arkadaşlarım ben aramayınca asla aramıyorlar?

arkadaş demek de istemiyorum arkadaşlık bu değil çünkü. bahsettigim kisiler üniversiteden arkadaslarım bu sene 3.sınıfız. geçen sene 4lü bi grup halinde iyi anlaşıyoduk ve içlerinden birinin durduk yere bana soğuk yaptıgını hissetmemle o kızla aramıza bi mesafe girdi. ama ona karşı yanlış hiçbir şey yapmadıgıma kesinlikle eminim.  ilk donemin sonunda falan artık 4lü plan yapmaz olduk. zaten bi wp grubumuz vardı ve genelde hep ben mesaj atıp bunlara bir şey sormuşum, konuşma başlatmışım, buluşma planı ayarlamışım. bunu farkedince ben de kendimi geri çektim biraz. o bahsettigim bana soguk yapan kızla gruptaki diğer kız yurtta oda arkadası. ve bunların yurttan baska baska birsürü yakın arkadasları oldu. yani icinde benim de oldugum 4lü grupla tamamen alakaları kalmadı. sınıfta denk gelince konuşuyoruz sadece. diğer arkadasımla da aramız iyi gibi beraber okul cıkıslarında falan kahve icmeye gidiyoruz ama o da ben aramazsam aramıyor. ben çağırıyorum genelde. simdi onu da azalttım dogrusu bu diye düsünerek. gecenlerde 4ümüzün oldugu gruba bulusup konusalım diye mesaj atsam mı dedim ama geri vazgectim. sizce bunları tamamen salayım mı? sizin tutumunuz ne olurdu?

1. Bu arada çok düşündüm ben bi şey yapmadığım halde neden benimle plan yapmak istemiyolar diye, gündelik hayatımız çok farklı sanırım. Mesela onlar yurtta kalıyorlar sürekli dip dibeler, ben aile evimde kalıyorum. Onlar okula gelirken toplu tasıma kullanıyolar orda da dip dibeler sohbet muhabbet vs ben arabayla geliyorum tek basıma. Okul cıkısı yine kalabalık grup halinde takılıyolar ben sevgilimle buluşuyorum. Kesinlikle bunların da etkisi olduğunu düşünüyorum ama yine de bi insanla arkadaş olmamak icin sebep değil bunlar tabii ki

3 ocak 2023 21:46

2. Hayatım iyi oldugu icin kendim sorguladım resmen. Hani arkadaşım olmasa bile ailemin yanındayım, onlarla iyi anlaşıyorum, ablamla kardesim var yasları bana yakın. Sevgilim desen zaten bana çok düşkün, ogle arası yemekhanede tek yemeyim diye her gun okuluma geliyor. Ben acaba arkadaşa ihtiyacım yok gibi mi hissettiriyorum insanlara:( ay napıcam süslüler bi akıl verin üzülüyorum

3 ocak 2023 21:55

3. Ay süslü inanmıyorum valla bunu başka birinin yazdığına çünkü bunu birebir ben de yaşadım. Aynen bu şekilde. Biz de 4 kişiydik aramızdan bir kız sevgilisiyle ayrıldı, sevgilisini benden kıskandı oysa ben sevgilisine dönüp bakmazdım bile gereksiz bir kıskançlık ve bana kafayı taktı. Hiç suçum olmadığı halde diğerleri de onun tarafında oldular. Sınıfta başka arkadaşım da yoktu dışlandım yapayalnız kaldım neyse ki araya pandemi girdi de o şekilde araya zaman girdi. yüz yüze olduğunda da genelde ağırlığı derslerime verdim sınıftan bir iki kızla konuşmaya başladık bu şekilde okul bitti ama hiç doğru düzgün arkadaş edinemedim. Bunun en büyük nedeni de sanırım aile evinde kalmak. Çünkü yurttakiler beraber girip çıkıyorlar benim okul ve evim arası 1,5-2 saatti o yüzden onlarla çok takılamıyordum. Sen bunları sal inan ki bunlardan sana hayır gelmez. Ben de bu şekilde düşünüp görüşmeyi nezaketen bile selam vermeyi kestim. İnsanın böyle arkadaşı olacağına hiç olmasın daha iyi.

3 ocak 2023 22:07

4. Benimkiler de aramıyor. İnsan en son utanır da arar yani o bile yok. Sorsan arkadaşız ama yani kendi ağızlarıyla bunu derler. Bazı insanlar sadece yabani bence.

3 ocak 2023 22:26

5. a2 süslü sanırım benim de öyle olacak ama arkadaşlarımla vakit geçirmeyi falan çok seven biriyim zaten okul dısında olan arkadaslarımda böyle bi sıkıntım yok ama bunlar nedense böyle yaptılar :( kendimi kötü hissediyorum okulda yalnız kalıcam bi de seneye erkek arkadaşım da gidiyor

3 ocak 2023 23:16

6. a3 süslü birbirlerine hiç yabani değiller ya bana gelince bi tuhaflık oluyor sebebini çözemedim

3 ocak 2023 23:17

7. Bence gerçekten de ihtiyacın yok onlara. Boşver sal başka arkadaşlar bul. Benim 20 senelik arkadaşlarım ben aramasam asla aramazlar ben de artık aramayı bıraktım ve mesafe koydum. üstüne utanmadan ay x de hiç arayıp sormuyor muhabbeti yapmaya başladılar.

4 ocak 2023 12:03

8. Bence direkt sorun bir problem mi var soğukluk hissediyorum vs. Diye. Bu konuda iletişim kurmadan onların adım atmasını beklemek anlamsız olur. Bir de arkadaş bile demek istemiyorum demenize rağmen iletişimi kesmek istememeniz bana sırf yalnız kalmak istemediğiniz için onlarla olmaya çalışıyorsunuz izlenimini verdi. Onlar da öyle hissetmiş olabilirler belki.

4 ocak 2023 19:36

9. Süslü arkadaş demek istemiyorum çünkü arkadaşlık bu değil dedim yani onlara kırgınım biraz. Bi sorun mu var desem yok diyeceklerine eminim süslü çünkü üstünden çok geçti koca bi yaz tatili ve bir dönem yani aylar oldu ve bu soğukluğu hissettigim ilk baslarda ben hala bulusalım falan diye zorlamama ragmen ben kestikten sonra kimse bana adım atmadı. Ben de ezik ezik peslerinde koşuyormuşum gibi olmak istemiyorum artık açıkçası. Dedigini yapsam da düzelecegini sanmıyorum. O konuda umutsuzum yani. Ama teşekkür ederim fikrin için.

5 ocak 2023 02:47

10. Ha bu arada yalnız olmadığımı söyledim zaten sadece ben kız kıza bi şeyler yapmayı falan çok seven biriyim zaten okul dışında da hep çok yakın kız arkadaşlarım var ama bunlarla nedense böyle oldu

5 ocak 2023 02:48