arkadaşım maaşı konusunda yalan mı söylüyor?

merhaba süslüler, bizim liseden beri belli aralıklarla buluştuğumuz dört kişilik bi arkadaş grubumuz var. zaman zaman kahvaltılara, etkinliklere, tatile filan gideriz. neyse  bu gruptan iki arkadaşım iki günlük bi tatil mi ayarlasak bolu’ya dediler ben de sıcak baktım. dördüncü arkadaşımız, x diyeyim katılmak istemediğini belirtti bana. hani günler uymuyorsa ona göre düzenleriz filan dedim ama bana “zaten 9k maaş alıyorum, masrafları çıkınca bana ay sonu hiçbir şey kalmıyor” dedi. şimdi buraya kadar bi anormallik yok aslında yani maddi konuda kimseye ısrar edecek insanlar değiliz ama ben sormadan maaşını söylemesi ve maaşının miktarı biraz tuhaf geldi. nedeni de, kendisi 2 yıllık kabin memuru yani bu kadar az mı cidden maaşları? gelmemek için mi böyle bi şey uydurdu bunu merak ediyorum. diğer kızlara da maaş kısmı hariç gelemeyeceğini aktardım ama aklıma takıldı bu olay.

1. Çok mu zor kızın gerekçesini sorgulamadan kabul etmek? Başkanlarının hayatını kurcalamaya ne çok meraklısınız

13 ocak 2023 23:12

2. Kaç yıllık arkadaşım bana zaten neden gelmek istemediğini söylese ne diyeceğim? Benim bozulduğum nokta yalan söylenmesi. Eğer ortada öyle bir yalan varsa yani. siz sevdiğiniz birisi yalan söylediğinde "amaan neyse" deyip devam mı ediyorsunuz?

13 ocak 2023 23:14

3. Hangi firmada? Thy zaten ilk 5 sene tam maaş vermiyor. Part time uçuyorsa, yatısı azsa normal. Pandemide çok düştü sektör.

13 ocak 2023 23:21

4. Ben de maasimi söylemem, söylemek istememis olabilir. Doğruyu da soyluyor olabilir. Çok yakin arkadas dahi olsaniz, hele de ucu size dokunan bir konu degilse böyle peşine düşmeniz şık degil bence.

13 ocak 2023 23:33

5. Kmlerin çok az bos zamanı oluyor ve yorgun oldukları için evde bombos yatmak istiyorlar genelde. Bence acık acık bos zamanımı sizle harcamak istemiyorum demek yerine maaşı one surmus baska zaman ayarlamaya calısacaktınız oteki türlü cunku. Part time km bile 9dan yukarı alıyor btw

13 ocak 2023 23:41

6. Kötü bi niyetim olsa diğer arkadaşlarıma da aktarırdım bu olayı ama boşuna soğukluk olmasın diye hiç bahsetmedim. Bi de zaten direkt "şu an biraz sıkışığım" dese ya da "zamanım yok" dese de tamamdı pat diye maaş söylemesi tuhaf geldi. Hiçbir arkadaşım benim maaşımı bilmez, ben de onlarınkini bilmem normalde. Zaten onunla konuyu uzatmadım tamam dedim kapattım. Pegasus'ta çalışıyor bu arada ve ailesiyle yaşıyor yani ev masrafı yok.

13 ocak 2023 23:51

7. Çok darlanmıştır belki? böyle bir şeye katılamayacak durumda olmaya içerlemiş, söylemiştir. bu kadar yakınsanız maaşını söylemesinin nesi garip? siz paylaşmayı tercih etmiyor olabilirsiniz ama benim çevremdeki birçok insan bunu rahatlıkla paylaşıyor. şaşılacak, altında bi şey aranacak bir durum yok bence.

14 ocak 2023 01:00

8. yalan söylediğini düşünüyorum 9k maaş ne demek haberiniz var mı = asgari ücret.

çoğu kişi de dürüst vs demiş, siz mal mısınız ya gerçekten..

asgari ücret 2.500 tl iken bile kabin memurları 7.500 falan alırdı yani. arkadaşlarım var ordan biliyorum.

Hadi tamam yeni olsun, maaşı tam verilmesin, kıdemli olmasın ama şu an en en az asgari x2 alıyor olması lazım. Yani 18 bin.

14 ocak 2023 07:40

9. ben anlamadım bu soruda maaşını dallama gibi yalan söyleyen kişiyi tuhaf bulacağınıza, gelmeyecek arkadaşına bir sıkıntın mı var tarzında ısrar kıyamet yapmadan soran ss'e neden bu kadar yüklendiniz ayrıca?

ulan sizler ne manyak insanlarsınız hepsi birden maaşını bariz yalan söyleyen birini savunmuşlar birde ss'e kızmışlar sanki ss arkadaşına özellikel yalan söylemesi için çok ciddi baskı yapmış gibi. demek ki bu sorudaki karşı taraf gibi abuk subuk insanlarsınız ki empati yapmışsınız bu durumla.

14 ocak 2023 07:43

10. Asko 1. kabin memurları öyle uber maaşlar almıyor.

2. Kredi ya da borç, kira öduyorsa onu düşüp geri kalan net miktarı söylemiştir.

14 ocak 2023 11:53