bana musallat olmamasi icin ne cevap vermeliyim? ne dersem bela olan bir durum olmaz? biraz korkmaya ve paranoyaya bagladim? acil tavsiye?

eskiden iliskiniz olan biri size tekrar yazdiginda nasil cevap veriyorsunuz da hem size musallat olmasinin onune geciyorsunuz hem de allah korusun su an tehdit eder mi diye paranoyaya bile bagladim boyle bir durum olmuyor? uzun uzun yoruma yazacagim. cevap veren, okuyan herkese cok tesekkur ederim.

1. susluler merhaba,

daha once sozlukte cokca soru acmistim. toksik bir iliski icerisindeydim. isteyenler olursa linklerini bulup atarim belki daha once okuyanlariniz denk gelir diye bir de yeni okuyacaklar icin cok kisa ozet gecmek istiyorum. lutfen yargilamayin cok sacma bir durum ben de farkindayim.

online bir oyun uzerinden tanistigim biriydi karsi taraf, farkli sehirlerdeyiz ve cok farkli hayatlarimiz var. o, arkadas grubu ile birlikte oynuyordu oyunu ve ben eslesme ile denk geldim o sekilde hepimiz arkadas olduk daha sonra bizim iliskimiz olustu. bu bahsettigim gecen yil mart ayinda gerceklesti.7 ay uzak mesafe seklinde bir iliski oldu, 3 ay da sacmasapan uzatma turlarinda yalan dolandan ibaret toksik bir iliski oldu.

cok farkli hayatlarimiz var derken aile yapilarimiz, egitim durumlarimizdan tutun en kucuk detaya kadar her seyimiz farkliydi. en iyi universitelerden birinde muhendislik okuyorum, bunu duyunca beni hukuk okuduguyla ilgili kandirmis. bunu da daha sonra itiraf etmisti ve ben salak gibi kabul etmistim. boyum ondan uzun, 1 yas buyugum, ailem kulturlu egitimli, yani neresinden tutsaniz o kadar havada kaliyor ki... simdi belki samimiyetsiz duruyor yazdiklarim ama inanin bundan daha uzun ve o zaman diliminde ic doktugum sorularin linkini de koyabilirim zaten ordaki susluler sayesinde kendime geldim. bu arada begenilen ve cokca teklifler de alan biriydim, ne ilgi ne sevgi eksikligi gibi bir sorunum da yoktu. ailemle arkadaslarimla guzel bir hayatim vardi. bugune kadar biriyle bir iliskiye baslamamistim ama hep arkadas grubundaki iliskisi olmayip guzel gozlem yapip, tavsiye veren, hayatin eglencesini yasayan kisiydim. dogru kisi gelince yasayacagimi onunla yasarim bosu bosuna milletle gonul eglendirip flort dramalarina girmiyim diye dusunuyordum. acikcasi hayalim bir kisi olsun tam olsundu.

sanirim bu nedendendir ki gercek hayatta kimseyi kendime yaklastirmiyorken bir anda kendimi instagram uzerinden goruntulu konusma vs de olsa bir nevi sanal bir seyin icinde bulunca aman allahim ben bu kisiden ayrilirsam naparim gibi bir dusunceye girdim. salak gibi bana soyledigi yalanlari yukarida yazdigim gibi affettim ki uzerine offf ne yalanlar geldi. ilk kez birine seni seviyorumu bu kisiye soylemistim, artik nasil unutucam? nasil baskasini sevicem? hani bir kisi olucakti? diye aptal aptal triplere girdim. iyi bir halde degildim yani ondan bagimsiz kendimden nefret eder olmustum.

7 ayi oyle boyle bir sekilde gitti, ne aradaki catismalari, farklari taktim dert ettim ne bir sey. o bunlari hatta cok fazla dert edindigi icin surekli icten ice beni asagilamaya calisiyordu. su okulda okuyorsun ama bunu duymadin mi gibi ki kendi yazarken de yi da yi ayiramayan biri her neyse.

