araba kullanmaya yeni başlayan, acemi sürücü olan bi kadına hangi arabayı önerirsiniz?

araba piyasasından hiç anlamıyorum ama üç beş kuruşumu denkleştirip ailemin yardımı ile ayağımı yerden kesecek, kullanımı bakımı zor olmayan küçükce bir araba arıyorum. dayım bu işlerden anlıyor, haftaya gelecek birlikte bakacağız ama önceden bir fikrim olsun istiyorum

1. İlk arabama hyundai getzdi vurdum da sürttüm de ama çok şükür öğrendim şu an usta şoför oldum süslü hem modeli düşük bu insana sürerken rahatlık veriyor şimdi daha modelli arabamı yere göğe koyamıyorum bi şey olur diye sjsjsj kompakt bir araba ve her yere park edersiniz direksiyonu yumuşak değil mesela ben bunu çok sevmiştim sağa sola savrulmadım direksiyon hakimiyetini kavrayana kadar. Parçası ucuz her yerde tamir edilir sanayiye az para harcarsınız vergisi vs az oluyor zaten getzler 2005-2011 model arası falan daha da aşağısı adamı yolda koyar bu ideal benim için

4 mayıs 2024 22:04

2. Hyundai i20

Clio

Toyota auris-yaris

Bunların dışında bakmam ben, alabiliyorsam Toyota alırım

4 mayıs 2024 22:11

3. chevrolet kalos 1.2 süslüm. 2 senedir kullanıyorum memnunum. Fiyatı diğer araçlara göre uygun. Tüm acemiliğimi bu araçla attım. Küçük olduğu için park etmesi de kolay

4 mayıs 2024 22:40

4. Xc60 volvo.

4 mayıs 2024 22:46

5. Benim ford fiestaydı, benden sonra arkadaşlarım da kullandı gayet konforlu yeni başlayanlar için. Onun dışında yaris ve micra da bakmıştım

4 mayıs 2024 23:28

6. Istanbul'da maalesef kucuk arabalari cok sikistiriyorlar trafikte, acemi ve biraz da bu tarz seylere takacak biriyseniz surekli sizi sikistiran selektor yapan insanlara maruz kaliyorsunuz. Ben o yuzden mesela dusuk modelli ama dusuk kilometreli, ufak tefek boyali olan bir passat tercih ettim. Toyota yarisin yenisi 1.2 mio falandir, bu fiyata dedigim ozelliklerde daha guvenli ve trafikte saygi duyulan arabalar alinabilir, butce meselesi tabi.

5 mayıs 2024 00:35

7. Citroen c3

5 mayıs 2024 00:57

8. Clio touch aldım acemiyim memnunum

5 mayıs 2024 07:55

9. A7 sence tecrübesiz birine passat önermek mantıklı mı? Ayrıca istanbulda öyle küçük araba falan sıkıştırmıyorlar. Passata da saygı falan yok bence çünkü sürücülerinin belli bir profili var herkesin bildiği.

Sana tavsiyem süslüm bütçene uygun küçük bir heçbek araba al. B sınıfı araçlar arası öyle aman aman bir fark yok başlangıçta. Küçük araba kolay sürülüyor dönüşleri kolay, parkı kolay. Ben ilk araba sürmeye babamın kocaman jipiyle başlamıştım ve çok zorlanıyordum özellikle park ederken. İstanbulda özellikle eski yerleşim yerleri büyük araba için sıkıntı. Sonra kendime bi polo aldım. O kadar fark ediyor ki tecrübesizseniz çok rahat edersiniz.

5 mayıs 2024 13:20

10. Toyota sorunsuzdur Toyota'dan şaşmayın.

5 mayıs 2024 13:25