yapılmayan bir aile hiçbirimiz görmemişiz sanırım

4 mayıs 2022 16:14

10. Cehalet +1

En okumuşunda bile oluyor bu garip bir sekilde.

Yabancilarda yok ama bu turklere ozgu bir durum.

4 mayıs 2022 19:44