bilmediğim için soruyorum söz nişan düğün hepsi toplamda erkek tarafı geline kaç gram altın takar, bunun oluru nedir?

benimkiler toplamda 80 gram takacaklarmış, sevgilim bunu övünerek söylüyor bana az geldi. ortalaması nedir bunun?

1. erkek tarafı dediğiniz damadın anne ve babası sadece değil mi? öyle ise 80 gram gayet iyi, bunun tabi ki bir standardı yok herkes bütçesine göre yapıyor ama benim duyduğum genelde geline 10 gramdan aşağı bilezik takılmaz, makbulü en az 4 bileziktir. ama tabi ki bunun insanların bütçesiyle alakası var, bir zorunluluk değil. benim damadın anne ve babasının bir çeyrek taktığı arkadaşımda var yani bir skala yok.

6 ocak 2022 17:43

2. ya aslında bunlar ayıp sohbet konuları ama yine de insan düşünüyor, haklısınız. süslü, bunun bir standardı yok. bana 35 g takılmıştı ama aynı sene bir akrabamın nişanına gitmiştim, kıza nişanda takılan 4 bilezik en az 80 gramdı.

6 ocak 2022 17:45

3. kendimden örnek vereyim toplam 5 bilezik (80 gram) takıldı ama eşim hiçbir zaman bununla ilgili bişey demedi, takıların hepsi senin der sadece o kadar. böbürlencek veya yerinecek şeyler değil bence.

6 ocak 2022 17:47

4. bunun bi oluru yok, herkes bütçesine göre takar. ama sevgilinin 80 gr altınla övünmesi büyük bir ayıp. lütfettim verdim der gibi nedir bu yani? gönlünden kopar verirsin, konu yapmak çok ayıptır. Bu sene ekim ayında evlendim eşim asla böyle bişey ima etmedi. Daha fazlası olsa daha fazlasını yapardım aşkım biliyorsun bu kadar ayırdık nişanlılıkta dedi. 3-5 gün zor durdu zaten saklamaktan korktuğum için bi arsa aldım hemen.

6 ocak 2022 17:51

5. Low hayatlar low ilişkiler

6 ocak 2022 18:44

6. Bana 150 gram takıcaz dediler 100 gram taktılar. Eskiden bana da fazla gelirdi ama doğuya gelince anladım ki 100 gram falan baya az buralarda

6 ocak 2022 19:24

7. Adana ve civarından bildiriyorum burda var yok 300 400 den baslıyo.ha ben ister miyim ? 1 set isterim (oğlan takmamış dedikodusu dönüp akrabalar kafa sikmesin diye ) bide gönlüme göre tektaş başka bişe istemem.gram mram olayından da zerre anlamam.atıyorum bi Trabzon kaç gr bilmem.inanılmaz zort ve kro geliyo bu olaylar bana.borca harca girip alınıyor imzadan sonra borç ikimizin oluyor ya fazlasına no gerek yok

6 ocak 2022 19:48

8. Kızlar bu gram hesabı set harici takılan bilezikler için mi oluyo? Yoksa geline takılan bütün takıların toplamı mi??

7 ocak 2022 02:52

9. set harici bilezikler olur sadece.

7 ocak 2022 10:53

10. Kız tarafı oğlan tarafına ne yapabiliyorsa, oğlan da kıza o kadar takar. Karşılıklı rencide etmeme çabaları yani.

7 ocak 2022 12:39