boyu 1.62 cm'den daha kısa olup polis olan var mı?

süslülerim polis olmayı çok istiyorum ama boyum 162 cm den kısa. benim boyum da kısaydı ama sorun olmadı diyen var mı? yoksa hiç umut yok mu? boyum 158

1. 162yı bırakın 168in bile şansı yok. Ben hem POMEM hem pöh mülakatına girdim boyum 177(defalarca kontrol ettirdim eczane sağlık ocağı spor salonunda) mülakatta boyumu 168 ve 170 ölçtüler. Boyu uzun olmasına rağmen elenen arkadaşları görünce ürktüm ve dalga geçer gibi "sen çok uzunsun kafandan bastırsam da geçersin sınırı" dediler.

29 haziran 2020 20:55

2. Anonim 2 mülakatlara gidene kadar ben de öyle düşünüyordum da fiziksel mülakatı herhangi birisinin yapamayacağı bir parkur. Sağlık ön mülakatında dişlere kadar ölçüyorlar ve sözel mülakatta inanılmaz zorluyorlar. Torpil kısmını bilemeyeceğim sadece referans kabul ettiklerini biliyorum.

29 haziran 2020 21:07

3. Bahsettiğiniz lisans mezunu alımlarında da geçerli mi? Komiser yard gibi bir pozisyondu?

29 haziran 2020 21:22

4. Mulakatlara lisans ve önlisans karışık olarak girdik, bir ayrım yoktu. İntibak eğitiminde de ayrım yapılmadı. Ben ondan sonra bırakıp eve geldim, muhtemelen gerçek eğitim sürecinin sonunda ayrılıyorlar. Temel eğitimlerin aynı olduğunu biliyorum.

29 haziran 2020 21:25

5. 164-50 kg olarak şansım yokmuş o zaman, iyi ki girmemişim kpssye falan :D