bacak çalışmak kalın bacakları kalınlaştırır mı iyice?

süslüler iyi günler. haftada 3-4 spor salonuna gidiyorum. günlerden birini bacak günü olarak çalışıyorum salondaki bacak aletlerinde set ve tekrar halinde çalışıyorum. squat da her spora gidişimde yapıyorum. üst bacaklarım biraz kalın ve bıngıl bıngıl :d bacak çalışmam bacaklarımı daha mı çok kalınlaştırır? birisi kafamı karıştırdı da.

1. suslu bu burda cok yazildi. agirlik kullanarak - ozellikle squat gibi kendi agirligini kullanarak- yazptigin egzersiz bacaklari kalinlastiriyor, cunku kaslandiriyor. ha vucudunda yag yoktur, yaparsin, bicimli manken gibi bacaklarin olur. diger turlu spor yag kaybederken kas kazandirirsin. bacaklarin da toplanir, incelir, ama ince bacakli kizlardan da olmazsin. bunu en iyi agirlik calisarak cok kilo vermis kisilerin bacaklarinda gorursun. gayet kasli ve kalin bacaklara sahipler.

16 mayıs 2019 15:24

2. Kalınlaştırmaz. Kardiyo da yapıyorsan yağların erir, kasların şekillenir. Yağ kasa dönüşen bir şey olmadığı için, kaslarını da bacaklarını kalınlaştıracak kadar çalışman için hormonal olarak kadınlar için oldukça zor olduğundan endişe etmeden sporunu yapabilirsin. Ağırlıkları kontrollü artırmaya dikkat et, sakatlama kendini. Kolay gelsin :)

16 mayıs 2019 15:24

3. yaglar kasa donusuru kim dedi? kusura bakmayin da agirlik calisarak gayet kalin ve fit bir vucut elde ediliyor. bir donem ben de agirlik calisiyordum ve oellikle ust bacaklarim fazla kalinlastigindan biraktim. ekstra hicbir protein tozu falan da kullanmiyordum. kilolu olup agirlik calisarak kilo vermis kimi taniyorsam su an kocaman kasli bacaklara sahip ve bundan hosnut degil.

16 mayıs 2019 16:02

4. Ben de kilo verirken squat vs olan bir programla spor yapıyordum ve üst bacağım kaslandi.bence en iyisi iyi bir spor hocasına danışmak ve onun kontrolünde spor yapmak çünkü spor bacağınızi kaslandirmayacaksa bile yanlış yaparsanız buna sebep olabilir.evet kadınlar erkekler kadar kolay kas yapamıyor ama sonuç olarak yapıyor.ki bu kişiye göre de değişir.benim bacaklarım kolayca kaslanirken kollarımda bu durum tam tersi.sadece kardiyoyla da sıkılaşır mi bilmiyorum.incelir ama sıkılaşmasi için başka bir şeyler lazım.bu durumdayken düzgün ve kontrollu agirlik çalışması mi gerek yoksa pilates falan mı yapılmalı öncelikle bilmiyorum.

16 mayıs 2019 16:58

5. süslülerim cevaplarınız için teşekkür ederim geç cevap verebildim kusura bakmayın. kilom sayı olarak düşük ama yağ oranım vücuduma göre fazla. yağlar için kardiyomu yapıp kendi ağırlığımla veya salondaki ağırlıklarla vücudumun hımbıl kısımlarını sıkılaştırmayı hedefliyorum. tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

16 mayıs 2019 20:27

6. hayır kalınlaşmaz keşke o kadar kısa sürede o vücuda ulaşabilsek hatta ama mümkün değil çünkü kadınların testesteron hormonları erkeklere göre az o yüzden o vücutlara ulaşamayız.

fakat şöyle bir durum olabilir yağ yakmadan sadece kas kütlenizi arttırısanız eğer;

(ki kas ve yağ birbirinden farklı iki yapıdır kaslar yağa yağlar kasa dönüşmez)

bu sefer kaslarınız gelişecek ve yağlarınızı yakmadığınızdan bacaklarınızda bulunan yağlardan dolayı bacaklarınız kalın gözükebilir bunun için de hem ağırlık çalışmalısınız kasları belirgenleştirip fit olmak adına (iri kaslardan bahsetmiyorum) hem de cardio ile yağ yakmalısınız ki çalışmalarınız ortaya çıksın o fit görüntüye ulaşabilin.

umarım en basit şekilde anlatabilmişimdir bilimsel şeklini.

17 mayıs 2019 02:35

7. teşekkür ederim açıklamanız için. bacak yağlarını yakmak için en iyi kardiyo şeklini söyleyebilir misiniz? eliptik bisiklet bunun için ideal midir?

17 mayıs 2019 02:47