beliga parfum deneyenleriniz fikirlerinizi paylasir misiniz?

merhaba susluler, bu markayi yeni gordum muscent tarzi yine bir ecz tarafindan uretilen butik dolum parfum markasi. benzerlikle ilgili olumlu yorumlar okudum ancak kalicilikla ilgili negatif yorumlar da var. ozellikle muscent ve bu markayi deneyenleriniz varsa kiyaslayabilir misiniz? fiyatlari muscentten bir tik daha ucuz ve 3ml 25 tl seklinde deneme firsati sunmasi cazip geldi.

1. Başlığı var baktınız mı?

15 ocak 2023 10:02

2. Evet suslu ilk ona baktim zaten ama muscentle direkt kiyaslayan cok fazla yorum yoktu o nedenle sormak istedim

15 ocak 2023 10:05

3. Çok uzun zamandır almıyorum ama aldığım dönemde ben muscenti daha başarılı bulmuştum süslü. Beliga da kötü değil ama muscent orijinale daha yakındı, beligada nedense orijinal olmadığını belli eden bir koku vardı. Ama parfümden parfüme göre de değişiyor, alacağınız parfümün adıyla aratın başlıklarda bence. Bazısını da beliga daha iyi yapıyor

15 ocak 2023 14:10

4. süslü ben ikisinden de çok fazla parfüm denedim. muscent başlangıçta bayağı başarılıydı ama son dönemlerde aldığım ürünleri eski kalitesinde değildi. özellikle koku benzerliği konusunda eski kalitesini bulamadım. parfümler bana çok yapay gelmeye başladı. beliga bence şu an piyasadaki en kaliteli muadil parfüm üreticilerinden. asla yapay kokmuyor. alkol kokusunu hiçbir parfümünde almadım. koku benzerliği olarak denediğim bütün parfümleri gayet başarılıydı. kalıcılık konusu ise okuduğunuz yorumlardaki gibi ama ben bu duruma kötü diyemem çünkü parfümü yapay olmaktan uzaklaştıran şeyin de bu olduğunu düşünüyorum. aşırı kalıcı muadil parfümler insanı bayıyor. nota geçişleri olmuyor. beliga bu yönü ile başarılı bence. nota geçişleri anlaşılıyor. hep aynı notada asılı kalıp aşırı kalıcı bir hava vermiyor ki orijinal parfümlerin bir kısmı da böyle zaten. bence tereddütleriniz varsa 3 ml boylarından alın ve deneyin.

15 ocak 2023 14:20

5. Cok tesekkur ederim detayli yorumunuz icin. 3 ml'lik birkac tane siparis verdim denemek icin. Kalicilik ve yayilim benim icin onemli bi faktor ama tabii kokunun turune gore degisiyor. Muscentten alip cok kalici olmayan yayilmayan kokular da denedim tam tersi cok iyi olanlar da. Koku benzerligi konusunda da tamamen degisken dediginiz gibi. Birebir diyebilcegim sayili kokular var ama gerisi benzerlikten oteye gecemiyor. Umarim beliga tatmin eder cunku musteri iliskileri ve marka imaji cok daha pozitif geldi bana. Keza fiyatlari da bir nebze daha uygun.

15 ocak 2023 15:34

6. Merhaba suslu bu soruyu sordugumu unutmusum 🙈 aslinda muscentle benzer gorusteyim, cok begendigim ve tam boyunu aldigim kokular da oldu pek benzetemedigim veya performansini dusuk buldugum da. Ama kesinlikle kalici degil veya ucuz kokuyor seklinde genelleme yapilacak bir marka degil. Bundan sonra yeni bir parfume gecersen hem muscent hem beliga denerim ve eger performans ve benzerlik anlaminda yakinlarsa beligayi tercih ederim. Siseleri daha goze hitap ediyor, daha uygun fiyatli. Koku portfoyu henuz muscent kadar genis degil ancak onlar da gun gectikce yeni kokular calisiyorlar. Muscentte olmayip beligada olan kokular da var. Ayrica beliga lab adinda tek nota calistiklari cok uygun fiyatli bir serileri var onu da cok begendim. Cok kalici ve yayilimli degil ama insana huzur veren gercekten de adi gibi kokan kokular yapmislar. Mesela yves rocherin muge cicekli bir parfumu var kokusuna bayilirim ama bildiginiz kolonya. Hatta kolonya daha bile kalicidir. Ve cok pahali kac yuz lira oldu bilmiyorum. Beliga lab da muge yapmis, cok daha dogal, yves rochere gore cok daha kalici ama yine asiri degil ve 80₺ gibi bir fiyati var.

6 nisan 2023 11:25