avukatlığı bırakan süslüler şimdi napıyorsunuz? nasıl bırakmaya karar verdiniz ve kararınızdan memnun musunuz?

hakimlik savcılık dışındaki kısma sorum.

1. 15 kişi soruyu takip ediyor (15. benim fjjfkf) allah bu mesleğin gidişatını hayır etsin:(

9 haziran 2021 09:17

2. ben direkt avukatlık yapmıyorum ama bir marka patent ofisinde marka vekili olarak çalışıyorum. avukatlık kadar iyi bir satatüsü yok belki ama adliyeler de koşturmayı istemediğim ve mücadeleci bir ruhum olmadığı için böyle bir kariyer tercih ettim. gerçi cübbe giyip koşturanlara da özenmiyo değilim bazen.

ama ülkemizin de hukuk sisteminin durumu ortada maalesef bu çarkın içinde insan nasıl ve ne şekilde mesleki tatmin yaşayabilir bilmiyorum.

9 haziran 2021 19:19

3. suslu stajda yapamayacagimi anlamistim. bu arada cok severek okudum, cok hevesliydim de. ama o kadar emek, stres, hayatindan geriye bir sey kalmayacak kadar calisma, uc kurus kazanma ki cevremde gordugum en kopek gibi calisan ve en az alan meslek avukatlardi (bagli calisanlar icin soyluyorum), rezil rezil insanlarla muhatap olma filan. zaten her yeni gelismede meslegi daha da batiracak bir sey yapiyorlar ve zaten hukuk bu ulkede pratikte bitmis durumda. yani emeginin bir anlami yok, verilecek karar belli, eski avukatlar ve zengin ailelerin cocuklari tum koseleri tutmus. bazen mucadeleci degil miyim diye soruyorum kendime azicik yasamak icin hem de boyle rezil sartlarda yasamak icin kendimi paralayip durmama deger mi? baska herhangi bir meslek cidden akliniza gelecek herhangi bir meslek bundan iyi gibi duruyor. ben su an tekrar universiteye basladim ama okullar yuz yuze olursa sehir degistirmek durumunda kalacagim icin okumaya devam edemeyebilirim maddi sikintilardan oturu. kpssye calisacagim da yine anlami olmayacak cunku malum torpil yok ve herkes bu sinavlara yigildigindan ve yillarca bunlara calistiklarindan 95 filan alacagimi da pek sanmiyorum. ama bakalim hayirlisi.

9 haziran 2021 19:50