bir ilişkide manipüle edildiğinizi nasıl anlarsınız? manipüle eden herkesi eder mi?

sevgili süslüler. herkesin hayatında bir kötü ilişkisi vardır. sizler narsisisizim eğilimli birisiyle ilişki yaşadınız mı? manipüle edildiğinizi nasıl anladınız? manipüle eden bir insan herkesi mi manipüle eder? çevresinde arkadaşlarına çok iyiyken sizi manipüle etmedi hakkında ne düşünürsünüz?

1. Süslü 4 ay önce ayrıldığım eski sevgilim beni manipüle ediyordu. Diğer insanlarla ilişkisini bilmiyorum ama beni dinlemiyor beni önemsemiyor ve yaptığı hataları sanki ben yapıyormuşum gibi sürekli üste çıkıyordu. 3 yılın sonunda anladım ben aslında daha önceden de farketmiştim ama her şeyin bir zamanı varmış

14 şubat 2021 18:00

2. Soruyu sordum ki ilişki içindeyken insan bazı şeyleri anlamıyor. Herkes burdan okusun ve bu tarz ilişkilerden uzak dursun, psikolojisini bozmasın.

Mesela bende de durum şöyleydi: tartışırdık, tartışma sebebimiz hep ben onu dinlemediğim için olurdu, ona göre. Mesela ilişkinin en başında sıfır kol giymek isterdim. Ben türkiyedeki erkeklere güvenmiyorum, senin rahatsız edilmenden korkuyorum giyme derdi. Ben de ilişki oturana kadar hep giymek isterdim o zaman kavga ederdi sen beni dinlemediğin için kavga ediyoruz derdi. Ya da camdan dışarı kafamı uzattığımda erkekler yanlış anlar kafanı uzatarak camdan bakma falan derdi. Ya sa arkadaşlarımla şehir dışına turlara gitmek istediğimde gitme, birlikte gidelim birlikte şehirleri keşfedelim falan derdi. Ayrılırken de ayeılma sebebimiz ben oldum tabiki onun için. Hep benim yaptıklarım ilişkiyi bitirmiş oldu, arkadaşlarıma beni şikayet etti, şunu şunu yaptı falan diye. Halbuki yaptığım bir şey yoktu

14 şubat 2021 18:10

3. Evet gerçekten paikologlara hep bu tarz insanlara maruz kalmış kişiler gidiyor. Beni bir de ilişki başında hep exleritle karşılaştırırdı. Ben onlar böyle böyle yapınca onlarla ayrıldım, soğudum, ayrıldık vs diyerek altan alta beni tehdit ederdi. Sen de böyle yaparsan senin de başına bunlar gelir diye ayrılırım demeye getiriyordu. Ya da tüm exlerinin onu unutamadığından kendisi onlara dönse onu hemen kabul edeceğinden bahsederdi.

14 şubat 2021 18:25

4. Anonim 4 adı mehmet miydi? Sen erken fark etmişsin başından savmışsın, tebrik ederim süslüm. Ben içten içe içime sinmeyen bir şey vardı davranışlarında. İlişkinin 1.ayında yaz mevsimine evleniriz falan demişti. Aslında bu da bir sorun o zaman anlamadım. 😅 sonra bi akşam arkadaşıma oturmaya gittim kızlı erkekli grup oturuyoruz ama arkadaş yani. İlişkinin  ilk zamanları bu. Bundan bir kavga çıkarmıştı ki anlatamam. Sonra işte ben suçlu oldum nasıl gidermişim hiç mi düşğnmezmişim böyle bir şeyin uygun olmadığını falan 😅

14 şubat 2021 20:16

5. Kesinlikle süslüm, her kötü insan her yerde kötü 😔 sen yine 6 ayda erken fark etmişsin benim daha uzun sürdü meseleye ayıkmam😅

14 şubat 2021 23:59

6. Yetersiz ve suçlu hissettiriyorlar süslü. Vardı böyle sevgilim. Herkese karşı böyle. Asla kendinden farklı düşünceye, hobiye saygısı yok. Hemen dalga geçer, hıh diye küçümser. İlk başta sana çok saygı duyuyorum, love bombing hareketleri sonra yaptığın seni sen yapan herşeyi küçümseme. Genelde onlar için sevgilim! Dediğiniz an bu başlıyor. Adını alınca başlamıştı bende. Arkadaşları bir noktaya kadar idare edebiliyor, sevgilileri bir ay içerisinde salıyor. Ben iki ay katlanabilmiştim ( her günümüz beraber geçiyordu) sonra git yeteeer diye çıldırdığımı hatırlıyorum.

15 şubat 2021 00:04

7. Ayyy evet love bombing. Kesinlikle yapıyorlar bunu. Benim uzaktan ilişki olduğu için zor anladım süslü. Ve evet çok haklısın hobilere karşılar. Ben kickboksa başlayacaktım karşı çıktı ne gerek var ne saçma dedi. Geçen yol pandeminin ilk zamanları evdeyim hep diye rusça öğrenmeye çalışıyordum nerde kullanacaksın demişti. Sonra kendi alanımla ilgili bir eğitime katıldığımda demişti ki pandemide uğraştığın en işe yarar şey tek bu demişti. Benim ex arkadaşlarına çok iyiydi ama. Benden önceki exlerine nasıldı bileyorum ama.

15 şubat 2021 00:10

8. Benzer seyleri yasadigim ruh hastasi bi exim vardi benim de maalesef. Zaten bir erkek daha ilk gunden evlilik hakkinda konusuyorsa direkt topuklayin shskshksjs cidden manyak oluyorlar. Sadece bu degil tabii ozguvenli olmami bile cekemezdi exleriyle bile karsilastirmaya kalkti beni allahin ruh hastasi. Bir iki kere de bilincsiz yaptigim bir seyi bilerek yaptigim konusunda  beni inandirmaya calisti ki az kalsin inaniyordum da insani kendinden bile suphelendiriyor bu tipler. Sonra bakti ben bu yemlere gelmiyorum kacti gitti tabii iyi de oldu cok sukur. Hayatinda kim varsa allah sabir versin diyorum.

15 şubat 2021 03:34

9. Anonim 6 evet ya. Böyle insan konuştukça hatırlıyor. Bende de kendimden şüphelendirdiği çok oluyordu. Sevgililiğin ilk zamanlarında h&mden atkı almıştım, insan tam emşn olamıyor bir erkek ne sever ne sevmez diye riske armak istememiştim. Hediye üstüne konuşurken yemi başladığımız için atkı aldım falan demiştim. O bunu yeni başladığımız için pahalı bir şey almak istemediğimi düşündü, çünkü zaradan almamışım 😅 ve burdan burayı okuyanlara kesinlikle ilk zamanlarda evlilik teklifiyle geliyorsa kaçın,romantik romantik "ayy beni çok seviyor" demeyin

15 şubat 2021 09:55

10. Ss evet ya evlilik konusu baya turnusol gercekten yaslarimiz da daha kucuktu ustelik🤦🏼‍♀️ Kesinlikle bilerek baglamak icin oyle konustuklarini dusunuyorum biz sanki bu ruh hastalarina kaldik evlenmek icin hsskshks allahim ya

15 şubat 2021 12:29