boşanmalımıyım sizce, ne yapayım ?

1 bucuk senedir evliyiz ama çogu zaman birbirimizin ailesi yüzünden kafalarımız fikirlerimiz uyuşmuyor diye tartışıyoruz. bana karşı yeterince net değil hep kapalı bir kutu gibi. yalnızca aynı evi paylaşan 2 yabancı gibi hissediyorum

1. Bence bu hislerini öncelikle eşinle paylaş süslüm. Direkt bir karar alıp pişman olmaktansa son bir kez konuş bakalım. Seviyorsan tabii.

21 kasım 2020 01:37

2. Ben eşimi çok seviyorum aslında oda beni öyle. Ama benim tek sorunum birbirimize duygularımızı üzüntülerimizi kafamıza taktıklarımız hiçbirini açamıyoruz herkes kendi içinde yaşıyor gibi sanki birşeyleri o yüzden aramızda mesafeler oluşuyor gibi hissediyorum

21 kasım 2020 01:40

3. Benim yaşım 25 eşim 30. Evlenmeden önce 2 sene sevgililik sürecimiz vardı.

21 kasım 2020 01:44

4. belki bir terapi almalısınız, bize sorabileceğin bir soru değil ki bu. anlaşamıyoruz, kendimizi açamıyoruz diyorsun mesela. bu o kadar basit bir sorun değil, onu da seni de suçlu yapmaz.

21 kasım 2020 01:44

5. Boşanma konusunu eşime hiç açmadım. Aileler konusunda çok farklı iki aile kültüründe zıt görüşlerde büyümüş insanlarız, o konuda tartışmalar bazen oluyor ama 4 5 aydır birbirimizle hiçbirşey paylaşmadan sadece aynı evde yiyip içen iki insan gibi herkes kendi dünyasında sanki.ben bunu konustugumda daha dikkat edeceğini söyledi ama sanki yine aynı

21 kasım 2020 01:45

6. Aslında bugün ilkkez konusunu açar gibi oldum ona aramızdaki mesafelerin ve bana dediki seninle kendimizle alakalı birşey tartıştıdığımızda bana direk koz olarak ailemden vuruyorsun beni dedi. Eksik oldukları şeyleri gözüme gözüme sokup onlar hakkında kötü dileklerini söyleyip beni oradan yaralıyorsun ve kalbimde delikler açıyorsun resmen dedi. Belkide o yüzden mesafeleri sen oluşturmussundur falan dedi

21 kasım 2020 01:51

7. Süslüler ben eşimin kardeşleri ve anne babasiyla uzun zamandır konusmuyorum son birkaç olayımızdan beri. Esimin kardeşleri annesi ve babası bizden uzak şehirde yasıyor ve hepsi covid olmus lar. Esim benden telefonla ailesi ile o konusurken arkadan geçmiş olsun dememi istedi bende demedim, 7 aydır konusmuyorum ne konusucam dedim ve bana bozulma sebebi tamamen bu sonra bunu devam ettirdi

21 kasım 2020 02:00

8. tek çözüm çift terapisi. ayrılacaksanız da terapiyle karar verin, böyle bir iletişimsizlik sizi her açıdan kötü etkiler.

21 kasım 2020 08:36

9. Sebep 23 yaşında evlenmek ya . Ailesi korona olmuş geçmiş olsun demedim konuşmuyorum banane tavrı sizce de çok çocuksu ve düşük sosyoekonomik kültür düzeyine ait değil mi. Kendinize ait bir geliriniz var mı çalışıyor musunuz boşanmayı düşündüğünüz için soruyorum.

21 kasım 2020 14:04

10. Arkadan bir geçmiş olsun demeyecek kadar eşinin ailesini yok sayarsan bu evlilik yürümez. Yarın öbürgün çocuğun olacak seni arayacaklar hayırlı olsun diye napacaksı  telefonu açmayacak mısın ? Mesafeyi anlarım ama böyle katı küslükler maraz doğuruyor ve genelde küsen tipler sorunlu oluyor ss. Ben eşinize hak verdim. Sevseydiniz de boşanmak hemen aklınıza gelmezdi zaten bence yol yakınken, geç kalmadan ve birbirinizi yıpratmadan ayrılın.

21 kasım 2020 16:24