bacaklardaki kırmızı noktalar lekeler

Merhaba, Şu aralar bacaklarımın hali beni düşündürüyor. Epilasyondan sonra hani kıl kökleri kızarır bacaklar nokta nokta olur. Bu yazın başında bende de öyle oldu ama hiç geçmiyor. Kıl köklerin hiç bu kadar görünür olmamıştı. o kızarıklıklar ne acıyor, ne kaşınıyor, kabartı da yok. Sadece kırmızı. bunun bir çaresi var mı? Bildiğiniz bir yöntem varsa ve paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

1. merhaba,

sorun bu olabilir mi (link: http://suslusozluk.net/b/keratosis-pilaris keratosis pilaris)

23 temmuz 2014 09:04

2. Tavuk derisi gibi görünmüyor, kabartı yok, sertlik yok. Sanki yeni epilasyona uğramış gibi kırmızı noktalar var. Uzaktan bakınca bacak tek renk değil, dalga dalga görünüyor. Sadece yoğun epilasyona uğrayan alt bacak bölgemde var ve bu yıl piyasaya çıktılar.

Bebak bacak fondöteni aldım ama kalıcı bir çözüm olursa çok iyi olur çünkü fondötenle bile bacaklarım eskisi gibi iyi görünmüyor :(

23 temmuz 2014 09:15

3. epilasyondan hemen sonra su bile değirmemişken pişik kremi sürün. piyasadaki bütün pişik kremleri hemen hemen aynıdır. içinde çinko var

23 temmuz 2014 11:32

4. Teşekkürler, deneyeceğim hatta dün alacaktım unutmuşum :)

24 temmuz 2014 14:16

5. ya bu dertten ben de muzdaribim. yanlış epilasyon yöntemleri sebep oluyor bana göre. ben epilasyona başladığımdan beri makineyle alırım bacaklarımı, hatta spor yaparken mecburiyetten gün aşırı kullanıyordum neredeyse. bu yüzden kıl köklerinin yıprandığını düşünüyorum. bir yerde okuduğum bir yazıda, derinin sert olmasından ötürü kılların çıkarken zorlandığı ve bu yüzden kızarıklık oluştuğu yazıyordu. çözüm olarak hem içten hem dıştan bol bol nemlendirmek öneriliyordu. okuduğumdan beri daha fazla dikkat etmeye başladım ama hemen sonuç alabileceğimi düşünmüyorum. bir günde bu hale gelmediyse bir günde de düzelmez çünkü.

ayrıca epilasyon sonrasında hemen su değdirilmemesi gerektiği, gözenekleri tıkayıp nefes almasını engellediği yazıyordu. bu da sebep olabilir.

1 ağustos 2014 10:09

6. Ben de epilasyonun neden olduğunu düşünüyorum, yıllardır alet kullanıyorum ama neden bu yaz sorun oldu anlamadım. Kızarıklığı alsın diye sıktığım termal su mu yaptı acaba? Nemlendirmek bana da mantıklı geldi. Ayrıca üç seferdir (yazar: midnight poison)'ın önerdiği gibi pişik kremi kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyor. Tamamen olmasa da baya toparlıyor. Tek endişem çinkonun saç ve tırnak uzatmak için de kullanılması, yani pişik kreminin kılları güçlendirmesi. Ayrıca bu yaz tatil yapamadım, biraz güneşlensem çok iyi gelecekmiş gibi bir his var içimde.

1 ağustos 2014 10:16

7. epilatörde ben de aynı sorunu yaşıyorum. sir ağdada ise böyle benekler oluşmuyor, kızarıklık olsa da geçici oluyor. epilatörü kullanmayı bırakmanızı öneririm...

7 ağustos 2014 20:15

8. Ben de aynı fikirdeyim ama bırakamam… işte sporda haftanın 7 günü bacaklarım açıkta ve benim ağda yapmaya da, kılların uzamasını beklemeye de zamanım yok :( keşke hep ağda yapabilsem.

7 ağustos 2014 21:39

9. bebe'ye katılıyorum. maalesef ben de kullanmak zorunda kalıyorum ama akşam iyice çıldırdım. duştan sonra kendimi excipial hydro ya boğuyorum ama bacağım tam bir "tavuk totosu" gibi görünüyor hem de hiç bir şey yapmadan! jilete döneceğim bir süre mecbur.

14 ağustos 2014 10:48 14 ağustos 2014 10:49