anneler neden ogulcu oluyor bir mantik yurutebilen var mi?

cok afedersiniz hasta yatagindan altindan alan kizlar, o yatakta sayiklanan isim oglusu. niye boyle ya. bok parcasi gibi hissediyor insan.

1. a1 bu ataerkil bakis acisiyla bakiyorsa devam eden soy kendisinin degil kocasinin soyu oluyor ama.

a2 sizi cok iyi anliyorum, benim annem sadece kizlarina boyle maalesef. hep biz haksiziz, hep oglu yaninda olsun, bizim olmamiz onemsiz. kardeslerini ve diger herkesi bas ustunde tutan ama kizlarini asla begenmeyip hic gibi hossettiren bizi. size de sabir diliyorum.

27 temmuz 2021 00:49

2. En nefret ettigim tip. Ben tek cocugum boyle bir durum yasamadim ama etrafimda cok var. Erkek ne yapsa ustu ortuluyor, bir sekilde kabul goruyor. Anneler bence kendine guclu bir dayanak ariyorlar ama yanlis yerdeler. Oglum da oglum esegin basi. Sonra gelsin bagimli olmalar, geline hayati cehennem etmeler falan. Asla saglikli degil. Soy devamini da anlamiyorum baba misin sen?

27 temmuz 2021 00:52

3. a4 gelinim de benim kizim diyor, ama oz kizlarina davrandigi gibi degil de ogluna davrandigi gibi davraniyor :d iflah olmazlar yemin ederim ya

27 temmuz 2021 00:53

4. Freud un bunun ile ilgili bir teorisi var. Okuyabilirsiniz.

27 temmuz 2021 00:54

5. a5 sosyolojim acidan bakinca en dogrusu sizin dediginiz sanirim ama yine de cok sacma geliyor bana ya. ne bileyim karsiliksiz sevgi bekliyor insan :')

a6 o kadar zor ki gercekten dediginiz gibi. hep tek cocuk olmak istemisimdir cok sanslisiniz :d

27 temmuz 2021 00:55

6. a7 oedipus kompleksi mi?

27 temmuz 2021 00:56

7. erkek egemen bir aileden kendi cabaladiyla siyrilip cikmis, turkiyenin sayili fakultelerinden birini 1970lerde kazanmis bitirmis ve kendine is kurmus bi kadin bu ya. kendi kadinligina zeval geldiginde ortaligi yikiyor ama bizi abimin karsisinda ezilelim bitelim istiyor. ilginc bir bakis acisi suslu yani ailevi degerlerinden de bagimsiz geliyor bana. ornek videonuza cok guldum ama sagolun :d

27 temmuz 2021 01:00

8. Süslü çok haklısın ne diyeyim. Yani çok haklısın gerçekten. Bu ülkede kadınlara hep haksızlık yapılıyor. Nedenini bilmiyorum, sanırım freudiyyen nedenler. Anneler oğullarını kale gibi görüyorlar, korunma, sahiplenilme içgüdüsü ile yaklaşıyorlar bence.

27 temmuz 2021 01:02

9. kalesine tukureyim suslu ya. aile kurumundan sogudum bir yuva kurmak hele cocuk sahibi olmak hic istemiyorum :d

27 temmuz 2021 01:04

10. Süslü işte haklısın kendi annemden örnek vereyim, tek çocuğum, bir kız. Bir de arada görüştüğümüz kuzenim( erkek) var. Çalışıyorum, her işine koşuyorum, her şeyde yardım ediyorum. Neyse eve geliyorum işten yorgun argın, yemeğini kendin yap ye oluyor. Kuzenim( erkek) bize uğrayacak oluyor, vay efendim işten yorgun gelirmiş, aç gelirmiş, bildiğin annem köpek oluyor. Bu davranışının nedenini asla çözemiyorum, ben tek çocuğuyum bana yatırım yapacağı halde sırf o erkek diye her istediğini yapıyor. Anlamlandıramıyorum, kötü hissettiriyor. Açıklaması da aynen böyle " o erkek"

27 temmuz 2021 01:11