batch kod aynı anda üretilen parfümlerde aynı mı oluyor?

trendyol’dan parfüm aldım. batch kod orijinal çıktı ama ben şüphelendim. bir de kapak kırık olunca ikinci bir parfüm gönderdiler. iki parfümün batch kodu da aynı. süslüler merak ettiğim şu; batch kod aynı anda üretilen, aynı parfümlerde aynı mı oluyor? yoksa her parfümün farklı kod mu var?

1. artık batch kodlar taklit edilebiliyor.hele trendyol'da ki parfümler sahte hep

1 mart 2021 17:43

2. Sahte olmadığını şişesinden ve kokusundan anlayabiliriz artık. Orjinal parfümlerde aynı seri üretilenlerin batch kodu ayni olur. Aybis eri dediğim mesela Bvlgari 2010 uretimlilerin batch kodu aynı

1 mart 2021 17:48

3. *ayni seri

1 mart 2021 17:48

4. Batch kodu aynı gün aynı üretimden ambalajlanan parfümlerde aynıdır diye biliyorum. Yani biraz sade anlatımla bir reaktör dolusu parfüm ürettiler diyelim o üretilen üründen bir sürü şişeleyip hepsine aynı batch kodunu basarlar. Diyelim aynı gün başka saatte ya da farklı bir gün başka bir miktarda ürün ürettiler onun batch kodu da farklı olur. Batch kodu üretimlerde kayıt altına almayı ve takip edilebilirliği sağlar. Yani birden fazla aynı batch koduna ait ürün olması normal ama taklit edilebiliyormuş o yüzden bilemedim.

1 mart 2021 17:50

5. teşekkür ederim süslüler. yine de içim rahat etmedi iade edeceğim sanırım.

1 mart 2021 17:57