aranızda 70li kilolardan 50li kilolara düşen var mı susluler ?

benim genelde denk geldiğim başarı hikayeleri hep daha yüksek skalalarda oluyor o yüzden bu sekilde başarı hikayesi olan varsa ve yazmaya vakti varsa süreci burda paylaşırsa beni cok mutlu eder. ben hayatım boyunca hiç 50’li kilolarda olmadım, en az 61 i gördüm tartıda 4. sınıftan beri +60lardayım. bu tarz hikayeleri dinlemeye bayılıyorum şimdi tekrar heveslendim malum pazartesi önce 10 kilomu sonra kalanını vermek istiyorum

1. Ben 82 kilodan geldim süslü 46 kiloya. Hayatım boyunca 60 kilonun altında olmadım ki o da en iyi halim. Genelde hep 70'li kilodaydım, pandemi ile 82 oldu. 55 kilo bile hayaldi benim için. Sağlıklı beslenme ve spor ile 50'nin de altına indim. Beslenmem 2 ana 1 ara öğün, protein ağırlıklı. Gün içinde bol su ve yeşilçay. Spor olarak 60'lı kilolara kadar hergün 1 saat yüksek tempo yürüyüş, sonrasında evde chloe ting programları. 7-8 ay evde bu programlara devam ettim. Şuanda da ağırlık çalışmaya başladım, heather robertson 12 haftalık programı ile devam ediyorum spora. Bir adım atınca gerisi geliyor süslü, ben açıkçası inanmıyordum kilo vereceğime ama ne kaybederim bir deneyeyim diyerek başladım. Daha ilk haftadan 2 kilo gidince oluyormuş dedim gerisi geldi zaten. İstemeseniz de o adımı atmak lazım. Sonrasında geliyor motivasyon.

13 eylül 2021 17:50

2. Bir arkadasim 4-5 ayda 25 kilo verdi. Her gun kosu yürüyüş yapiyordu ve tek öğün besleniyordu. 45 kiloya düşünce ayagi da 2 numara küçüldü. Sonrasında dikkat etmediği için bir kısmını geri aldı ama tekrar 70 olmadı hiç

13 eylül 2021 17:55

3. Suslum cokk teşekkür ederim ne tatlı yazmışsın, umarım benim de seninki gibi bir hikayem olur. süreci anlattığın bir instagram hesabı vs varsa seve seve takip ederim kadar mükemmel bir değişim, 58 bile benim için müthiş bir hayal. Suslum müsaitsen ve özel değilse eğer bir günde nasıl beslendiğini cok basit bi iki cümleyle anlatabilir misin ve kaçamak vs yapiyor muydun? Şekeri karbonhidratı  tamamen kestin mi?

13 eylül 2021 17:56

4. Süslü sabah kahvaltımda 2 yumurta / omlet/ menemen var. Bazen de tam buğday unu ve yarim yağlı süt ile krep yapıyorum. Haşlanmış yumurtadan sıkılmamak için. Yanında bol yeşillik, 4-5 ceviz yada badem, ben ekmeği her kahvaltıda tüketmedim açıkçası, yumurta yetiyordu. Tereyağ bal, tahin pekmez yemek istediysem o zaman 1 dilim tam buğday. Ara öğün protein süt + muz, türk kahvesi +2 kare bitter, kefir / ayran + bir avuç leblebi veya evde varsa meyve. akşama et, tavuk, bakliyat, evde ne piştiyse artık. Akşam yemeklerimin yanında mutlaka salata ve yoğurt var. Balık ve sebze sevmediğim için yemedim ama sizin sevdiğiniz balık/ sebze varsa tüketin tabi. Aşırı abur cubur özellikle de şeker bağımlısıydım hepsini kestim. Bağımlılıktan kurtulmaktı amacım başarılı da oldum. Ama gittiğim bir ortamda bir şey ikram edildiyse yiyorum sadece özellikle almıyorum ya da yapmıyorum. Yemek porsiyonlarımı küçülttüm, hangi yemeğin bir porsiyonu kaç kaşık vs. Internetten baktım yemek bölerken. Kalori hesabı yaptım. Dikkat ettiğim bir diğer konu ise yemeklere koyduğum yağ miktarı. Eskiden doldururdum göz kararı, fazla kalori içeriyor yağlar. Şuan 1-2 yemek kaşığı ile yapıyorum.

