yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    63 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    biraz mbti(myers brigss) dedikodusu yapalım mı ? sevdiğiniz gıcık olduğunuz tipler hangisi?

    merhaba süslüler, uzun zamandır bu kişilik testi ile alakalı konulara takmış durumdayım, sadece harfleri değil cognitive fonksiyonlarına kadar araştırıp bu konuda baya bilgi sahibi oldum. yeni guilty pleasure'ım ise izlediğim her dizi film karakterinin mbti tipine bakmak oldu. pdb'de de karakterlerin mbti ve ennegramlarının belirlenmesinde oy kullanıyorum bazen. neyse çok uzattım. benim kişilik tipim intp. erkeklerde en çekici bulduğum tipler ise entp, intj, istp ve enfp. infjler ve istj'ler çok kuralcı oldukları için sinirimi bozuyorlar açıkçası. sevgilim intj ve her şeyin dibine dek sorgulayıp, aşırı detaylı plan yapması bazen kendimi baskı altında hissettiriyor. zaten düşünme şekillerimizin farklılığı da iletişimde kendini belli ediyor. sizin sevdiğiniz ya da gıcık olduğunuz mbti tipleri hangisi?

    1. bir infp (arada infj'e kayıyorum) olarak:

    - genelde infp ve enfpler ile iyi anlaşıyorum.

    - entjler benim için çoook can sıkıcı, hayatın bütün enerjisini neşesini iki dakikada kurutabiliyorlar, anlattığınız yönlerden intj'lere benziyorlar sanırım. eski sevgilim tipik bir entj idi nasıl dayanmışım bilmiyorum.

    - infj'ler tam benim ideal tipim, tipik bir infj ile tanışmayı o kadar çok istiyorum ki..

    - bazı enfj'ler bana çok karizmatik geliyor ama sanırım enerjileri fazla geliyor bana

    - karşılaşmayıp asla karşılaşmak istemediğim: istj

    - karşılaşmayıp karşılaşmak istediğim: esfp

    23 nisan 2021 07:37

    2. Bu testi lisede cozdugumden isfj cikiyordum, son bir kac senedir esfj cikiyorum, degismedi daha. Ama o kadar az kisi var ki esfj olan hic tanimiyorum bendennbaska :( infp, intp cok denk geldim

    23 nisan 2021 07:39

    3. Aslında süslü isfj ve esfj çok var ama internet ortamlarında nt ve nfler daha yoğunlukta ondan karşılaşmamışsındır. Bizim ailede herkese yapmıştım bu testi (yaklaşık 30 kişi vardır) en çok esfj çıkmıştı.Babam esfj annem isfp mesela. Esfjler de isfjler de çok yardımsever oluyorlar benim gördüğüm. Üstteki süslü infjler iyi insanlar ama kendilerini hep haklı gören bir yapıları var. Bu beni çok zorluyor açıkçası. Entj benim gölge kişiliğim stres anında gelişmemiş bir entj gibi davranabiliyorum. Biraz eli kırbaçlı diyebiliriz onlara bence. 😁 Esfpler de baya eğlenceli aslında ama ben istp haricinde sensör değil daha çok intuitive grupla anlaşıyorum galiba. İki sensör tarafından yetiştirildiğim için klasik bir intpye göre sensing yeteneğim daha gelişmiş diyebilirim 😁 peki siz ailenizdekiler yaptınız mı bu testi?

    23 nisan 2021 07:58


    4. Babam istj, annem esfj, kardeşim ise enfj, ben de intj'im. Erkeklerde çekici bulduğum tiplere karar veremedim hem intp hem enfp ile iyi anlaşmıştım. Bir entj ile tanışmayı ve ilişki kurmayı isterdim, meşgul, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, planlı insanlar kadar bana çekici gelen bir şey yok. Bu yüzden entjlere neden bu kadar yüklenildiğini anlamıyorum "bossy"liği bana dayatmadıkları sürece :d şu an bir intp erkeği ile arkadaşça takılıyorum ve ilgilendiği konulardaki yüzeysel olmayan bilgisi, problem çözmedeki pratikliği ve ince düşünülmüş esprileri gerçekten çok hoş. Ama kendilerine hiç güvenmiyorlar, sürekli ilişkiden şüphe hali var "acaba karşı tarafı sıkıyor muyum, acaba artık benimle vakit geçirmek istemiyor beni sevmiyor mu" gibi. Son olarak üniversitede en yakın arkadaşım sağlıksız infp'ydi ve onun yüzünden tüm infplerden çok soğudum. Bu arada pdb'i ben de çok seviyorum, takip etmeyi sevdiğim dizilerin ana karakterleri hep bana yakın olan kişilik tipleri çıkıyordu, sanırım relatable karakterleri izlemeyi daha çok tercih etmişim bilinçli olmayarak.

