bedava işçi çalıştırmak, şikayet etmem gerekiyor yardım ?

süslüler durumu özetleyeyim. bir çağrı merkezinin iş ilanında sabit maaş kotasız satış beklenmiyor yazıyordu müşteri temsilcisi ilanı, ben de başvurdum ve çağırdılar. gittiğimizde müdür olduğunu söyleyen bir kadın dışında kimse yoktu bomboş ofis aa çalışanlar da bugün gelmedi vs dedi 5 gün deneme süresi olacak dediler ve biz çalıştık. işte de check up randevusu ayarlamaya çalışıyorsun sözde sabit maaşına prim ekleniyor. kadın böyle bebeğim kuzucuklarım falan diye konuşan biri. gelmeden de sordum bu süreçte satış bekleniyor mu diye hayır dedi kadın. bugün denemenin son günüydü işte randevu alamadın canım diyip çıkarmaya çalıştı e siz böyle dediniz dedim kem küm etti. iş ilanlarında da çalışacak insanlara aynı şeyi söylüyorlar. ayrıca kadın böyle uyuşturucu kullandığını hap attığını vs anlattı açık açık gün içinde. biz varken başka insanları arayıp eğitim için size tarih vericez diyordu her hafta bedavaya insan çalıştırıyorlar kısacası bunu nereye şikayet edebilirim? kaç kere sorduk inatla beklemiyoruz dedi demiş olsa zaten çıkarmakta haklılar diyeceğim. ne yapmalıyım benimle birkikte çalışan herkes şikayetçi.

1. Hemen bimer, cimer, çalışma bakanlığı neresi varsa şikayet edin süslü. E devlet üzerinden şikayet edebilirsiniz.

15 nisan 2019 19:34

2. tamam süslü yazılı olarak mı yapılıyor

15 nisan 2019 20:07

3. hukuki olarak bir şeyler yapmak istiyorsanız işçi alacağı ve hizmet tespit davası açacaksınız süslüm. resmen dolandırılmışsınız, yanlarına kalmasın bu.

15 nisan 2019 20:14

4. Çalışma bakanlığının telefon hattı da var süslü, alo 170. Orayı arayanilirsiniz en kısa o şekilde hallolur sanıyorum.

15 nisan 2019 20:17

5. çok sağolun süslüler