annemin beni manipüle ettiğini düşünüyorum?

sırf onlar rahat edebilsinler diye memleketime atandım. 1 yıldır da babamın hastalığıyla uğraşıyoruz. ben çok yoğun çalışıyorum. koştur koştur eve geliyorum babamla ilgilenebilmek için. sırf annem daha fazla yorulmasın diye. babam 2 haftadır hastanede yatıyor. yanında annem kalıyor. ama 2 hafta burnumdan geldi. annemle her konuşmamız sonrasında ağlıyorum. ben hastayım, bakamıyorum izin al deyip tutturuyor. izin işini hallettim cuma günü gidiyorum. c.tesi günü güne gideceğim, p.tesi bilmem kime oturmaya gideceğim diyor. e hani hastaydın dedim demediğini bırakmadı. babama tabii ki bakacagim ama annem beni yormaya basladi. 26 yaşındayım ve omzumda büyük bir yük var gibi hissediyorum. kendi hayatımı yaşamayı unuttum. ne zamana kadar böyle devam edecek diye düşünmekten kafayı yiyeceğim. konuşacağım dertleseceğim kimsem yok. bunu neden buraya yazıyorum onu da bilmiyorum.

1. Süslü tam olarak manipülasyonu nerede görüyorsunuz yazdiklarinizdan bir manipülasyon anlaşılmıyor. Çünkü siz nasıl iş dışındaki tüm vaktinizi babanızla birlikte olmaktan bunalabiliyorsunuz ki bu çok normal. Annenizde ben bunaldım biraz başka ortamda vakit geçirmeye ihtiyacım var diyemiyor belli ki. Siz tepki vereceğinizden de değil belki kendine de söylemiyor hastayım diyor vs.

Bir hastalık durumunda herkese çok yük biniyor ve bunalıyor tabi ki. ama bu bir süreç. İnşallah babanız en kısa zamanda iyi olur. Siz annemizi böyle boşa çıkarın bazen, bazen de siz eve koşa koşa gitmeyin bir şeyler yapın boş oturun bir şekilde vs. Öyle atlatmaya çalışın.

30 kasım 2022 16:53

2. a4 ironi yaptı sanırım yani umarım öyledir. hastalık hasta olan içinde bakan içinde çok zor bir durum umarım babanız bir an önce saglığına kavuşur.Ama ben bu durumda manipülasyon göremedim zaten olması gereken yükü paylaşmak .

30 kasım 2022 17:05

3. Hastayim vs diyip isten izin al demesi manipulasyon degilse nedir? Bu insanlar anne kiz yani acikca kizim ben cok bunaldim gercekten 2-3 gun tamamen izin alip sen babanla durabilir misin dese bambaska olabilir halbuki. Isten izin almak da kolay bir sey degil yani gercekten cok ihtiyaci oldugu anda soylemesi lazim. Yarin baska acil bir ihtiyac olsa kiz belki izin alamayacak isyerleri de bu konularda cok uyuz olabiliyor. Neyse yani biri es oburu evlat baktiklari kisi de baba. Bu sekilde cakal cakal hareketler sinir bozucu. Bu surecte herkesin birbirine destek olmasi lazim.

30 kasım 2022 17:07

4. ayrıca hasta anne babasına bakta diye kimsenin pişman olacağını zannetmiyorum.

30 kasım 2022 17:07

5. Babamla çok iyi bir geçmişimiz olmasa da tabii ki ona bakacağım. Son anonimin dediği gibi asil mesele bütün yükün benim omuzlarımda olması. Maddi ve manevi anlamda tükendiğimi hissediyorum. Kimseyle konuşmak, görüşmek istemiyorum. Beni asıl yoran şey de bunun sonunun gelmeyecek olması

30 kasım 2022 17:12

6. Çocuk bakmak zorunda değil o zaman eş de bakmak zorunda değil eee ne yapacak bu adam gelip kendi anası mı baksın ?

30 kasım 2022 17:12

7. yani annesi işlerini kızına yıkmak için kızına hastayım yalan söylüyor ve işten izin almasını istiyor. burdaki manipülasyonu bana gösterir misiniz? her şey çok açık ve net. manipülasyon yok. annesi yalancı. manipülatör değil.

30 kasım 2022 17:22

8. Annemin gerçekten hastalıkları var evet. Zaten bunu bildiğim için bu kadar çabalıyorum. Kız kardeşim üniversite 1. Sınıfa başladı. Vizeler sonrası eve geldi. Kafası dağılsın diye günübirlik başka bir şehre götürdüm. Annem "ben burda hastalıktan yerlerde sürüneyim, siz keyfinizden dört köşesiniz" dedi. Bütün günümüz mahvoldu. Kardeşim bile acaba bu yıl tercih yapmayıp babama mi baksam diye düşündü. Artık kendimi de geçtim. Kardeşime dayanamıyorum. O benden daha da düşkün anneme. Nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum

30 kasım 2022 17:31

9. Arkadaşlar siz hiç devlet hastanesinde refakatçi olarak kaldınız mı? Yani 2 hafta tek kişinin kalması refakatçi olarak zaten olmaması gereken bir şey.

Üst üste 3 gün son raddedir. Yani o kişinin en aşağı bir gün dinlenmesi gerekir. Yani 2 hafta olmayacak bir süre, çok fazla. Zaten 2 hafta kalmak gündemde bile olmaması gerekir hic kimse icin. Hele de yaşlı bir insan için. (gizlinot: A plus bir özel hastane ise babanızın kaldığı o oda ev gibi oluyor zaten refakatçi için de o zaman bir şey diyemem.) Hani annenizin orada 3-5 gün kaldıktan sonra zaten sizin araya girmeniz gerekir.

Devlet memurluğu da izin açısından en rahat olan kesim. Gider ücretsiz izin alırsın en kötü. Zaten bu ücretsiz izin de böyle olağanüstü durumlar için öngörülmüş. (gizlinot: Özel sektör zaten sen bu kadar izin alsan(gizlinot: Alamazsın da muhtemelen) bir şekilde ilk fırsatta sana güle güle der.) Yani izin almak demek işten çıkmak bir daha çalışmamak demek değil ki ne alaka okutmuşlar da çalışmasın mi vs.

30 kasım 2022 17:34

10. Ss sizde bir garipsiniz bence kardeşiniz vizelere girdi diye gelince kafa dağıtması gerek bu kadar ince düşünülüyor da anneniz kendi hastalıkları da varken babanızla ilgileniyor bu vizelerden daha zor olduğu ortada bir şey olsa gerek ve daha süreklilik arz ediyor.

Kardeşiniz gelince en fazla kardeşimizle birlikte annenizi gönderseydiniz gezmeye.

30 kasım 2022 17:38