ayak tabanında kurtulamadığım nasır?

topuk ya da parmaklarımda değil, tam parmak ucuna yükseldiğimizde tabanın yerle temas eden kısmında. ne asitli peelingler (tca 30 dahil) ne üreli kremler denedim 2 gecede bir sıcak su banyosunda bekletiyorum, törpülenip kazınmıyor tamamen. terlik giyme alışkanlığı edindim, silikon tabanlık almıştım botlarıma. daha başka napayım kızlar ya, tecrübe eden, duyan var mı bu şeyden kurtulmak için ne yapmak lazım başka? canımı acıtacak seviyeye geldi artık

1. Podolog +1 ancak cettua nın ayak maskesini denediniz mi? Ben 2 kere üst üste yaptım 30 gün aralıkla. Benim de o dediğiniz yerdeki nasırımı söktü. Normalde kendiniz soymayın diyo üstünde ama ben o kısmı elimle ovalayarak kurtuldum. Yalan ve komik gibi duruyor farkındayım ama böyle gerçekleşti :)

4 mayıs 2021 04:18

2. Sadece dermatoloğa ulaşabiliyorum burada, verdikleri ilaçlar hiç işe yaramıyor 2 farklı cildiyeye gittim, sonuçsuz ama podolog yok ki burada Kırklareli merkezdeyim maalesef :(

Cettua da denedim süslü, trendyoldaki diğer soyulan maskeyi de denedim. Her yeri pamuk oldu evet ama nasırlı kısmı hiç etkilemedi

4 mayıs 2021 04:33

3. Lazer ya da küçük bir cerrahi işlemle kurtulabilirsiniz bi genel cerrahiye uğrayın, büyük ihtimalle nasırınız köklü bir şey

4 mayıs 2021 04:44

4. Süslü denedikleriniz arasında bir tek nasır bandını göremedim. Ben nasır bandı yapıştırmıştım geçmişti eczaneden almıştım doktora falan da gitmedim. Benimki de 1 yıllık falandı batıyordu da ve geçirmişti belki 1 belki 2 kere bantladım hatırlamıyorum

5 mayıs 2021 01:27

5. Süslü benim yıllardır sorunum bu "ball of foot" diye geçiyor benimki hatta tam ortada. 3 sene önce siğil için cildiye uzmanına gitmiştim, baktım o keserek aldı, dedim nasır var ne yapsam geçmiyor. Minik tek kullanımlık bisturilerden verdi bunla kesebilirsin deri sertleşince ama aşırı dikkatli olman gerek dedi. İlk zamanlat baya kestim kendimi :( alışana kadar zaman aldı ama şu anda haftada 1 ayaklarımı sıcak suya koyup/ ya da banyo sonrası oluşan ölü nasırlı deriyi kazıyarak alıyorum.

Geçmeyecek böyle devam edecek hayat boyu sanırım çünkü eskiden ayakkabı yüzünden oluyor derlerdi, 1 yıldır evdeyim yumuşak tabanlı parmak arası/panduf giyiyorum yinr oluşuyor lanet olası nasır. Bence ayağımızın basış bozukluğından kaynaklı ve onu değiştirmedikçe nasırın tedavisi de kalıcı etki gösteremiyor

5 mayıs 2021 23:55

6. Anonim 1 sarılmak istiyorum size!! Gecenin bu saati deli gibi adamın sayfasında ayak bakıyorum sabah arayıp randevu almıyorsa yasak bitince yazdırıcam mutlaka (tam o linkteki gibi ve muhtemelen onun 3 katı kalınlıkta benimki)

Anonim 8 bunca yaptıklarıma rağmen en ufak iyileşmiyor ya inanılmaz, ertesi akşam bakıyorum hiç bir şey yapmamışım gibi. Bahsettiğiniz bistüri, ayak raspasının jiletleri gibi mi acaba? Ben 2-3 gece asitle yumuşatıyorum sonra sıcak su banyosu, ve nemliyken ince ince kazımaya çalışıyorum (törpü, ponza, nasır bandı normal insan ayakları için çünkü :/) inceltebildiğim kadar inceltip bolca krem sürüp çorapla yatıyorum 2 günüm huzurlu geçiyor sonra yine eski halinde. Muhtemelen dediğiniz basma şeklinden eklem içerden bası yaptığı için oluyor. Daha mantıklı bişey gelmiyor aklıma. Bazı yerlerde de deri kazındıkça kendini yenilerken sertleşir yazıyor?

Anon 1in verdiği doktor bana en yakın podolog, mutlaka gidip göstereceğim umarım kurtarır beni bundan, valla babam bile dalga geçiyor artık sen yine nallarını mı parlatıyosun diye :(

6 mayıs 2021 02:18

7. Ss gittiğim doktor bunla kazımıstı siğili (link: https://images.app.goo.gl/fbCnX2j5NyWxzbHQ7 link) 22 numaralı olana benziyor bendeki. Eskiden ayaklarımı kanatırdım, şimdi daha pro oldum üstten sertleşen deriyi alıyorum sadece.

Kestikçe tekrar geşit olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama bu yüzden ponza taşı gibi sert törpüleri kullanmıyorum hiç, sadece ayaklarımı yumuşatıp bisturi ucu ile nasırlı kısmı üstten alıyorum. Bir de ben de scholl'ün elektronik ayak törpüsü var, onla da üstünden geçiyorum baya rahatlatıyor.

Ben de podolog için araştırmadayım, kapanma sonrası gidip 1 seans almak istiyorum bakalım cidden işe yarıyor mu yoksa evde kendim yapmaya devam mı etmeliyim belli olur.

6 mayıs 2021 10:43

8. Ss nasırdan kurtuldunuz mu? Ne yaptınız