ayağımı kırdım galiba napacağım?

kırk yılda bi dondurma yemeye çıktım köpek saldırdı.. kaçarken kaldırımdsn düştüm sol ayağım baya sola yattı duramıyorum acısından. şimdi de ayakkabıyı çıkarttım çıplak ayakla çok inanılmaz canım yanıyor. acile gidemem ankara keçiörendeyim maalesef eğitim araştırmaya götürürler, bilenler bilir süslüler. ne yapacağım bilmiyorum tek ben olsam evde giderim ama annem babam hasta hep maalesef ordan bulaşırsa çok suçlu hissederim.. kemikler kırıldıysa ve yanlış kaynarsa diye de çok korkuyorum.. hiç bir yeirm kırılmadı daha önce o yüzden kırıldığındsn da emin değilim..

1. süslü şişlik var mı? kendi kendinize kısmen anlayabileceğiniz bir yöntem olarak diğer ayağınızla karşılaştırın kemik-eklem kısımlarından. şu an şiştir muhtemelen anlamanız biraz zor olabilir ama çatlak da olabilir kırık değil de. eğer anormal bir şişlik varsa doktora gitmeniz gerekebilir, bende çatlak için bile alçıya almışlardı ayağımı :( belki özellerin acillerini değerlendirebilirsiniz.. geçmiş olsun

15 eylül 2020 01:01

2. Şişlik vardı ilk düştüğümde şindi buz koydum indi gibi ayağımı hiç bükemiyorum ortası çok fena ağrıyor of ağlicam ya özele de gidemem maalesef :( sabah olsun bakalım devam ederse paşa paşa gidicem acile.. şu an baş parmağıma da vuruyor acısı biraz. Sabaha kadar beklesem bi şey olmaz herhalde

15 eylül 2020 01:15

3. Teşekkürler süslüler :')

15 eylül 2020 01:19

4. Kırık olduğunu sanmıyorum suslu. Muhtemelen çıktı. :/ çok geçmiş olsun.

15 eylül 2020 01:20

5. kırılması için şişlik ve morluk/yeşillik olması lazım

burkmuş olabilirsin, ayağının üstüne çok basmamaya çalış yarın hiç basamazsan da direkt doktora git. aynısını yaşamıştım 1 hafta kadar yarım alçıya aldılar geçti

15 eylül 2020 01:33

6. çok geçmiş olsun. ayağınız göğsünüzden yukarda olsun yastıkla destekleyin havada kalsın. çok üstüne basmayın ama buzla kan dolaşımınıza müdahale edin bol bol kompres yaparak

15 eylül 2020 01:35

7. Çok sağolun süslüler buz koyuyorum yükseğe de koydum morluk yok, olan şişlikte hafif kaldı üzerine basabiliyorum ama yürümem mümkün değil şimdilik. Sabah olsun bakalım.. saldıran köpekte süs köpeğiydi bildiğiniz. Isırsa daha az acır yani

15 eylül 2020 02:20

8. Belediyeye dava açabilirsin sokakları güvenli hale getirmedikleri için

Hatta bunu İngiliz bir çift yapıp tazminatını da almıştı

Ama şu durumda corona olmak ya da birinin srbebi olmak corona için tazminat dahilinde karşılanamayacak kadar çok brnce

15 eylül 2020 03:06

9. böyle önemli durumlarda neden hasteneye gitmediğinizi anlamıyorum arkadaşımın ayağı kırıldı platin takıldı mesela önleminizi alın gidin ya ne bu korku

15 eylül 2020 10:20