biri size devamlı "ama sen güzelsin" diyorsa sen de güzelsin demeniz için midir ?

en son olan bir olaydan örnek veriyorum: saçlarımı kısacık kestirdim. bu kişi bana bu tarz saç modelini çok beğendiğini, kesen kişinin de çok iyi kestiğini söyledi. teşekkür ettim, kuaförümün bilgisini verdim isterse o da kestirir diye. yok ben cesaret edemem dedi. anladım haklısın ben cesaretli biriyim genel olarak dedim. yok ondan değil sen güzelsin dedi. bu muhabbeti çok sık yapıyor.

1. Bir yerde iltifatına karşılık verseniz hoş olur. Birincisini öylesine söylemiştir bence ama ikinci güzelsin dediği karşılık beklediğindendir.

21 nisan 2023 16:27

2. Biraz öz güven eksikliği var muhtemelen.

21 nisan 2023 16:28

3. ben kendini acındırmaya çalıştığını düşünürdüm. yani alttan alta bak sen böylesin ama sende olan bende yok :( moduna sokuyor kendini. güzellikle ilgli değil ama başka konularda böyle yapan bir arkadaşım vardı. sen şanslısın ama ben değilim, sendeki imkanlar bende yok o yüzden senin gibi olamam kafasındaydı. yukarıda denildiği gibi özgüvensizlik ve hayata karşı bir bahane gibi geliyor bana.

21 nisan 2023 16:35

4. saçın güzel olmuş deyince neden kuaför bilgisi veriyorsun? git de şu saçı düzeltir der gibi.

cesaret edemem deyince neden ben cesaretliyim diyorsun? acır gibi.

karşı taraf ya çok nazik ya da çok salak olmalı. hala sana iltifat ediyor.

21 nisan 2023 17:08

5. ben devamlı karşılık veriyorum zaten. ama artık çok çiğ gelmeye başladı. sanki öyle söyleyeyim diye sürekli iltifat ediyor gibi. ve rahatsız olduğum bir durum. yani biri size devamlı güzel olduğumuzu söyleyince insan garip hissediyor

22 nisan 2023 12:04