okulunu da yarim birakip fabrikada calismaya baslamisti. inanin ailem, arkadaslarim bu detaylari bilmiyor bilseler sen ne sacmaliyorsun nasil biriyle birliktesin nasil sana boyle davranmasina izin veriyorsun derler. o nedenle hep size dokebildim icimi. fabrika sonrasi bir telefonum bozuldu yalani basladi. sakasiz 1-2 haftada bir konusur olduk. tabii ben yalan oldugunu o zamanlar bilmiyorum. diceksiniz ki salak misin kizim sen de haketmissin bu kadar da saf olunmaz! haklisiniz, evet belki okudum ettim, gezdim gordum vs ama daha once bir iliski tecrubem olmadigi icin ve bugune kadar biriyle tartissam veya maksimum dost kazigi yesem de yuzume yuzume yalan soyleyen biriyle hic karsilasmamistim. insanlara guvenmeyi secerim. biri bana bir sey anlatirken acaba bu simdi yalan mi soyluyor diye hic dusunmedim bugune kadar. bu supheyle de yasanmaz gibi geliyor. tabiki benim kadar saf olmaya da gerek yok ama bu sacma tecrube yuzunden etkilenip herkese supheyle de yaklasmak istemiyorum, neyse..

iste telefonu bozuk, interneti yok diye diye beni oyalamis etmis. resmen cesaret edip iliskiyi bitirememis. bu donemde 8-10 kilo verdim uzuntuden. daha sonra online oyunda kendi fotografi ve nickiyle onu yakaladim, bu ne deyince onu da inkar etti benim yerime bir arkadasim oynuyor vs diye de yalan iste hayati yalan zaten. o arkadas grubumuz da bu arada sozde benimle dost diye geciniyorlardi hepsi bilip bilip aylarca susmuslar ki ben ona ulasamayinca onlara yaziyordum ediyordum. surekli bana sen onun icin fazla iyisin vs diyorlardi ama asla bildiklerini soylemiyorlardi hepsi igrenc insanlar. seni sevdigimden emin degilim vs diyip benim yine konusalim diye yalvardigim onun da iyi tamam deyip ortadan kayboldugu (nazli-recai kirmizi oda biziz her anlamda) gunun sonunda gercekten sizler sayesinde guc alip ayrilma mesajini atmistim. o da 1 hafta sonra cevap verip resmen kurtulmus gibi hakkinda hayirlisi olsun iyilerini hakediyorsun falan demisti. 2 ay gecti, mesajlar geri yukleniyor bahanesiyle bana yazmis soguk soguk insallah silersin yazdim gectim. ses atmisti hmm evet yapicak bir sey yok diye cevap da vermedim.

simdi onun uzerinden 2-3 gun gecmis musait olunca soylesene yazmis. kizlar engelle gec diyeceksiniz belki ama acikcasi musallat olmasindan korkuyorum su an. engellersem bana ulasamazsa simdi mesajlar da yukleniyor yaziyor sildikleri, ya ordaki mesajlarla ya da ne biliyim fotogtaflarla vs tehdit ederse diye paranoyaya bagladim. butun bunlardan bagimsiz. ayrildiniz diyelim exiniz size yaziyor, nasil ne yazarsam bir sey diyemez ve bana musallat olamaz? lutfen yardimci olun bana biraz panik oldum sanirim. tam ondan kurtulmustum zaten eski mutlu hayatima geri donmustum, derslerime sinavlarima odaklanmistim, hatta araya ramazanin girmesiyle maneviyata yonelmistim vs. hatta yuksek lisans icin yazin yurtdisina gitme ihtimalim de var, ben nasil bir sacmaligin icine girmisim de kurtulmusum diye sukrediyordum. lutfen basima bela aldigim bir seye donusmesin bu lutfen bana bir akil verin su an okudum bir sey yazmadim. yazmiyim mi? ya da ne yaziyim?

2 haziran 2021 17:44

2. suslum eski mesajlarin yuklenmesi bana da cok yalan gibi gelmisti ama o acitigm soruda bir suru suslu yazdi boyle bir olay malesef varmis. ama asla birine yazmak icin bahane olarak kullanmadik sildik gecti dediler.

ya gercekten yuklendi bahane olarak sana yazdi, ya da bu durumu bilip yine bahane olarak kullandi dediler. bir de bu mesajlar yuklenince zamaninda actiklari da yukleniyor mu bilmiyorum onu sormamistim o zaman suslulere.

