babamın borçları aile bireylerini etkiler mi?

süslüler babamın kredi kartı, senet vs borcu var. uzun zamandır görüşmüyoruz. annemle ayrı değiller. icra gelmiş maaşına, senedi de ödememiş. sorum şu, benim maaşım dışında bi birikimim yok ama abim seneye evlenecek ve para biriktiriyor. abimin adına bir arsa ve banka hesabında birikim hesabı var. onun hesaplarına bir şey yapamazlar değil mi? açıkcası babamın sorumsuzluğu yüzünden abimin ve hatta bizim etkilenmemizi istemiyorum.

1. Süslü yaşamayan bilmez. Borçla büyüdüm bu yüzden çok korkuyorum kusura bakmayın bilmediğim için

27 şubat 2021 20:12

2. süslü eş durumundan dolayı annenizin maaşı ve ya birikimi varsa bankada o etkilenir. ancak çocukları baba öldüğü zaman eğer anne de yoksa o zaman etkilenir. onu da ölüm belgesiyle red-i miras yaparak sıyrılabiliniyor diye biliyorum. bir de babanızın sigortalı çalıştığı yere maaşının 4te biri kadar hacizi yapılmıştır. birinci borcu bitince eğer çalışmaya devam ederse resmî olarak bir sonraki alacaklı da faizli şekilde alacağını maaşından haciz eder. genelde para olarak alacakları tahsil etmeye çalışıyor alacaklılar da. annenizin üzerine bisey varsa ona bloke konabilir en fazla.

27 şubat 2021 20:13

3. Ah süslü ayni durumu yaşıyoruz... Erkek kardesim babami reddecek nerdeyse. Borçları bile neden çektiğini bilmiyoruz

27 şubat 2021 20:13

4. Süslüm, anonim1'i boşver ve bunu daha ciddi bir yere sor. Miras hukuku diye bir şey var ve baban şayet vefat ederse onun borcu da size kalabiliyor. Reddi miras'ı araştırmanı öneririm. Hukukçu değilim elimden bu kadarı geliyor. Ama peşini bırakma bu işin, unutursun unutursun, dönüp gelir bulur seni.

27 şubat 2021 20:13

5. Reddi miras yapıcaz zaten. Kalcak bi mirası yok borcu dışında. Ev annemin üstüne. İkisi de emekli. Borç benim borcum sizi ilgilendirmez gibi bişiler zırvaladığını hatırlıyorum bi kavgamızda.

27 şubat 2021 20:18

6. süslü ev eğer evlilikleri içinde alınıp annenin üzerindeyse bile ayrılırken ev ortak sayılıyor. bu durumdan dolayı boşanırken ya evin parasının yarısını bi taraf diğerine ödeyip noterde bir kişini üstüne yapılıyor ev ya da satılıp para ikiye bölünüyor. reddi miras da zaten borçlarını kabul etmemek için yapılan bisey. babanızın ya da annenizin varsa bi gayrimenkulü ya da aracı vs onun tapusuna da haciz gelebiliyor. daha detayları vardır bunun mutlaka benim bildiklerim güncel midir bilemem siz yine de hukuki bi danışmanlık alın, garantili iş yapın.

27 şubat 2021 20:23

7. Vallahi bıktım ya. Teşekkür ediyorum süslüler

27 şubat 2021 20:24

8. adres konusu da söyle eğer maaşından haciz vs edilemezse ennnn son noktada alacaklılar ikamet adresine gidip eşyalarına hacizde bulunur. eğer sizinle aynı evde görünüyorsa evdeki eşyalara da haciz yapılabilir. ama daha önce yazdığım gibi bunson noktada oluyor. genelde alınan eşyalar vs alacak miktarını tam karşılamayıp herkesi de al satla uğraştırdığı için genelde para olarak tahsil edilmeye çalışılıyor. emekli olduğu için sıraya girmiştir alacaklılar tek tek bitridikçe tahsil ederler alacaklarını.

27 şubat 2021 20:26