annemin durduk yerde küsüp trip atması?

merhaba annemle ilgili yaşadığım olayla ilgili görüşlerinizi bekliyorum. dün ders çalışmak için kütüphaneye gitmiştim akşam geri döndüm. biliyorsunuz kar falan vardı zaten bildiğiniz ıpıslak dönmüşüm. eve geldim daha üstümü çıkarmadan annemin yanına gittim bana dedi ki ben yemekleri hazırladım siz yersiniz. ben de dedim ki ben yemeyeceğim şu an canım istemiyor. ama babanla kardeşine servis yapmak lazım dedi. e yesinler işte? dedim. bunun üzerine tripli tripli kendisi hazırlamaya başladı. tamam bi elimi yüzümü yıkayayım geliyorum falan dedim ama tabi başladı trip atmaya.  yani anlayamadım bile koskoca iki insan kardeşim 17 yaşında kendine ocaktan bir tabak yemek alamayacak mı? dışardan soğukta gelen benim niye bana kalıyor bu iş? bi de öyle babam hizmet bekleyen falan biri değildir ev işlerini de yapar normalde. sabah uyandım hala bana trip atıyor. burada trip atılması gereken ben miyim? niye babamla kardeşime kendi yemeğinizi alın sonra da sofrayı kaldırın denmiyor?

1. seninle alakası yok .bu ilk trıbı değildir.sakın düşme bu tuzağa.narsist anne kurbanı olarak söylüyorum bunu.

23 ocak 2022 11:34

2. Evet işlerin sürekli ona kalmasından şikayet ediyor. Ama ben haftada 6 gün çalışıyorum akşam 8de geliyorum eve. Babam da 5 gün çalışıyor. Kardeşim okula gidiyor. Buna rağmen pazar günü yapıyoruz temizliği hep birlikte mesela. Hatta ben birkaç kere şu işleri hafta içi biraz hafifletsen pazar günü bu kadar uzun sürmez temizlik dedim diye de laf etti. Tek pazar günümü temizlikle geçirmek istemiyorum ve ders çalışmam gerekiyor diye kütüphaneye gidiyorum pazar günleri artık. Ütü birikiyor onu da hafta sonu biz yapıyoruz. Hafta içi kardeşimi okula götürüyor getiriyor kendisi bir kursa gidiyor vs. Yoğun oluyor diye yine bize söyleniyor. Evde düz oturunca suçlu hissediyorum şu an bir iş yapmam gerekiyor kesin ve yapmıyorum diye. Aşırı sinir bozucu bir şey.

23 ocak 2022 11:49

3. Dün işe gitmeyip evdeydim bu arada hani tek pazar günün vardı trollsün demesinler diye ekleyeyim

23 ocak 2022 11:50

4. cevap yeterince açık ve net değil mi gücü sana yetiyor. 17 yaşındaki kardeş erkekse ki yemeği bir kadının servis etmesine muhtaç bir canlı süsü verildiğine göre %99.01 erkek onlara bir dişinin yemeği önlerine koyması gerek. Çünkü onların eli kırık annen de bu yüce doyurma görevinin son aşamasını senden bekliyor. istersen uzay yolculuğundan gel kızım bu ülkede birçok evde bu düzen var ve değişsin erkekler de kendi işini kendi yapsın dedikçe biz suçlu oluyoruz. Anlayamaman saçma.

23 ocak 2022 11:51

5. Yanlış anlaşılmasın ama annenizi biraz siz şımartmışsınız, evde çalışanlar olarak tek gününüzde neden temizlik yapıyorsunuz ki? Çalışmayıp evde oturan temizliği yapar. Tabi yardım etmek isterseniz edersiniz ya da büyük bir temizlik vs yapıldığında hallolur ama çalışan insana da tek tatil günü temizlik yaptırılmaz. Bunu bunu ev hanımları çok yapıyor, koca 6 gün çalışıyor pazar temizliğe yardım etsin isteniyor. Ya da çocuklara aynı muamele. Pardon ama haftanın 6 günü evde boş oturan bi insan da bi zahmet evi temizlesin?

Ben olsam hiç bi işe elimi sürmem, menfaat dengesi diye de bir şey var sonuçta.

23 ocak 2022 11:59

6. Ben de aynen öyle düşünüyorum. Yani evde oturan insan ev işlerini üstlenmeli bence de. Ama sanki bunu istemek kötü bir şeymiş gibi davranıyor. Her şey bana kalıyor her şeyi ben yapıyorum yoruluyorum tribinde sürekli. Tek yorulan oymuş ve benim yaptığım işin hiçbir önemi yokmuş gibi davranıyor. Gerçekten tek tatil günüm var onda da ev temizlemek istemiyorum yani. Ama bunu söylesem dünyanın en kötü insanı olurum.

Yaptığı şeyin cinsiyetçilik olduğunun farkındayım ama sorsanız kendisi dünyanın en modern insanıdır bu arada.

Yorgun dışardan gelmiş insana evde oturan bi insanın bütün gün yemek yaptım yoruldum sen servis yap denmesini anlayamıyorum gerçekten.

Tam da bu sebeplerle pazar günleri evde durmuyorum açıkçası. Bir de inanılmaz detaylı bir şekilde temizlik yapmak istiyor ve bütün günümüzü alıyor bu temizlik. Tek günümü buna ayırmak istemediğim için kalkıp gidiyorum.

23 ocak 2022 12:57

7. Annenize yardımcı tutun madem kadını iyice hizmetçi yapmışsınız. O evde herkes yaşıyor herkes kirletip tek kadın temizleyecek hali yok ya. Bir de sanki evin tüm yükü üzerinizde gibi haftaiçi iş yap da yükümüz hafiflesin diyorsunuz şaka gibi. Tüm hafta evde çamaşır bulaşık pislikle uğraş, tek bir sohbet edecek kimse olmasın, tüm evin yükü üstünde olsun bir de laf işit. Sizce trio durduk yere mi atılmış, evin işini sadece organize etmek bile ne kadar kafa yoruyor biliyor musunuz? Siz ben işten geldim yapamam, kardeş ben okuldan geldim yorgunum, baba aynı şekilde. Ee bu kadın kime ne laf anlatıp ne yardım isteyecek? Trip dediğiniz şey yardım çığlığı. Kadın mutsuz arkanızı toplamaktan. Bir gün gerçekten anlarsınız annenizi onun yaşına gelince

23 ocak 2022 14:00

8. Son anonim, yardımcı tutmayı kabul etmiyor annem temizliği iyi yapmayacağı için. Ayrıca sakin olun. Temizliği falan kimseye yıkmıyoruz farkındaysanız annem temizlik yapmıyor pazar gününe bırakıyor diyorum. Ama bütün gün evde olan o olduğuna göre belli işleri doğal olarak onun yapması gerekiyor bunda garip bir şey olduğunu düşünmüyorum. Lise zamanı yaz tatillerinde evde olduğumda da her akşam ben yemek yapardım ve toplardım evde olduğum için. Ki buna rağmen annem yaptığım yemekleri beğenmeyip laf ederdi o ayrı. Evde duran insan evle ilgili belli işleri yüklenmek durumunda bence. Her işin ona yıkılmasından bahsetmiyorum. Bi şeyi savunuyorsunuz diye biz tam zıttını savunuyor olmuyoruz

23 ocak 2022 15:49