bakım talimatında “yıkanmaz” ibaresi olan tekstil ürünleri virüse karşı nasıl dezenfekte edilir?

süslüler mango’dan aldığım ceketin bakım talimatında “yıkanmaz” ibaresi var. e malum virüs de var, kaç kişi giyip çıkarıyor. nasıl dezenfekte etmeliyim?

1. Kuru temizleme yapılmıyor mu? Ben kolonyayı falan sıkıp bir kaç saat balkona asıyorum eğer yıkama şansım yoksa. İyice havalandırıyorum. Bir kaç gün de bekletiyorum ben kullanmıyorum. Kolonya kokusu siner çıkmaz falan diyorsanız da kolonyasız yapabilirsiniz.

21 şubat 2021 12:27

2. Süslüler kuru temizlemenin virüse karşı bir faydası olacağını pek sanmıyorum. Balkonda 3-4 gün havalandırmak yeterli gelir mi sizce? yoksa virüse karşı yeni çıkan lysol, bebak markaların  dezenfaktan spreylerini mi kullansam? Bu spreyler ürüne zarar verir mi sizce?

21 şubat 2021 13:13

3. kolonya çok sağlıklı bir çözüm değil. havalandır birkaç gün beklet. her gün mü giyiyorsun ki

21 şubat 2021 13:16

4. Dışarı çıkınca yine kontamine olacak o zaman ne yapacaksınız? Giyin işte ağzınızı burnunuzu cekete değdirmeyin. Ellerinizi yıkamadan yüzünüze götürmeyin bu kadar.

21 şubat 2021 13:40

5. Süslüler lysol'un Dezenfektan spreyini ceketlerde hiç kullandınız mı? Renkte Solma gibi bir zararı oluyor mu?

Süslüler paket gelince zaten ceketi en 4-5 gün balkonda havalandıracağım. Ama havalandırmak yeterli gelir mi bilemiyorum. O yüzden soruyorum Dezenfektan sprey mi kullansam diye.

21 şubat 2021 14:00

6. Her gün giyiyorsanız akşamları balkonda havalandırın ama içime sinmiyor diyorsanız az deterjanlı bir kova su hazırlayın bezle silin dışını, sonra bir de sadece suyla silin tamam. Kuru temizlemede buhar verildiği için temizlenmiş olur, arada bir kuru temizleme yaptırabilirsiniz bir de yeni çamaşır makinelerinin bazılarında kuru temizleme programı oluyor onu kullanabilirsiniz aklınızda olsun. Dezenfektan, kolonya renkte bozulma yapabilir bence denemeyin.

23 şubat 2021 16:25