o kadar haklisiniz ki beni asla takmiyordu iste umursamiyordu ben yapismis gibiydim asiri toksikti o olmasa yapamam gibi. ne zaman ben onu biraktim benden sozde kurtuldu ben ondan kurtuldum, simdi ustunden 2 ay gecmis bana yaziyor.

acikcasi normalde tehdit vs beklemem hatta korkak biri olarak gorurum ama boyle yalanlarinin cikmasi vs ve malesef tam oyle nude degil ama kucuk kucuk fotograflar diyim size zamaninda atmisim veya yazisirken dusunmeden yazismisim iste ya takinti yaparsa diye korkmaya basladim o yuzden. hani 2 ay sonra yaziyorsa ya takintiya donusurse diye? ayrildiktan bu kadar sure sonra yazilmasi normal midir takinti midir? engellemiyim ama hicbir sey yazmiyim? instagramdan konusuyorduk bu arada bu mesajlar da ordan yukleniyormus

2 haziran 2021 18:04

3. offf allah sizden razi olsun rica etsem soruyu takipte kalir misinniz bir sey derse ne diyim diye yine yanimda olsaniz nolur?

cunku burdan ogrendigim sey hep korktugunu belli etme oluyor ama bu kadar panik biriyken onu nasil yansitirim onu bilemiyorum iste.

su an hic cevap vermedim ve vermicem de. bir sey derse nolur yanimda olun yine size danisiyim. bir de bu hafta sinav haftam gercekten bunlari dusunmek istemiyorum, korkmak istemiyorum kafamdan seyler uretip. lutfen mesaji alsin ve birakip gitsin. dediginiz gibi bosluktan yoklamis olsun vs insallah oyledir. hayatimdan cikmisti ne guzel, musallat olmasini istemiyorum.

2 haziran 2021 18:30

4. offf anonim2 cok guzel soyluyorsunuz ya insallah oyledir de ben bosuna kuruntu yapmisimdir. suslum engellemeye korkuyorum vallahi bilmiyorum engellemesem bos bos yazsa cevap yine vermem? engellersem bu sefer hirs yapar mi diye korktum. daha once ne biri beni engelledi ne ben birini engelledim hic bilmedigim psikolojiler. nolur takipte kalin, yanimda olun bir sey olursa akil vermek icin. hepinize simdiden tesekkurler

2 haziran 2021 18:52

5. cok tesekkur ederim, iste ben beynimde kurup kurup duruyorum, insallah yine bosa kuruyorumdur. birkac gun girip bakmayacagim bile sinavlarima odaklanmam lazim. insallah okuyunca direkt size yazacagim. iyiki varsiniz <3

2 haziran 2021 20:37

6. Gerçekten hissettikleriniz için çok üzüldüm. Vakti zamanında buna benzer çok toksik bir ilişki yaşadım. Karşı taraf evden kovuldum inşaatta yatıyorum falan diyordu sabah okula ütülü üstü saçı başı yapılı halde geliyordu. Dediğiniz gibi ben yapışık bi hale geldim bu yalanlara rağmen bile. Sonra ayrıldık ben peşini bi türlü bırakmadım. Sizin olayınızla kendi olayımı benzettiğim için söylüyorum kesinlikle umrunda değilsinizdir. Umrunda olsaydınız zaten hiçbir zaman peşinde koşan taraf olmazdınız. Belki tekrar ilgiye sizin ona verdiğiniz şefkat? Sevgi? Merhamet? Her neyse buna ihtiyacı vardır. Ama engelleyin. Çünkü asıl tehlike sizsiniz. sizi kolaylıkla kandırabilir gibi gözüküyor.

3 haziran 2021 02:02

7. Off bu pubg o kadar leş insan dolu ki süslü kusura bakma ama senin gibi saf kızları kandıran birsürü üçkağıtçı var. Kim bilir kaç kişiyi idare ediyordur aynı anda.

