büyüye inanır mısınız? evet veya hayirsa neden? daha once şahit olduğunuz olaylar oldu mu?

kafama takıldı süslüler buyrun sohbete :)

1. inanıyorum. majilerim sağlam tutar.

5 mart 2023 17:26

2. Büyüye inanmıyodum, bi tanıdığımız ve eşi yengesine büyü yapıyordu eşi konuşuyordu gizli gizli başkalarıyla. Ben inanmıyordum ama büyü yapmayı düşünecek kadar ileri gittikleri için o kadar kötü oldukları için tiksinip almayın şunları demiştim anneme. Kadına yıllarca büyü yaptılar hatta yazlık evlerine gidip gizlice bişiler mi koymuşlar ne. Bişeyler yediriyolar karı koca aynı binada iş yerleri vardı büyü yaptıklarının ikisinin şirketinde çiçeklere fakan bile koymuşlar tüm sülale dinliyordu ki adam da abisinin yanımda ekmiş yapıyodu yani büyü yaptıkları kişiler sayesinde para da kazanıyolardı sonra büyü yengesine tutmadı ama durumları kötü oldu yengenin değil de kendi abisinin. Sonra adam bunalıma girdi aşırı zenginlerdi sonra adam intihar etti. Çok kötü olmuştum o an büyü tuttu ama yanlış kişişe tuttu kadının hocasına tuttu diye. Ama elimizde kanıt da yok yaptırdıklarına dair. Hala tam inanmam ama ya varsa büyü diye koruyorum bize de yaparlar diye

5 mart 2023 17:29

3. Adam da abisinin yanında ek iş yapıyordu*

5 mart 2023 17:30

4. bizim ailede büyü yapılma hikayesi duymadım şuana dek.arkadaşlarımın çoğu anlatıyor ama örneklerini.mantığıma da yatmıyor açıkçası

5 mart 2023 17:34

5. İnansam önce Türkiye'ye sonra dünya'ya büyü yapardım.

5 mart 2023 17:37

6. inanamıyorum çünkü hiçbir mantığa oturmuyor. insanların örnek gösterdikleri olayların hepsi de hayatın olağan akışına uygun şeyler. Yok yengem bize büyü yaptı da ayrıldık. Yok bana büyü yaptılar birden hayatım çok kötü gitti. Kimse hayatında olanlar için sorumluluk almıyor, hep başkalarını suçluyor. Ayrıca bazen de sadece şansınız yaver gitmeyebilir burada büyü yapıldığını gösterecek hiçbir şey yok ki. insanlar akıl hastalıklarını bile paranormal şeylere yormaya meyilli zaten. "Bizim komşu vardı, büyü yapıldıktan sonra kafayı yedi" diyorlar ama kadın muhtemelen dümdüz şizofren sadece tedavi olması gerekiyor.

5 mart 2023 17:42

7. Ben inanmıyorum. Size hikayemi kısaca anlatayım yaklaşık 10 sene önce türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik okurken çok dikkatli korunduğumuz halde hamile kaldım. ailemi üzmek bu hayattaki en büyük korkumdu onların haberi olmadan bu işi çözmek için eşimin (o zamanlar sevgilim) ailesinden yardım istedik gelirleri çok iyi bir aileydi oğulları da daha öğrenci olduğu için -ve çok parlak bir öğrenciydi- bizi anlayacaklarını düşündük hayatımızı bitirmemize izin vermezler dedik ama dini sebepleri öne sürerek kürtaja engel olmaya çalıştılar. itirazlarına rağmen en son kendi ailemin yardımıyla çok erken bir dönemde kürtaj yaptırdım çünkü daha 20 yaşında aptal bir genç kızdım anne olamazdım o çocuğu mutlu edemezdim. Ailemle de kendimle de çok sorunlar yaşadım hiç kolay değildi şu an anlatırken bile ağlıyorum eşimle ilişkimizin biteceğinden emindim ama çok çabaladı bitmedi. Birbirimizi hala çok seviyorduk biz de 3 yıl sonra evlendik. Eşimin ailesi o zamanlar kürtaj yaptırmama aşırı öfkelendi oğullarıyla ortak karar almama rağmen sadece ben suçlandım o zamanlar benden nefret etmeye başlamışlar yine de ben dişimi sıkıp katlanıyordum. Çok iyi bir ortalamayla mezun oldum hemen iş buldum iyi maaş almaya başladım eşime çook değer verdim ama yetmedi. Dini inancım olmamasına, giyimime, hamarat bir kadın olmamama, aileme (annem ve babam boşanmış), çalışma ortamıma her şeye laf söylüyorlardı. Eşimin ailesi beni hiç sevemedi. beni ve eşimi ayırmak için her türlü büyüyü yaptırmış taşınırken evimizden türlü türlü şey çıktı şok olduk kim nasıl yapar böyle bir şeyi nasıl fatk etmeyiz ev her hafta dip köşe temizleniyor dedik. Herkesten şüphelendik o süreci anlatamam. taşındıktan sonra bile evden kağıt çıktı diye arandık ve eşimin ailesiyle yüzleştik de itiraf ettiler. Kayınvalidem sus pus özür bile dilemedi. Eşimin halasının dediğine göre annesi on binlerce lira harcamış yemeklerimize çaylarımıza da bir şeyler katmış bazen kıyafetlerimiz kayboluyordu sürekli seyahat ettiğimiz için unuttuk herhalde diyorduk. Eşimin ailesindeki neredeyse herkes biliyormuş ama benim yüzüme gülmelerine rağmen söyleyen olmadı. Büyü meselesini öğrenene kadar eşimle aramızda hiçbir sorun yoktu gerçekten ikimiz de 20li yaşlarımızın başında yaşadığımız o olayı unutmaya çalışırken daha da yakınlaşmıştık birbirini çok seven değer veren bir çifttik senelerce evimize sokulan o büyüler aramızı bozamadı çünkü büyü diye bir şey yok. Ama eşimin ailesi bu olaylardan sonra eşimle aramın açılmasına sebep oldu çünkü eşimden beklediğim tepki gelmedi. Benim ailem böyle bir şey yapsa yakalarına yapışırım özür diletirim affedemem ama eşim boşver hayatım modundaydı buna katlanamadım. 1 sene ayrı kaldık şimdi tekrar görüşmeye başladık ama hiç eskisi gibi hissedemiyorum. Bizi büyü değil cahil aile ayırdı sonuç olarak.

5 mart 2023 18:47

8. şahit olmadım ama büyü diye bir gerçek var. ama herkes yapamaz.

5 mart 2023 18:48

9. Bu sorular neden sürekli açılıyor. Bir anonim gelip anlatınca diğerleri dalga geçsin diye açılıyor resmen.

5 mart 2023 19:44

10. şahit olduğum olaylar külliyat olur. büyü bu coğrafyanın kültürünün çok sağlam bir parçası. toplum bilimsel açıdan da bakmayı deneyebilirsiniz.

inanç açısından konuşacaksak, tek tanrılı dinlerin hepsinde, hatta diğer her dinde de büyü inancı vardır.

5 mart 2023 20:04