aranızda saç ekimi yapan ya da kadınlarda saç ekimi ile ilgili bilgisi olan var mı ?

1. Gönder gelsin süslü.

2 ekim 2023 18:41

2. Anon 1 yaptırdınız mı? Nasıl memnun musunuz, dökülme oluyor mu sonradan? Süreç nasıl işliyor

Ya da bu konuda bilgisi olan biriyseniz kadınlarda yapılan saç ekim işleminin kalıcılığı nasıl, iyi mi?

Benim alnım çok geniş ve küçükken annem sağolsun çok sık bağlamasından kaynaklı kenarlarda da baya bı boşluk, açılmalar var ve bu beni çok rahatsız ediyorm saçımı asla toparlayamamakla beraber sürekli berçem kullanıyoruk ve bundan bıktım. Sadece o boş kisimlari doldurmak ve bı tık alnımı daraltmak istiyorum

2 ekim 2023 19:07

3. Süslü ekilen saç asla dökülmez eğer ilk 6 ayda yapmamaniz gereken biseyi yapmazsanız. Mesela ekildi, üç gün sonra gittin kafanı çarptın bi yere ya da foşur foşur ovalayarak yıkadın. Ancak böyle dökülür ilk aşamada. Eğer sagliksal bi sorundan dolayi dökülüyorsa bile kendi saçın dökülür en son ekilen saç dökülür. Aynanin onune gec. Kaşlarını kaldır. Tam kaslarının bittiği yere kadar ekim yapılabilir.

2 ekim 2023 21:20

4. Kadın erkek fark etmez hepsinde aynı. Tüm saç kazınır genelde. Sadece öne ekilecekse basının ön kismi ve ensede bi pencere kazınır. Farkli teknikler var. Fue, safir bıçak, manuel ekim bunlari tercih et. Sakin dhi yaptirma. Elle eken bi yeri tercih et. Ekimciler hemşire mi (hemşire, anestezist, acil tip hepsi olur) bundan emin ol. Air pressure anestezi kullanan bi yere yaptir. İgneli anesteziyle ruhunu verirsin çok agrilidir. Kazimadan sonra saç yikanir, sterilize edilir. Basinc anestezi uygulanir. Sonra igneyle deri altina sivi enjekte edilir bu asama sifir aci artik uyustugu icin. Sonra graft toplanir. O graftler ozel bi sivida beklenir. Sonra kanallar acilir. Ekim yapilir. Prp uygulanir. Sargilanir. Uc gun yuzun gozun sisebilir biraz. Sonra hizlica geçer. Agri kesici agrilar icin yeterlidir o da herkes ihtiyac duymaz. Ucuncu gun yikama yapilir. Her kök kabuklanir. Bu kabuklari 10. Gune kadar yıkamak temizlemek lazim. Her zaman ilik suyla sana verilen yikama talimati ve urunuyle yikayacaksin. Usulca nazikçe davrancaksin. Ekilen sac 3. Aya dogru dökülür. Yeni sac cikmaya baslar. 6. Ayda baya bi belli olur yeni saclar. Bu asamaya kadar kesmek boyamak şekillendirici, sert urunler yasak. Basinin onunu ozellikle ilk 3-4 ay çok iyi koruyacaksin. 1. Yilda tam dolgunluga ve kalinliga ulasir.

2 ekim 2023 21:27

5. Biz şu an 65k ya yapiyoruz ortalama. Ucuz yerler maalesef manikurcuye ekim yaptirir, igneli anesteziyle canini alir. Bunlara cok dikkat et.

2 ekim 2023 21:29

6. Ben de soruya eklenmek istiyorum. Saç ekibini düşünüyorum ama Türkiyede yaşamıyorum, kaç gün kalmam gerekir sizce? Internette bakıyorum yapıp 3 güne yolluyoruz diyorlar ama bir aksilik çıkarsa diye düşünerek 3 gün bana az geliyor. Sonrasinda hiç mi kontrolü vs yok bu işlemin?

3 ekim 2023 09:10

7. 3 gece yeter. Kontrolu yapiliyor gitmeden. Sonradan fotografla takip ediyoruz biz.

3 ekim 2023 09:20

8. Anon 1 çok çok teşekkür ederim. Kadın hastalarınız son zamanlarda arttı mı yoksa son zamanlarda mı sosyal medyada görünür oldu? Ben kaç sene önce sordum bana sadece erkeklere yapılır kadınlarda ise yaramaz dediler. Yıllarca özgüvenin sıfır yaşadım durdum :( :( benim çok olmasa da ufak bir hormon bozukluğum var (pcos) öyle çok çok olmasa da ortalamadan daha fazla dökülüyor saçım ve bir de dermatitim var. Bu saç ekimine, başarısına etki eder mi sizce? Bir de kadın saçında saç çizgisine ekstra bir dikkat edilmeli mi? Bazı uygulamalar çok yaoay dururken bazıları çok doğal. Yaşadığım ilde çok çok iyi bir yer var ,öyle ki büyük şehirlerden bile hasta alıyor fakat bakınca saç çizgisi çok kötü. Yani tek sıra şeklinde gidiyor. Görüntü bı tık kötü duruyor.

Bir de Ekim yapıldı diyelim ekstra olarak önerdiğiniz takviyeler, kremler/şampuanlar neler? Siz olsanız neler kullanırsınız, nasıl dikkat ederdinzi

3 ekim 2023 15:07

9. Süslü işte o ekim yapacak ekibin doktorun hünerine stiline kalmış bişey ama istersen bence önleri zigzag da yaparlar. İyi bakman yeterli süslü ya o kadar güçlü bi tedavi ki onu aşabilecek tek takviye prp. Op sonrasi 3-6 aydan itibaren yaptirabilirsin. Bu arada bizde senelerdir yapılıyor kadınlara. Kim dediyse sıkmış düpedüz.

3 ekim 2023 15:12

10. Ekimden sonra sulfatsiz parabensiz icerigi temiz bi bebek şampuanı ve losyonu kullanabilirsin ilk alti ay. Sonra ne istersen onu.

3 ekim 2023 15:21