b12 iğnesi?doktor içebilirsin dedi?

süslüler ben her hafta b12 iğnesi oluyorum kalçadan, son 1 iğnem kaldı. doktor bana haftaya gelme kapsülü kırıp iç, acil durumlarda böyle yapılır dedi ama içime sinmedi.prospektüsünde böyle birşey hiç yazmıyor. son kaldığı için acaba hiç almasam olur mu? yoksa kırıp içeyim mi?

1. Mrhaba süslü hayır içilmez; hangi iğneyi kullanıyorsun bilmiyorm ama bazı enjeksiyonluklar cyanocobalamin yerine hidroksicyanocobalamin bile içerebilir yani farklı tip etkin madde. Enjeksiyon ve oral yoldan uygulamanın etkinliği tamamen farklı olduğu için aynı tedavi cevabını içtiğinde alamazsın onun yerine tabletini kullanmak daha mantıklı. Yan etki anlamında soruyorsan yardımcı olarak tuz soküsypnu içeridği için bir yan etkisi olmaz ama tedavin için gereken miktar b12 vitaminini alamazsın.

21 mart 2020 15:28

2. Yanlış bilgi vermeyin a1,içilebiliyor.

21 mart 2020 15:44

3. teşekkür ederim öncelikle süslü. içinde siyanokobalamin varmış. ismi dodex.

sanırım içmeyeceğim zaten son iğne. tekrar teşekkür ederim.

21 mart 2020 15:47

4. Bence hem daha kolay etki ettiği hem de tadı iğrenç olduğu için aşı yapıyorlar. Yoksa sonuçta hepsi vücuda giriyor sakıncası yoktur herhalde. Ama benim tıp bilgim sıfır. Bana uymayın. Başka bir doktora daha sorun bence.

21 mart 2020 15:47

5. tereddüt ettim şimdi ya, içilebiliyor mu?

21 mart 2020 15:48

6. Normalde vurulan d vitamini de icilebiliyor. Aynı şekilde c vitamini de b vitamini de içilir. D vitamini gibi ekmeğe falan döküp yiyebilirsiniz tadı iğrenç çünkü.

21 mart 2020 15:50

7. Çocuklara dodexi kırıp veriyoruz. Ayrıca son 1 ampulun kalmış zaten. Bütün depoların buna bağlı değil. Şimdiye dolan dolmuştur zaten. Evde boş duracağına iç gitsin.

21 mart 2020 16:10

8. Merhaba anonim 2 yanlış bilgi vermiyorum doğruları söylüyorum. Bu konuda da yeterli eğitimim var; güvenmiyorsanız araştırabilirsiniz.

21 mart 2020 16:18

9. Doktora değil de burdaki kim olduğu belirsiz anonimlere mi güveniyorsun süslü:/

21 mart 2020 17:02

10. doktor biraz başından savar gibi söyledi, kullanıdıgım ilacın adını bile sormadı. o yüzden buradan danışabileceğimi düşündüm süslü

21 mart 2020 17:08