Allah aşkına soğuk konusup engelle ısrarcı olursa da numaranı değiştirirsin birdaha nerden bulacak

3 haziran 2021 05:32

8. Süslü kusura bakma ama adam değil sen takıntılısın ve biri musallat olacaksa bu sen olursun gibi duruyor. Tüm sorularini az çok okudum ama ilk kez yazıyorum çok tuhaf bir tipsin hatta biraz da loser. Engelle geç deli misin ya, adam başka sehirde seni adam yerine koyup yanına bile gelmemis sanal, öylesine birisin onun icin eminim gerçek hayatında bir iliskisi de vardı o anda. Sen fazla ciddiye almıssın 8 10 kilo vermek ne ya 5 yıllık gerçek bir iliskide bile böyle dramalara girmem. Simdi de canı sıkılmıs iste arada bir de olsa sen onu oyalıyormuşsun. Iliskiniz uzak mesafe olmasa senden tam bir melis havası alıyorum, bilenler bilir erşahımin melisi ahahaha. Cidden bunlari gercek hayattaki arkadaslarına anlatma ben internetten tanıstıgım, görüsmedigim adama taktım beni sallamadı üzüntüden kilo verdim 7 ay pesinden süründüm simdi de takıntı mı yaptı falan deme ciddiyim. Gerçek hayatta tanışsak bana bunları anlatsan senin tuhaf biraz da aptal bir ezik oldugunu düşünür uzaklaşırdım. Seni zaten bin sorunda pohpohlayıp yapma süslüm, abartma bir sey olmaz süslüm dediler yani anladıgın yok. Adam seni takmıyoor taksa da taa ordan bi bok yapamaz, ezik olma artık of ya.

3 haziran 2021 08:16

9. hepinize cooook tesekkur ederim

inanin zaten ben de utandigim icin kimseye anlatamiyorum

dedigin gibi suslum loser loser buna takilmisim diyorum ya asiriiii utaniyorum o halimden o ben degil de bir baskasiymis gibi. zamaninda buyuk mu konustum naptiysam, neyi kinadiysam, arkadaslarima kendine gel sana nasil boyle davranmasina izin veriyorsun dediysem aynilarinin belki de beterini sindirmisim, igrenc.

inanin daha beni kandirabilecegi veya takintili oldugum bir durum yok ona karsi.

evet cok senaryo ureten biriyim iste takintim allah korusun musallat olur muydu kisminaydi. ama insallah bunda da sizler hem disaridan bakan hem de daha tecrubeli insanlar olarak haklisinizdir diye dusunup inanmak istiyorum. yemin ederim hayatim boyle cok guzel bu konuyu da asmistim, simdi bir anda durtmesi sinirimi bozdu korktum acikcasi.

su an elim instagrama gitmiyor korkudan salak salak ya bir sey dediyse diye, diyorum ya normalde hic drama insani degilim hatta kimseyi hayatima dogruduzgun sokmamistim bugune kadar, hep isin eglencesinde olan, iyi tavsiye veren ama iliskisi olmayan arkadastim. ne oldu da bu duruma dustum ben de bilmiyorum. ama arindim, o yuzden onu gormek bana o gecen yilki bu yilin basindaki halimi hatirlattigi icin midemi bulandiriyor, bir yandan da korkmustum iste.

bilmedigim icin de sizlere sordum, sizler insallah haklisinizdir, bosluktan yoklamis olsun pas bulamayinca defolsun gitsin iste. engellemeye bu senaryolarim yuzunden korkuyordum.

soruyu birakmazsaniz ve bu paranoyak kardesinizin basina bir sey gelirse yaninda olursaniz cok sevinirim. iste bir sey demeye falan filan kalkarsa korktugunu belli etmeden hayatindan cikartma olayi icin. cunku malesef dediginiz gibi arkadaslarima anlatmaya utaniyorum. onlar yanima birini zar zor yakistirirken benim su birlikte oldugum kisiyi gorseler rezillik. en cok benim kendimden midem bulaniyor.

hayatim cok sukur su an gayet guzel, sinavlarima mulakatlarima odaklandim. ailem arkadaslarimla(onine) guzel vakit geciriyorum eski guzel hayatim iste

3 haziran 2021 11:50

10. Soruyu takipteyim süslü, simdi toparlamana çok sevindim. Bana sorarsa engelle gitsin hic öyle sinirlenip hazmedemeyecek birine benzemiyor, öyle olsa ayrılırken cirkinlesirdi 2 ay sonra bu şekilde yazması sadece canı sıkılmasından. Engelle kafan rahat olsun, eger cok tedirgin olacaksan bi süre hesabını dondur açarsın sonra

3 haziran 2021 16:18