boya aktivatörü hangisi alınması gerekir ?

merhaba, davines marka saç boyası alacağım fakat kutunun içinden sadece tüp boya çıkıyormuş ekstra aktivatör alınması gerekliymiş. bunu görünce bir korktum açıkcası size sormak istedim daha önce saçımı hiç boyamadım evde boyamak istiyorum. burada daha önce sordugum bir soruda davines marka saç boyası almamı tavsiye edilmişti ona güvenerek alacağım ama aktivatör olayını rica etsem açıklayabilir misiniz?

1. bu işin prosu değilim ama kendim de inoa boyaya inoa oksidan almıstım, her markanın kendi oksidanı var, onu kullanmanın gerektiğini okumustum ama dediğim gibi pro değilim, emin de değilim. onun dısında da aldığım boyanın altında:

"10 Vol. Oksidan: saç rengini koyulaştırmak için,

20 Vol. Oksidan: Beyaz kapama , 1-2 ton açma işlemi ve saçı aynı tona boyamak için,

30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için tercih edilmelidir."

yazıyor, klasik market boyalarının içindeki de 20 vol olduğu icin ben 20 vol tercih etmistim. (orijinali koyu kahve, bakıra boyuyorum saçımı.)

7 ağustos 2018 14:07

2. Süslüm boyayı nereden alıyorsunuz bilmiyorum ama sachane.com a git oradan alacağın boyayı bul ürünün açıklama kısmında o boyaya uygun oksidan için link koyuyorlar. Üstteki süslünün dediği doğru inoa davines gibi markaların kendi oksidanları var

7 ağustos 2018 20:33

3. Famer diye siteden aldım ilk defa alıyorum. Altta %5 lik aktivatör demişler onu aldım krem gibi bir şey demişler onuda aldım baya pahalıya mal oldu. Nasıl yapıcam bilmiyorum. İlk defa saç boyuycam bakalım.

7 ağustos 2018 21:01