aynı maaşa izmir’de yaşamak mı bursa’da yaşamak mı?

süslüler aynj maaşı alacak olsanız izmiri mi tercih edersiniz bursa’yı mı? bursa erkek arkadaşınıza daha yakın izmir bi tık daha uzak ama arada yine çok mesafe yok yapabileceksiniz. yine de hem bu etkeni hem şehir imkanlarını hem ulaşımı hem de kirayı düşünürseniz tercihiniz hangisi olur? pek bilgim yok iki şehir hakkında da

1. Bu aslinda seninle alakali ben asla bursa'da yasayamam mesela. Iki kat maas verseler bile... Izmir'in ozgurlugunu de baska bir sehir icin birakmam. Ayni sekilde sosyal anlamda da secenek cok daha fazla.

Fakat kiralar burada ucmus durumda. Bursa'da nasildir bilmiyorum.

30 haziran 2024 14:30

2. Tabi ki bursa.

çünkü izmir çok pahalı, istanbulla yarış halinde.

Çünkü uzak mesafe ne kadar uzaksa o kadar boka sarar.

Çünkü bursa sanayi şehri, izmir'de iş imkanı çok daha kısıtlı.

Çünkü bursa İstanbul'un imkanlarına daha yakın.

30 haziran 2024 14:38

3. Bu arada izmirliyim ve 4 sene bursa'da çalıştım. 1,5 sene önce Ankara'ya taşındım. Özgür mözgür hikayesi de yavaş yavaş yalan oldu izmir'de izmir'de çok iç anadolulu, güneydoğu anadolulu var artık. İzmir'inin yerlisi olduğunu duyunca günde 10 erkekle seks yaptığını sanan abazalar şehrine dönüştü.

Ek olarak İzmir'inin yapı olarak eski ve deprem bölgesi olduğunu da göz önünde bulundur bence.

30 haziran 2024 14:41

4. ss iki şehirde de yaşamış iki şehri de iyi bilen birisi olarak yazıyorum. kira fiyatları izmirde yüksek görünse de bursada da çok yüksek hemen hemen aynılar. izmirin tabi ki insanları, kafa yapısı çok daha rahat ve daha medeni. bursanın merkezi de artık yobazlarla dolu. izmirin belediyeciliği berbat, şehir köy gibi ulaşım imkanları sıkıntılı trafiği çok yoğun oluyor. bursa gelişmişlik ve imkanlar olarak çok daha iyi. sosyal hayatı izmirde daha iyi yaşarsın, ege kıyılarına gitme şansın var. bana sorarsan her şeyden önce kafa rahatlığı geldiği için izmiri seçerdim.

30 haziran 2024 14:41

5. izmire çok pahalı deyip tabii ki bursa bik bik mi :d kardeşim bilmediğiniz şeyler hakkında kesin biliyormuş gibi yazmayın şuraya ya. Her türlü bu versusu izmir alır izmir pahalı kiralar uçtu ama bursa uçuşa geçeli yıllar oldu ayrıca istanbula yakın diye bursada yobazlığın cenneti olan bir şehirde yaşanmaz. Ayrıca Bursanın sanayi şehri olması iş imkanını gözle görünür şekilde artırmıyor birkaç sektör dışında.

30 haziran 2024 15:20

6. Bursaya Uludağ dışında hiç gitmedim ama bursa diyorum. Çünkü haftasonları istanbula gidebilirdim hep feribotla :) izmir güzel şehir de 4 günden sonra sıkılmıştım bilemedim, ayrıca deprem riski var.

30 haziran 2024 17:01

7. ss sektörün ne aslında bu önemli. yükselme, daha iyi şirkete geçme olasığın hangisinde daha fazla? eğitimciysen izmir zor bildiğim kadarıyla arkadaşlarım iş bulamıyor, bulan daha iyi yere geçemiyor. turizmciysen izmir'de şansın daha yüksek olur.

ek olarak, itiraz edilmiş ama... ben doğma büyüme bornova büyükparklıyım. ege'de gıda müh okudum. 5 sene antalya'da yaşadım. pandemide i̇zmir'e döndüm. a2'nin dediği on erkekle seks olayını son 1-2 yıldır malesef çok duyuyorum. fabrikada dışarıdan gelmiş insanlar mesela evine veya otel tatiline davet ediyor. gelmeyeceğimi söyleyince imalı bir şekilde "izmirlisin neden gelmiyorsun" gibi mavi ekran verdiren sorular soruyorlar. üstelik bunu benden alt kademede olanlar bile yüzüme söyleyebiliyorlar. bayramdan önceki hafta yemekhaneye yeni birini aldılar. benden iki yaş küçük 27 yaşında kadın, iki çocuğu varmış. kocasının geçen sene tayini çıkınca gelmişler aslen ıspartalıymış. bana "kimse seninle neden evlenmiyor izmirlisin diye mi dedi" durup dururken. ne demek o deyince de "hep erkeklerle oturuyorsun bekar kız biraz edepli olur" diye aynı tondan devam etti. bir ay sonra çıkarılınca görürsün nedenini dedim geçtim. başka birine patronun metresi mi diye sormuş. daha önce ne izmir'de ne antalya'da hiç duymadığım laflar bunlar. aşırı göç şehrin demografik yapısını çok değiştirdi. bunu inkar edenin şehri bildiğine, 5-6 yıldan fazla izmir'de yaşadığına asla İNANMAM. LİSEDE, ÜNİVERSİTEDE DILARIDAN GELENLERİ İÇTEN İÇE DIŞLARDIK. ARTIK DİREKT DIŞLIYORUM ÇÜNKÜ KASABANIZDAN ÇIKIP İZMİR'E TAŞININCA BİR ANDA ÇAĞDAŞ YA DA ÖZGÜR FİKİRLİ İZMİRLİ OLMUYORSUNUZ. BUNUN FARKINDA OLUN.

30 haziran 2024 17:03

8. a6 okurken ben tiksindim ya size allah kolaylıklar versin. Köylü diyince de kızıyorlar burada tribe giriyorlar. gerçekten dışlamak lazım bunları öğğğğğğ

30 haziran 2024 17:10

9. Bu arada bana yemekhane çalışanının sorduğu sorunun aynısını Hülya Avşar'ın Meryem uzerli'ye sorduğunu gördüm biraz önce. Gördüğünüz gibi şehirler, mekanlar, meslekler, unvanlar değişse de ülke Avrupa işe Asya arasında köprü sıfatından lağım çukuruna evrildi. Kocası kendi kendini tüm Türkiye'ye ifşa etmese asla boşanmayacak aşiret kızının kanaat önderi tipleri ülkenin her köşesinde tutuyor ve normal görülüyor. Buna karşı çıkanlar kendini hiç çoğunluk sanmasın.

30 haziran 2024 18:33

10. bursanın her yeri aynı değil. nilüferde yaşıyorum ve türkiyede çoğu başkente-büyük şehre gittim ve nilüfer gibisi yok, insanıyla imkanlarıyla kafa yapısıyla çok başka bir ilçe. buradan ayrılmaya da niyetim yok. mudanya ve nilüferi öneririm süslüm kesinlikle

30 haziran 2024 21:13