banyodan sonra abdest almayi unuttum?

susluler, banyodan ciktim 20 dk once. kurulandim ustumu giyindim ama abdes alacaktim, boy abdesti, unuttum almayi. simdi tekrar banyoya mi girmeliyim lavaboda alabiliyor muyum? yardimci olur musunuz

1. Niye?

15 mayıs 2019 01:46

2. Abdest sorum sizi neden gerdi anonim 1? Burada dini icerikli soru sorulamaz diye bir ibare de yok?

15 mayıs 2019 01:48

3. lavaboda boy abdesti alamazsiniz.

15 mayıs 2019 01:48

4. O zaman sabaha birakayim susluler, oje surmek icin vaktim vardi o yuzden abdest almak istedim suan ama usendim de. Cok tesekkur ederim

15 mayıs 2019 01:51

5. Lavaboda aldigimiz abdestten bahsetmistim ben. Butun vucudumu yikadigim icin o da gecerli olur mu diye. Yoksa kendimi lavaboya sokacak degilim hasta misin?

15 mayıs 2019 01:52

6. süslü, eğer boy abdesti alma niyetiyle girip sözlü olarak niyet etmeyip ağzına burnuna su almayı unuttuysan abdestin geçerli olur ama hiç aklına gelmediyse gusül abdest almış olmuyorsun.

15 mayıs 2019 02:09

7. herkes bir agresif ya soruya verecek doğru dürüst cevabınız yoksa pas geçin. yemin ederim bazı inanlar gerçek hayatta etrafında ki insanlara laf diyemediği için burada millete çemkirip sinir atıyor buna şuan kesinlikle karar verdim.

soruna gelince süslü zaten banyo yapmışsın hızlı bir şekilde tekrar abdest alıp gir banyoya yıkan çık, boy abdestinde önemli olan niyet ve tüm bütün temizlenmesi zaten

15 mayıs 2019 02:09

8. Anonim 6 ve 8 cok tesekkur ederim benim ne demek istedigimi anlamissiniz. Ben tekrar girmedim ama zaten sabah bir daha banyo yapacagim icin sabaha biraktim:-) gece de ancak vakit oluyor diye gece banyo yapip oje surecektim ancak tekrar islanmaya da cok usendim biraz usudugum icin. Cook tesekkurler tekrardan.

Kesinlikle ayrica gercek hayatta pasif birer minyatur olduklari icin bu cemkirmeleri yapiyorlar, korkunc

15 mayıs 2019 02:22

9. “Niyet ettim allah rizasi icin boy abdesti almaya” diyorum zaten banyo sirasinda, abdestten once. Bahsettiginiz buysa. Unuttugum bir sey degil ama bu cumle soruyu sorarken aklima gelmedi. Gelse de yine sorardim. Unutmus olmamla ilgisi yok yani. Dini tamamiyla butun bir insan degilim. Velhasil her seye hakim degilim bu sebeple. Ama abdest aldigimda kendimi iyi hissediyorum kaldi ki ramazan ayindayiz. O yuzden soruyu sorma gereksinimi hissettim. Aciklama icin tesekkurler. Unutmus degilim niyet kismini.

15 mayıs 2019 02:25

10. Evet sicak su yok.