yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    13 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    benim gibi evine misafir davet etmeyi sevmeyen var mı?

    misafirden kastım çok yakın olmadığım insanlar. bu yıl yeni işe başladım. benim gibi yeni girenler var. yani bi kız var hemen işte ailem gitsin haftaya falan eve gelin falan dedi. sırayla herkes evine çağıracaksa hiç istemiyorum ya.  ev benim alanım işten gelmişim bi de evimin banyosunu kullanacaklar ve yeni tanıdım ki ben çok insan çağırmam eve. tanısam da. bilmiyorum ya 

    1. ay evet bir de bizim evimiz kücük, sadece salonda koltuk var. orada oturuyorlar disaridan geldigi kiyafetlerle falan cok huylaniyorum. yani biz özellikle sicaklarda ic camasirimizla falan oturuyoruz koltukta. o yüzden onlar gittikten sonra dezenfekte ediyorum 2 saat.

    6 eylül 2023 15:00

    2. Ben de önceden eve çağırırdım önemsemezdim ama sonradan evimin tuvaletini banyosunu kullanmaları, cipsli elleriyle bilgisayarıma dokunmaları canımı sıktı. Artık kimseyi çağırmıyorum evime. Evim mahremim. 

    6 eylül 2023 15:00

    3. Süslü seni anlıyorum ben de. Normal bana göre böyle düşünmen. Bir de küçükken kendi ailemi düşünüyorum sürekli misafir oturma vs. Hem kültür değişiyor, hem de hayat standartları. Yani nadir kullanmadığımız devasa salonumuz misafir gelince açılırdı, şimdi yaşadığımız evler o salon kadar oldu ve daha bireyselleştik. Sosyalleşmek için dışarıda buluşmak bence daha iyi. 

    6 eylül 2023 15:04


    4. Ben de dedim dışarda buluşalım diye 

    6 eylül 2023 15:05

    5. Süslü ben de nefffret ederim, çekirdek ailemden olmayan kimseyi istemem evimde bazen kırk yılda bir yakın arkadaşım olabilir o kadar. Evimde eşim hariç kimseyi istemiyorum neden bilmiyorum ama bu böyle. Aşırı özel alanın gibi geliyor, yuvam, sadece bana ait, benim mutlu olduğum rahatladığım istediğimi yaptığım yer. Başkasının bu ortamda olması fikri beni gerim gerim geriyor. Sürekli evine davet eden arkadaşlarıma da aşırı kıl oluyorum diyorum bıktım dışarıda bir hayat bir dünya var biz hep evdeyiz yani, maddiyat da olamaz dert çünkü parklar sahiller bedava, kap içeceğini yerleş harika bir noktaya yani. Yok illa ev evim evim bana gel bende oturalım hay evine meteor düşsün diyorum artık kıza. Yeni tanıştığımız insanlarla bile bazen dışarıda oluyoruz gelin bana gidelim diyor kız artık kafayı yiyecek gibi oluyorum. Daha 2 saat önce adını bilmediğin insanlar olmasını geçtim, n e d e n   s ü r e k l i   e e e v v v  slslxskdlslk sosyalleşmeye çıkmışsın neden paso huzur ortamına yabancıları sokarsın. Bilemiyorum altan. Kız bu arada hiç tiksinmez hayatımda ilk kez gördüğüm insanlar tuvaletime girdi, evimin her yerini elledi, mutfak dolaplarımdan bardak aldı şu bu. 

    6 eylül 2023 15:45

    6. Ya kızlar ben öğretmenim şimdi herkes yeni geldi bilmediği şehre. İşte ben dışarda buluşalım deyince kız dedi tamam fark etmez ama ben evlerimizi görelim öğrenelim diye falan dedi. Ya napçan benim evimi öğrenip zaten işe gidiyoruz yoruluyoruz onda da evim de dinleniyorum. Ev iş arası bi düzen de buluşacaksam dışarda buluşayım farklılık olsun. 

    Neden yani? Cidden tanıyalı bir hafta olmadı şimdiden ev muhabbeti dönüyor. Çok enteresan. 

    6 eylül 2023 15:57

    7. Evimde misafir ağırlamayı severim, ama sadece çok yakınlarımı. Bızdolabımı açabilecek kadar samimiysek evime çağırırım. Diğer türlü yeni tanıştığım iş arkadaşımın evimde işi yok. Özel alanım sonuçta, samimi olmayan kişiyi almam evime

    6 eylül 2023 16:05


    8. Ya ev gezmesi denen sey eskiden cafe restoran kulturu bu kadar yokken insanlarin akrabalariyla arkadaslariyla gorusme yoluydu.

    Simdi gorusmek isteyen cafede bulussun eve gitmek nedir. Yani eskiden de nasil bir ailenin yatak odasina girmiyorduysak simdi de eve gitmek asiri yanlis geliyor bana. Ya hele wc kullanilmasi omg. Daha neler ya. Ben pandemiden sonra rahatladim biraz acikcasi, misafir kabul edemiyoruz diye diye simdi de iyi oldu aslinda boyle diyiveriyorum mesaji aliyor herkes.

    6 eylül 2023 16:34

    9. Güneydoğuda bir ilde evliyim eşimin ailesi kalabalık 5 6 teyze dayı uzak akrabalar vs onlar birbirlerine gidip gelmeyi seviyorlar. Benden de bekliyorlar ama benim gerçekten nöbetli ve ağır bir işim var eşim de öyle. Ve de yemeğinden sofrasına temizliğine kadar her şeyi kendim yapıyorum. Benim için çok yorucu ve evin özel alan olduğunu ben de düşünüyorum. Mesela senelerdir her taşındığım eve özenle taşıdığım kitaplarımı misafir çocukları gidince sağdan soldan topluyorum. Mutfakta duran yastığı salonda salonda duran bibloyu yatak odasından topluyorum. Özel eşyalarımın çoğunu anneler çocukları oyalamak için kullanıyor bak burda ne varmış diye açıp veriyor eline. Evlenme kararı aldığımızda ilk kum saati almıştım öyle zamanımız güzel geçsin diye sembolik bişey. Görümcemin oğlu onu eve götürmek istedi. Annesi hayır götüremeyiz demiyor. Sadece bırak onu diyor çocuk götürcem diyor kayınvalidem götürsün ne olacak diyor. Yüzüm o kadar asılmasına rağmen evlerine götürdüler biraz oynasın getiririm geri dedi annesi. Birkaç hafta sonra şaka yollu nerde benim kum saatim dedim ay o kırıldı size söylemedik mi biz ya diye gülüyor. Yenisini alırız bişey olmaz diyor. Ya alırsın da hatırası vardı o ne olacak. Sonra soğudum misafir ağırlamaktan ve yoruldum. Bıraktım. Şimdi soğuk ve mesafeli gelin ilan edildim. 

    6 eylül 2023 16:57

    10. Misafire gitmeyi de misafirin gelmesini de sevmem. Keza eşim de öyle. Ayda 1 misafir ağırlarız. Arkadaşlarımızı ağırlamayı seviyorum ama çocuklu aileler no thx. Saçma hareket yapan çocuğu görünce annesine ya da babasına söyluyorum çekidüzen vermeleri için. O yüzden evime çok sık çağırmam çok sık gitmem. Zaten yoğun bir işte çalışıyorum, bir de misafir ağırlama tantanası çekemiyorum.

    Süslü ev sizin mahrem alanınız. İstemiyorsanız cagirmazsiniz gitmezsiniz

    6 eylül 2023 18:59