    23 nisan 2021 09:36

    5. Aa anonim 4 sen de sensörler tarafından büyütülmüşsün muhtemelen yaratıcılık - geleneksellik konusunda anlaşma konusunda sıkıntı yaşamışsındır. Entj tanıdıklarım var onların da sağlıksızları çok acımasız olabiliyor. Bir planı yönetmede, yani aslında bir işi insanlara yaptırmakta çok iyiler. Düşününce entj (te ni se fi) ile intj(ni te fi se) cognitive fonksiyonları aynı yerleri değişmiş belki de o yüzden entj ile daha rahat anlaşabiliyorsundur. Mesela intp(ti ne si fe) ile intj'de bir harf farklı ne kadar ayrı olabilirler diyorsun ama cognitive fonksiyonları tamamen farklı. Senin sevdiğin karakterler hangileri mesela merak ettim 🌸

    23 nisan 2021 10:08

    6. yaratıcılık konusunda aslında çoğu zaman yaşıtlarıma göre daha iyiydim, hobi olarak akrilik-yağlı boyayla uğraşıyorum, arada ufak çaplı kendimce sanat projelerim de olmuştu. zaman zaman insanın kafasının içinden biraz uzaklaşıp elleriyle fiziksel dünyada bir şeylerle uğraşması iyi gelebiliyor. Geleneksellik konusunda çok yorum yapamayacağım, ailemle inanılmaz zıt bir insanım ama o konularda tartışma ortamı yaratmam, kaçınırım genelde.

    Dizilerden klasik örnekler: walter white, gregory house, sherlock (intp) mycroft holmes, stewie griffin :D, chidi anagonye(intp), abed nadir(intp) Got'ta ve dark'ta da baya intj karakter vardı sevdiğim diziler onlar da

    Filmlerden: mr. darcy, clarice starling (silence of the lambs), kat stratford, wednesday addams, kevin lomax.

    İntplerle farklı olsak da iyi anlaştığımızı düşünüyorum, aslında nt olan çoğu kişiyle çok pürüz olmadan anlaşılıyor ama entpler en az anlaştığım ntler içerisinde.

    ss sen de intpsin ilgi duyduğun, araştırmayı sevdiğin alanlar neler mesela? intplere genelde yazılım, kodlama ya da stem alanlarında sıkça rastlanıyor. Edebiyatla ilgileniyor benim arkadaşım o ilginç gelmişti.

    23 nisan 2021 10:48

    7. Ay ne güzel araştırmışsınız ben hepsini birbirine karıştırıyorum. intj çıktım ama intj olduğumu hiç düşünmüyorum.

    23 nisan 2021 11:19


    8. Süslü mr darcy çok komik ya. Erkek arkadaşım intj kendisini onunla çok benzetiyor film boyu onun sevmeye çalışmasına gülmüştük ahahah aklıma şu (link: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlxb-7kRRJ7RWebwFj3MuOnEJV4KdNNDW-4BTdzbzkbMGw2cScQsE8_mQ&s=10 Meme) geliyor hep 😂. Süslü bende jack of all trades master of some durumu var. 😂 Kitap okumayı baya severim, edebiyata ilgim var şiir falan yazarım bazen. Varoluşçu edebiyat, distopya, psikolojik kitaplar, felsefe ve kaliteli fantastik kitapları severim. Streotip intp ile anime ve meme severliğim baya uyuşuyor. Genel bir tembellik durumu var. Odam sık sık dağılır, hatta genel olarak dağınıktır diyebilirim. To do list yapayım diye uğraşırım olmaz. Düzen ve rutini sevmem işim beni çok zorluyor o yüzden. Estetik ve sanata ilgim var. Bir şey ilgimi çekerse yemez içmez onu araştırırım. Resim yapıyorum. Benimkiler biraz daha dışa vurumcu ve soyut resimler. Duygularımdan dümdüz bahsetmeyi sevmem. Genelde sembolik konuşurum ya da şiir resim yoluyla ifade ederim. Yazılıma ilgim çok olmadı benim ama muhtemelen ilgi duysaydım iyi olurdum ti ve ne user olmamdan dolayı. Lisede falan matematik formüllerini düşünerek kendim bulurdum. Düşünmeyş ve araştırmayı seviyorum diyebilirim. Mesela yüksek lisans tez konum için bir problem hakkında bulduğum iki çözümü araştırınca birinin fransız birinin ingiliz siteminfe olduğunu görmüştüm gibi. Adhd olduğumdan hiperfocus haricinde dikkatim oldukça dağınıktır. Biraz da kendimi ifade ederken konudan konuya çok atlıyorum.

    Anonim 5 ingilizcen varsa sana güzel bir test önerebilirim. Bir de cognitive functionları öğrenirsen daha kolay olur tespit etmen. İnternetteki stereotiplere bakma intplerin giyim tarzı hep korkunç tasvir edilir ama çevremde kıyafetlerim, kullandığım makyaj malzemeleri hep sorulur. Belki de bu konuda da araştırma yaparak öğrendiğim için olabilir. Bu arada kendime eskiden beri aşırı mantıklı robot derdim. Bu da inferior fe ve demon fi'den kaynaklanıyormuş.

    23 nisan 2021 11:37

    9. Tam bir infj, nadir bir çiçeğim. Ahshshsh. Campaignerlardan ruhum sıkılıyor.

    23 nisan 2021 11:45

    10. Enfp oluyomuslar. Asiri bencil, bayik ve sahte buluyorum.

    23 nisan 2021 11:45