13 eylül 2021 18:07

5. Kaçamak da özellikle yapmadım ama arkadaşlarımla buluştuğumda ya da gittiğim bir ortamda bir şey ikram edildiyse o zaman porsiyon kontrollü tükettim. Bu da ayda 1-2 defa oluyor genelde.

13 eylül 2021 18:08

6. Suslum coooook teşekkür ederim cok faydalı oldu benim için yazdıkların eline koluna sağlık

13 eylül 2021 18:37

7. Üniversiteye başlayana kadar 1.59 boya - 60 / 64 kilo civarındaydım. Kola, çikolata, cips, jelibon, fast food bunların hepsi bebeklerimdi. Kahvaltıdan nefret ediyordum, çocuk yaştan itibaren kahvaltı benim için bir işkenceydi. Gün içerisinde yediğim ilk şey öğle yemeği oluyordu.

Yediğim neredeyse her şeyi büyük porsiyonlarla yiyordum. Evde tabağını en fazla dolduran bendim hep. Makarnaya bayılırdım ve hala da yedim mi tabağı tepeleme doldurup gömerek yiyesim gelir zira hep öyle yemiştim hayatım boyunca. 23 yaş civarında 70 kiloyu geçtim. İlk başta klasik "salata yiyem, az yiyem" şeklinde kendimi aç bıraktım, tek yönlü beslendim. Hem halsiz düşüyordum hem de devamlı açtım. Yediğim şey bir halta benzemediği için mutsuz oluyordum.

Baktım bu şekilde bir yere varamıyorum, ilk değiştirmeye çalıştığım şey olmayan kahvaltı alışkanlığım oldu. Asla yataktan kalktıktan sonra klasik yumurta, peynir, zeytin, domates, ekmek kombosunu yiyemiyordum, o yüzden yiyebildiğim şeylerle başladım. Evet açma ve poğaça diyetin bir parçası olmaz normalde, ama midem anca bunları alabiliyordu. Ufak ufak o saatlerde midemin bir şeyler alabilmesini sağladım bu şekilde.

Öğle saatlerinde çorba, etli / tavuklu bir yemek ya da köfte, yoğurtlu salata ya da yeşillikli salata ya da bakliyat gibi bir menüye döndüm. Zor doyduğum için menü üç çeşitten oluşuyordu, zamanla çorbayı ya da salatayı çıkarabilir hale geldim.

Benim için avantaj olan tek şey ekmeğe pek düşkün olmamam oldu. Kahvaltıdaki bir dilim tam buğdaylı ekmek ve akşam yemeklerinde yediğim bir dilim ekmek dışında ekmek tüketmiyordum pek. Dışarıda yiyecek bir şey bulamadığımda etli dürüm vb. şeyleri tercih ettim. Pilava düşkünlüğüm pek yoktu zaten, o yüzden aldığım etli tabakların yanında gelen pilavların yerine ekstra yeşillik talep ettim hep. İlla yiyeceksem bulgur pilavı tercih ettim.

En zor kısım cipsi kolayı ve tatlıyı kesmek oldu. Bunların yerini direkt çiğ yemişlerle doldurmaya çalıştığımda yemedi maalesef :) Önce tuzlu kavrulmuş yemişlere dönmek daha mantıklı. Evet onlar da kalorili, ama cipsten daha sağlıklı olduğu kesin. Bunlardan çiğ yemişlere geçmek de daha kolay.

Tatlı meselesi maalesef en zor olanı. Ara öğünlerden birinde muz tüketmek, arada meyveli yoğurt yemek gibi yöntemler işe yarıyor. Ama kaçamak yapam deyip çikolataya döndüğüm anda tüm düzenim şaşıyordu.

Şu anda 50 kilo civarındayım. Sabahları tam buğdaylı bir dilim ekmek, haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 4-5 zeytin, domatesle kahvaltı ediyorum. Öğle yemeği pek yediğim söylenemez. Akşama kadar yediğim çerezdi, içtiğim kahveydi derken yemek yeme ihtiyacı pek hissetmiyorum. Akşam menüm genelde etli bir yemek, sebze yemeği ve bir dilim tam buğdaylı ekmek şeklinde oluyor.

13 eylül 2021 19:23

8. Suslum harikasınız gurur duydum sizinle cok motive ettiniz beni teşekkür ederim bana detaylı detaylı anlattığınız icin hikayenizi

13 eylül 2021 19:41

9. 73 kilodan 54 kiloya düştüm. suan 3-4 kilo geri aldım ama halledicez.

13 eylül 2021 20:40