antalya vs istanbul?????????????

siz en çok hangi şehri seviyorsunuz ve neden? tatil için veya yaşamak için sormuyorum, genel anlamda soruyorum

1. doğma büyüme istanbulluyum ama antalyada üni okudum ve mezun oldum burda yaşamayı tercih ettim. istanbul aşırı kalabalık bir şehir, özellikle afgan suri mültecisi artık tamamen araplaştı sokaktaki tabelalar bile, pis bir şehir oldu maalesef. antalyada ise istediğin her yere kolayca ulaşım sağlayabiliyorsun, şehrin bi ucundan diğer ucuna gidiş her zaman kolay, biz şehri komple gezerken istanbulda bir ilçeden diğerine geçemiyorsun. antalyada da çok rus mülteci var artık ama avrupai bir şekilde değişim sağladı antalya. mültecinin bile kalitesi şehri çok etkiliyor. hiçbiri sarkıntılık yapmıyor istediğimiz her şeyi giyebiliyoruz kimse gözüyle rahatsız etmiyor özellikle turistik yazlık bir şehir olduğu için herkes şort takılıyor zaten. sosyal mekanlar açısından da son zamanlarda istanbul düzeyinde gelişmeye başladı. ileride şehirlerin mülteci kalitesine göre ayrımının daha da belirgenleşeceğini düşündüğümden bulunduğum şehirde yaşamam benim için çok mutlu edici. burasının tek sıkıntısı havanın yazın aşırı sıcak olması. ağlatıyor insanı

17 haziran 2023 16:32

2. ve bu şehirde resmen 3 ay yaz 3 ay sonbahar 6 ay ilkbaharı yaşıyoruz. sene boyu tatil resmen. insan psikolojisine çok iyi geliyor, konyaaltı plajında sabah koşuları vs harika bi şehir

17 haziran 2023 16:34

3. Ben antalya konyaaltında yaşıyorum inanılmaz güzel bir şehir ya. (2021 yılında taşındık, kiralar o zaman uygundu) İster mini elbise ister kısacık kot şortla gez kimse dönüp bakmıyor bile. O kadar rahatım ki, şimdi bunu giymeyeyim ayı gibi bakarlar dediğim tek bir elbisem kıyafetim yok, dünya varmış.

17 haziran 2023 16:41

4. ist beyoğlunda yaşıyorum ulaşımım aşırı rahat ve aşığım şehrin estetiğine

17 haziran 2023 16:52

5. sıcak havalarda, aşırı nemde kendimi öldüresim geliyor. inanılmaz bunalıyorum. o yüzden istanbul. burası da nemli ama asla  antalya kadar değil. geçen sene temmuzda arkadaş ısrarı ile antalyaya tatile gittim o kadar sıcaktı ki ağlayacaktım sinirden. yazın saat 10-5 arası dışarda anlamlı bir faaliyet yapmak mümkün değil, tek yapabileceğiniz şey klimalı bir ortamda sıcağın geçmesini beklemek. antalyada gün resmen 5'ten sonra başlıyor gibi. o yüzden antalya, mersin, adana gibi akdeniz şehirlerini çok tatlı bulsam da yaşamayı kesinlikle düşünmem bile.

17 haziran 2023 16:57

6. +olarak antalyanın suyu çok kireçli ve saça inanılmaz zarar veriyor:(