benim ailem neden böyle, psikolojim bozuldu artık?

merhaba kızlar, erasmus dönemi geldi ve ben sınava bile girmedim (üçüncü sınıfta gitmeyi düşünüyordum), ablam "keşke girseydin iyi kötü yurt dışı görmüş olurdun belki." derken annem "asla göndermezdim, ne işin var yurt dışında falan?" diyor. annemin özellikle eğitim konusunda bu kadar bilgisiz olması beni deli ediyor, kütüphanede ders çalışmaya gidiyorum dediğim halde "nerde kaldın, gel hadi, ne çalışıyorsun bu saate kadar" diye arayıp duruyor ve eve gelince kendimi odama atar atmaz sinirden ağlıyorum sessiz sessiz. 22 yaşındayım ama hayatı öğrenemedim. beni yetiştirme tarzından dolayı hiç bir konuda özgüvenim yok diyebilirim. topluluk içinde hep sus pus oluyorum, başka bir yere kaybolurum diye gitmiyorum (mesela karşıya), akşam 8 olduğunda beni aramaya başlıyor eve gel diye ve 9-10 olunca ben bile "eve gidemezsem annem delirir" diye düşünüp panik yapıyorum. tamamen mal oldum, şu halimle beş para etmez bir robot gibiyim ve böyle yaşamak bana cidden çok koyuyor artık. annem yüzünden topluma karşı bir anksiyetem var, tanıştırdığım arkadaşlarım için "hiç iyi birine benzemiyor, dikkat et" diyor. hiç pozitif bir insan değil, hep en kötü şeyleri düşünüyor. çok iyi bir ortalama yapmama rağmen "iyi,iyi" diyor sadece. insan takdir edilmek istiyor gerçekten ama olmuyor iste...anlatmadığım pek çok şey daha var tabii ki, bütün bu durumları düşününce ağlama krizine girdim yine. özellikle erasmus konusunda söylediklerini çok moralimi bozuyor. ben haksız mıyım, sizin de aileleriniz böyle mi bilmek istedim sadece...

1. + babam da böyle bir insan ne yazık ki. Kardeşim ve ben çok iyi üniversiteler kazandık, o fakülteyi 2.likle bitirdi, benim ortalamamsa 3.70 civarlarında ama bir kez bile bizimle gurur duyduğunu söylemeyi bırak, göstermedi bile... Belki bazılarınız "aman demediyse ne olmuş" diyebilir, ama kendimiz için olduğu kadar takdir edilmek için de çalışıyoruz, çabalıyoruz bir noktada... Kısacası hayatımın gerçekten çekilmez olduğunu düşünüyorum artık

5 kasım 2021 21:11

2. sınava hâlen girebiliyorsan gir, eğer giremiyorsan da dördüncü sınıfta girip yaza erasmus stajı yaparsın.

gerçekten çok üzücü bi an önce özgürlüğünü kazanmaya çalış. annene düşüncelerini açıkça söyle. biliyorum çok zor.. ama dürüst olmadan rahatlayamazsın ve o da yaptıklarını anlayamaz.

5 kasım 2021 21:12

3. takdir edilirsek şımaracağımız düşünüyorlar. onları da aileleri böyle yetiştirmiş, yapacak bi şey yok kapasiteleri bu kadar... kişisel algılamamaya çalışın. :( başarınızı onlar üzerinden değerlendirmeyin. kendiniz için uğraşın, çabalayın.

5 kasım 2021 21:14

4. Ablanız kaç yaşında? Arada baskıyı üzerinizden almaya çalışmıyor mu hiç mesela kütüphaneye gittiğinizde falan? Ve erasmus için elinizden geleni yapın lütfen

5 kasım 2021 21:24

5. konudan bağımsız artık erasmus hibesini 2,5 aya düşürdüler

5 kasım 2021 21:42

6. Süslü çok üzüldüm senin için. Her aile böyle değil tabii ki. 22 yaşında gezmeyeceksin de ne zaman gezeceksin? Hani belki ortam kötü vs gece geç kalma istiyorlardır ama kütüphaneden geç dönünce de kırılmaz ya hu. Umarım bir an önce hayatın yola girer, kendini üzme 💗

5 kasım 2021 22:00

7. Kuzular hepinize çok teşekkür ederim cidden destek oldunuz bana, sinirim o kadar bozuldu ki bir süre ağladım ve sonra durup annemle konuşmaya gittim, yine ağladım. "Hata bende, ama dünya böyle bir yer, çok daha özgür olabilirdin ama artık insanlar gerçekten çok kötü bu devirde, seni kimseye emanet etmem." Gibi bir konuşma yaptı. Her gün haberleri izliyoruz sende görüyorsun geyiğine girdi. Bende "bazen o kadar baskı yapıyorsun ki, hakikaten bunalıyorum" dedim. Tabii ki hala baskıcı haline devam edecek, zaten konuşmayla duzelmeyecegini biliyordum ama konuşmak gerçekten iyi geldi. En azından artık o da benim duygularımı biliyor, belki kendi kendine düşünür ve benim açımdan da bakar ileride...

Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum, bu kadar yorum geleceğini bile düşünmemiştim. Hepinizi çok seviyorum ❤️

6 kasım 2021 01:01