bu ay ehliyet sınavına giricem ama hala çok heyecanlanıyorum arabayı istop ettiriyorum nelere dikkat etmeliyim ?

arabayı stop ettirmemek için gaza basarken ayağımı debriyajdan çekmem gerektidiğini biliyorum ama heyecandan asla ayarlayamıyorum.  kurstaki hocalar sinirli daha fazla uğraşmak istemiyorum onlarla, bana biraz araba kullanırken ve sınavda dikkat etmem gerekenlerle ilgili taktik verirseniz çok sevinirim

1. yanınızdaki insanların sinirli gergin olması çok etkiliyor bence performansınızı. keşke hocanızı değişseydiniz. bence en önemlisi etrafınızda kimse yokmuş gibi sadece yola konsantre olmak.

18 ağustos 2019 15:51

2. Süslü genelde gelen komisyon çok etkiliyor ya. Ben de ilkinde kaldım ikinci de geçtim ilkindeki komisyon o kadar soğuk disiplinliydi ki beni aşırı stres yaptı mesela o yüzden daha ilk parkta kaldım aşırı panik olup ama 2.de gelen komisyon da o kadarrr tatlıydı ki anlatamam. O yüzden bence iyi bir komisyon gelirse geçersin. İyiysen zaten geçersin ama ben kendime güvenim tam olmasına rağmen komisyondan dolayı kaldım meaela ilkinde aşırı heyecanlanmıştım.

18 ağustos 2019 15:52

3. süslü ben kurstaki en iyi araba kullanan kızlardan biriydim bunu hocalarım söylüyordu ama çok ciddiyim 3.girişimde aldım sırf heyecanım yüzünden ilk 2 sınavda kaldım, gözümde o kadar büyütmüştüm ki. öncelikle o sınav anında kendini ehliyetini çoktan almışta arabanla dışarı çıkmışsın gibi hisset. komisyon evet biraz etkiliyor kaldığım sınavlardan birinde yanımda oturan hoca çok bozmuştu moralimi ve maalesef şansıma 3.girişimde yine o adam denk gelmişti dkdjkdk. onun inadına ve hırsına almıştım. kendine içinden her parkurda yapman gerekenleri hatırlat, park yaparken heyecan yapmaman en önemlisi. bu sınav tamamen heyecana odaklı bir sınav, rahat olan alıyor emin ol. umarıım her sey yolunda giderr

18 ağustos 2019 15:56

4. Stop probleminiz varsa bol bol dur kalk çalışması yapın. Ben de sürekli stop ettiriyordum sınavdan yarım saat önce bu şekilde çözdüm.

Bir de ayağınızı yavaş yavaş çekin panik olmayın zaten sınavdaki süre yeterli oluyor acele etmenize gerek yok. Komisyon görevlilerini mutlaka dinleyin size yavaş git derlerse tamam hocam deyip hemen hızınızı düşürün. Bizim dediklerimizi yapıyor mu ya çok dikkat ediyorlar.

Son olarak hocaları kursa şikayet edebilirsiniz.

18 ağustos 2019 16:00

5. Stop ettirmemek için arabayı bağırtabilirsiniz, sessiz kalkayım derken stop ediliyor genelde

18 ağustos 2019 16:18

6. Aceleci davranmayın ben 4 kere girdim 3ünde aceleci davranmaktan kaybettim.Parkı hızlı yapayım,ilk çıkarken hemen çıkayım gibi.Temkinli olun yani

18 ağustos 2019 16:56

7. Ben de sizin gibi stop ettirmekten çok korkuyodum en son derste bile stop ettirmiştim dedim kesin sınavdan kalıcam. Ama şans benden yana oldu ilk seferinde geçtim.

Ben sınava giderken converse giymiştim, onun tabanı daha ince olduğu için debriyajı daha iyi hissedebiliyodum ve sınavda hiç stop ettirmeden 0 hatayla bitirdim.

Ben sınava araba kullanmayı öğrendiğim hocayla girmedim başka bi hocayla girdim onunla fazla muhabbetimiz yoktu, komisyon hakkında da hiç bir şey söyleyemem çünkü adamlar hiç konuşmadı sınav süresi boyunca sadece ben bi kaç soru sordum sınavla ilgili onlara cevap verdi sağ olsun djdjjd. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi sakin olun sanki araba sizin ehliyeti almışsınız da ailenizle dışarı çıkıyorsunuz öyle düşünün ya zaten o stres heycan koltuğa oturup vitesi 1'e takınca geçiyo siz araba kullabiliyosunuz unutmayın. Bakın birazdan buraya bi link atıcam rahatlayacaksınız. Kimseyi eleştirmek için değil linkini atacağım videodaki kız konuyla alakası yok ama ehliyetini almış düşünün.

18 ağustos 2019 17:20

8. (link: https://youtu.be/5iZUcH5SuvA Bahsettiğim video)

18 ağustos 2019 17:21

9. İnce tabanlı bi ayakkabı giy süslü , gazı debriyajı freni hissedersin. Kavrama noktasına gelince debriyajı yavaşça bırak. Kavrama noktasını da araba titremeye başlar ordan anlarsın. Arabaya binince aynalarını kontrol et,emniyet kemerini tak,sinyal vererek yola çık. Yoldayken gözün 3-5 saniyede bir aynalarda olsun. Aşırı yavaş yada aşırı hızlı gitme. Park ederken hızlı değil daha yavaş hareket ettir arabayı. Bol şans.

18 ağustos 2019 17:32

10. Kurstaki en iyi araba kullanan kizlardan biriydim ne ya, spor musabakasi da kadinlar erkekler kategorisi mi var?

18 ağustos 2019 18:28