ben bı halt yedim arkadaşlar. gırtlağıma kadar borçtayım ve ışsizim. aileme söylemeli miyim?

kredi kartı borcum 100 bin, üstüne işim de bitti. anneme söylesem bir şekilde bulur eder hatta elinde anca o kadarlık bir birikim vardı ve dayıma borç vermişti. söylesem bir türlü söylemesem bir türlü ne yapacağım. beni rezil rusva eder. ondan borç alsam gönül rahatlığı ile öderim. ya da amcam yahut eniştem bana ikiletmeden o parayı verirler fakat gözlerinde epey de bı küçük düşerim.ben ne yapacağım ya.

1. Vadesi nasıl bu borcun hepsi bu ay mı? Taksitli mi?

21 mayıs 2024 15:06

2. naptınız da o borca girdiniz ya? Ayağını yorganına göre uzat diye bi atasözü var bildin mi

21 mayıs 2024 15:07

3. Ya kız soru soruyor, akıl danışmak istiyor. Neden yargılıyorsunuz ki. Çok yargılanmak istese gider bu durumu çözebilecek annesi, amcasına söyler. Gerçekten inanılmazsınız ya. Ayağını yorganına göre uzat denmiş bi de.  Peki uzatacak bundan sonra.

21 mayıs 2024 15:14

4. asko faizler çok yüksek mecbur birinden borç alacan. sonra da daha dikkatli olup insanların gözünde imzajını düzeltcen.

21 mayıs 2024 15:16

5. Süslü idare edecek bir işe girebilir misin? Kart borcun için bi bankayı ara yapılandırma taksiti için faiz oranını öğren aylık ne kadara geliyor vs. Yapılandırma oranı yüksekse bile şunu da hesapla o borcun tek kart tek bankayaysa yüzde 40 ını ödemek durumunda kalacaksın.  Tek bankaya mı 100 bin kk borcun.

21 mayıs 2024 15:19

6. Yüzbin ihtiyaç kredisi çekip 25er taksitlerle ödeyemez misin süslüm çalışıyor musun bilmiyoım ama

21 mayıs 2024 15:20

7. Evet tek banka. Yıllardır bu bataktayim ya. Ödüyorum geri çekiyorum ödüyorum geri harcıyorum vs vs. Kurtulamadim. Üstüne bir de isimden olunca yuvarlana yuvarlana bu hale geldi.

21 mayıs 2024 15:21

8. Benim soruma tam cevap vermemişsin ama SAtabileceğin eşyaların mutlaka vardır. Az çok demeden onları sat. Sadece asgari ödüyordun galiba, öyleyse bitmez ama artık kartı kullanma. Gerekirse borcu yapılandır bankayla görüşüp.

21 mayıs 2024 15:35

9. bence yardım iste süslü yani dediğin kişilerden birinden al, işe girince de geri öde

21 mayıs 2024 15:38

10. etrafında bir sürü insan varmış işte sana borç verebilecek birinden iste. borcun katlanıp temerrüde düşerse asıl o zaman küçük düşersin. En güzeli git anana söyle dayına borç verebiliyorsa kızına da bir el uzatır herhalde. Bir daha da ne yaparak bu duruma düştüysen daha dikkatli ol gerekirse bir süre kart kullanma bu bir batak çünkü.

21 mayıs 2024 16:05