arkadaşınızın yanında sürekli görmezden gelinmek sizin için kırıcı olur mu?

iyi geceler süslüler. diyelim ki yakın bir arkadaşınız çok güzel bir kız. insanlar arkadaşınıza sürekli iltifat ediyorlar, fakat sizi ısrarla görmezden geliyorlar. yüzünüze bakmıyorlar ya da muhattap olmuyorlar yani. arkadaşınızı çok seviyorsunuz ve herhangi bir kıskançlık durumu vs. yok. fakat bir süre sonra bilerek yapıldığını düşündüğünüz görmezden gelme hali kırıcı oluyor. sizce bu şekilde hissetmek fesat bi durum mu? bu konuyu kime nasıl anlatacağımı bilmediğim için buraya sormak istedim.

1. Hep aynı kişiler mi?

1 nisan 2020 01:24

2. genelde yeni tanışılan insanlarda oluyor bu durum. ya da sokakta birine bir soru sorduysam sorduğum kişi benimle değil arkadaşımla iletişim kuruyor. bu durum birden fazla olduğu için bilerek dedim. arkadaşım çok tatlı, çok güzel bir kız. bundan şikayetçi olamam tabii ki. fakat yok sayılmaya bazen alınmıyor değilim. bu fesatça mı sizce?

1 nisan 2020 01:28

3. Hoş değil süslü bence, eminim sizde çok güzelsinizdir. Arkadaşınızın enerjisi daha çok çekiyordur belki çok güleryüzlüyse bilemedim. Yoksa yanındaki insanı ignore etmek çok saçma.

1 nisan 2020 01:34

4. Aslında bunun görsellikle ilgisi yok. İletişim gücü daha iyi olduğu için. Örnek yeni tanıştığınız kişilere gülümserseniz. Onları tanımak için sorular sorarsanız. Sizinlede ilgilenirler. Belki istemeden sessiz ve ilgisiz olduğunuz için insanlar o kişiye yöneliyor olabilirler.

1 nisan 2020 01:40

5. yanıtlarınız için teşekkür ederim süslüler. anonim 5 güzel cümleleriniz için çok teşekkür ederim süslü. aynısı sizin için de geçerli. arkadaşım objektif olarak benden güzel bir kız, dediğim gibi bundan şikayetçi değilim. anonim 1 haklısınız süslü, fakat bir çözüm aramaktan ziyade fesat olup olmadığımı sorguluyorum. bu his beni rahatsız ediyor çünkü.

dışadönük olduğumu düşünüyorum, yanı insanlarla iletişimde bir problemim yok bence. arkadaş edinmeye açığımdır vs. fakat belki de dediğiniz gibi surat aşıyorumdur, buna dikkat etmiyorum hakikaten

1 nisan 2020 01:51

6. Ben lisedeyken belli bir süre okulun en güzel kızı ile yakın arkadaştım. Herkes ona mesaj atardı, koridorda keserdi, derste onunla grup olunca erkekler ooo yapardı filan. Benim o dönemde sevgilim vardı ve hayatım genel olarak iyiydi; bu yüzden gölgesinde kalmak hiç rahatsız etmiyordu. Eğer öyle olmasaydım büyük ihtimalle kıskanır ve arkadaşlığımı bozardım gibime geliyor

1 nisan 2020 02:00

7. açıkçası ben kötü hissediyorum. bir mağazaya giriyoruz birlikte kimse suratıma bakmıyor, benim önüme fırlatır gibi siparişimi getiren suratsız garson masaya arkadaşım geldikten sonra tabii ki suratıma bakmamaya devam ediyor ama arkadaşıma ultra nazik ve ilgili oluyor, yeni bir ortama girdiysek/kalabalık ve birbirini fazla tanımayan bir grupsak masa arkadaşımın etrafında dönüyor. ben umursamadığımı sanıyordum ama kötü hissettiğimi fark etmeye başladım ve çook uzun zaman sonra takıntılı, özgüveni düşmüş ve sürekli estetik araştıran birine dönüşmüşüm :(

1 nisan 2020 02:03

8. süslü biraz daha çekingen, daha kendi halinde biri olduğun için olabilir. mesela ben hem anlattığım gibiyim hem de genelde bi iletişimde bana söz düşmeden önce izlerim, dinlerim tanırım o insanları sonra dahil olurum. sende böyle isen bu yüzden yapabilirler. ya da resting face dediğimiz halin böyle somurtgan falan mı ifaden yani. belki o da etkiliyodur

1 nisan 2020 02:14

9. süslüler bunun için kendinizi suçlamayın veya kötü hissetmeyin. üstte bir süslü yazmış bazı insanlar cidden bunu kasten yapıyorlar ve kendi kibirlerinden de olabilir bu. ama eğer bu durumdan rahatsız oluyorsanız insanlarla konuşurken göz kontağını arttırmaya gülümsemeye ve ilk adımı çok ufak bir şekilde siz atarak başlayın. karşınızdaki gayet normal bir insansa zaten buradan itibaren sorun çözülecek. ama niyeti iyi olmayan biriyse o umursamaz yok sayar tavrına devam eder siz de böyle bir insanı hayatınıza almakla zaman harcamadan görmüş olursunuz. sonuçta kimse, insanlara inadına böyle yapan birini ne çevresinde ne de hayatında tutmak ister. kötü hissedip zamanla özgüveninizi düşürürseniz o zaman daha zorlaşıyor, ama ne olursa olsun bunu aşmak mümkün.

ve süslü, bunu düşünmek seni fesat yapmıyor çünkü sen gayet güzel duygularla gelip sormuşsun ben hiç amacının kötü olduğunu düşünmedim senin. bunu fark etmek kötü veya yanlış bir şey değil.

1 nisan 2020 02:20

10. önceki cevabımda yazım yanlışları olmuş kusura bakmayın süslüler. anonim 1 söylediğiniz şeyler mantıklı süslü. dediğim gibi bu his beni gerçekten rahatsız ediyor, özellikle şu karantina günlerinde kendimi sorgulamaya başladım. haklısınız, hayat bu. teşekkür ederim cevabınız için. anonim 8 cevabınıza şaşırdım süslü çünkü çok benzer şeyler yaşamışız. gerçekten bu tip olaylara pek takılmam ama üst üste tekrar etmesi canımı sıktı açıkçası. kendimi sorguladım. ortalama bir tipim ama kendimi çirkin hissetmeye başladım son zamanlarda.

anonim 9 yazdığınız güzel şeyler için teşekkür ederim süslü. haklı olabilirsiniz. genelde esprili biriyimdir. fakat dediğiniz gibiyse belki gerçekten sinirli gözüküyorumdur. inadına mı yapılıyor bilmiyorum ama belki de çok üstüne düşmemek gerekiyor. tavsiyelerinizin hepsine dikkat edeceğim.

anonim 10 estağfirullah süslü. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. bir insan ortamdaki en güzel/yakışıklı kişiyse dikkat çekmesinden daha normal bir şey yok bence. tabii sizin dediğiniz gibi giyim, enerji, tavır da önemli. ben bunun diğer kişiye biraz aşağılayıcı şekilde ifade edilmesinden rahatsız oluyorum sanırım. yanıtınız için teşekkür ederim

1 nisan 2020 02:36