annem ev işine yardım etmediğim için sürekli laf sokuyor ? artık bıktım ?

26 yaşındayım süslüler üni bitti eve döndüm ailem baskıcı değil ama annem sürekli yorulduğunu ima ediyor bir hafta ablamın çocuğuna bakıyor bir hafta dinleniyor. ve benim faydam olmadığını ima ediyor akşam bari sende çay koy diyor mesela. ben haftanın 6 günü çalışıyorum akşam 6.30 da eve geliyorum yemek yapılmış oluyor zaten sofrayı hazırlama toplamaya yardım ediyorum akşam çay koyuyorum uzanıp dinleniyorum. temizlik vs yapacak vaktim zaten yok ki ben işteyken yapıyorlar. az önce çamaşır as dedi kardeşimle astık. bıktım artık bu imalardan. ben mi hatalıyım?  ben ne yapayım ablamın çocuğuna bakıyor ama anlayışı yardımı kardeşimle benden bekliyor artık bu evde fazlalık hissediyorum kendimi süslüler psikolojim hiç iyi değil.

1. Az önce yemeğe çağırmak için mutfağa gelmeye niyetin yok galiba dedi bende çağırdın da gelmedim mi dedim. Anne sürekli imada bulunuyorsun ben ne yapayım dedim. Babam kızım tamam lütfen dedi yumuşatmak için ama babama bıktım dedim annem ehhh yediğin önünde yemediğin arkanda ne yaptım ben sana dedi. Bu söz bile ima. Süslüler artık dayanamıyorum ben mi alınganlık yapıyorum diyeceğim ama sanmıyorum

3 mayıs 2019 20:24

2. Anonim 2 ben Pazar tatil yapıyorum o işleri de Cumartesi babamla hallediliyorlar

3 mayıs 2019 20:26

3. Suslu 26 yasinda aile yaninda yasanmaz bence. O evde kaliyorsan yardim etmen gerekiyor cunku yorulsan bile yalniz yasasaydin evinde pasa pasa yapacaktin tum islerini. Ya ayri eve cik ya da yardim et

3 mayıs 2019 20:26

4. Nasıl yardım edeyim süslü sorun bu annem yemeği yapmış oluyor temizlik ben işteyken yapıyor ben sofra hazırlama toplama çamaşır as topla bunlara ediyorum evde yokum ki napabilirim bunu anlamadım işi mi bırakayım yani

3 mayıs 2019 20:29

5. Bence siz alınganlık yapıyosunuz süslü. Evi paylaşıyorsanız temizlik, çamaşır, bulaşık gibi işler de paylaşılır. Artık anneniz size bakmak zorunda değil, ev arkadaşı gibi düşünün ailenizi 26 yaşındasınız. Çalışmanız bahane değil birçok insan bunları tek başına üstleniyor veya ev arkadaşlarıyla paylaşıyor.

3 mayıs 2019 20:30

6. Annem ablamın çocuğuna bakmasa da böyle yapardı süslü bir hafta dinleniyor ama o hafta da Markete gittim güne gittim yoruldum diyor öğlene kadar uyuyup dinleniliyor evet yaşanmıyor ama ayrı eve çıkacak durumum yok

3 mayıs 2019 20:31

7. Başlarda oluyordu süslü sonra ailem bize verme bankaya koy birikim yap dediler öyle yapmaya çalışıyorum. Kardeşime harçlık veriyorum babama kredi kartı ödememi verirken 100 200 tl fazla veriyorum o kadar

3 mayıs 2019 20:37

8. Ben ailemi çok seviyorum süslüler gerçekten ciddi bir problem yok ama işten geldiğimde annemin 5 karış suratı imalarını bazen kaldıramıyorum. Diyorum büyük derim temizlik yapacağında temizlikçi tutayım istemiyor ben çözüm sünüyorum zaten

3 mayıs 2019 20:41

9. Anonim 8 bende tam onu yazıyordum teklif ettim kaç kez ama istemedi

3 mayıs 2019 20:42

10. Bence eve hediye eşya falan alın. Ya da geliriniz varmış iki haftada bir falan eve birini çağırın temizliğe. Siz de rahat o da rahat. Gerçekten 6.30 da geliyorsanız canınız bir şey yapmak istemez hak veriyorum size ama annenizim beklentisi de garip değil arayı bulmak lazım.

3 mayıs 2019 20:44